- Poruka
- 56.430
dizajn je umetnost
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Mona Lisa, Dama sa hermelinom, Devojka sa bisernim mindjusama su samo neki od narucenih radova tj po tvojoj definiciji su daleko od umetnosti.dizajn je strogo komercijalna poslovna rabota, a umetnost je radi umetnosti
stim da može i ona da se komercijalizuje...može da bude al' ne mora da znači
u principu ( moje viđenje) sve što se namenski radi da bi se zaradio novac, daleko je od umetnosti
Veze nemas. Moze da bude ali uopste ne mora biti =dizajn je umetnost
On ili ja? Ili ti?Zatucan i pglu. Užasna kombinacija.
On.On ili ja? Ili ti?
Ne mogu da se porede dizajn i umetnost...otprilike su kao voda i vino. Možete ih uporediti?Lepo viđenje i još lepše rečeno.
Mislio sam na umetnička dela, slikarstvo, vajarstvo i tome slično, pa i modni dizajn, i moda može biti umetnost.A da bi se ta ulica napravila potrebno je itekako mnogo rešenja, koje najviše potiču iz dizajna(tehnologije/znanja/materijala/prirode/potrebe) a da bi se nešto "umetnulo" dovoljno je samo da je "originalno" u pravo vreme, prepoznato(iako je to skup potrebe/tehnologije/znanja/materijala/*prirode*).
Ništa ne nastaje ni iz čega...ni voda ni vino.
Nisu to dve odvojene stvari. I dizajn može biti umetnost. Umetnost je originalnalno izražavanje koji se uklapa estetski , filozofski itd i čini osobu umetnikom.Šta je dizajn a šta umetnost? Da li umete da prepoznate razliku između te dve stvari? Navala je danas zbog interneta svega i svačega, pa ljudi ne umeju napraviti razliku.
Mogu biti, nije svaki dizajn umetnost.Nisu to dve odvojene stvari. I dizajn može biti umetnost. Umetnost je originalnalno izražavanje koji se uklapa estetski , filozofski itd i čini osobu umetnikom.
Ne samo dizajn.Mogu biti, nije svaki dizajn umetnost.
Pa dizajnom sam nazvao svako delo iz sfere umetnosti koje nema umetničku vrednost.Ne samo dizajn.
To nije tačno , a mislio si iz sfere stvaralaštva. Umetnički izraz se može stvoriti u bilo kom obliku , pa i kroz dizajn.Pa dizajnom sam nazvao svako delo iz sfere umetnosti koje nije umetničko delo.
Slažem se, ali ako ostane na nivou dizajna onda nije umetnost.To nije tačno , a mislio si iz sfere stvaralaštva. Umetnički izraz se može stvoriti u bilo kom obliku , pa i kroz dizajn.
ne slažem seSlažem se, ali ako ostane na nivou dizajna onda nije umetnost.
Primenjena umetnost može biti umetnost, ali i ne mora. Sve zavisi od autora.Spada u primenjenu umetnost
Oko posmatrača onda...Mislio sam na umetnička dela, slikarstvo, vajarstvo i tome slično, pa i modni dizajn, i moda može biti umetnost.
UmetnostJel ovo umetnost ili dizajn?
Iz nekog razloga mene više impresionira graditeljska dizalica![]()
Dizalica?Umetnost
Zgrada, u nekom modernom gotičkom stilu, ne znam kako bih nazvao ovaj stil.Dizalica?