Šta je dizajn a šta umetnost?

Дизајн кошта ... а Уместност је непроцењива .. ( мада за доста пара и она може да се купи )
Dizajn teži samo estetici, a umetnost nastoji da posmatrača navede na dublje razmišljanje i izazove kod njega izvesna dublja osećanja: ljubav, strah, uznemirenost, patriotska osećanja, ponos... Dizajn je sam sebi cilj, a umetnost sredstvo u oplemenjivanju čoveka. Dizajn je plitak, a umetnost je duboka.

Poslednja izmena:
Dizajn teži samo estetici, a umetnost nastoji da posmatrača navede na dublje razmišljanje i izazove kod njega izvesna dublja osećanja: ljubav, strah, uznemirenost, patriotska osećanja, ponos... Dizajn je sam sebi cilj, a umetnost sredstvo u oplemenjivanju čoveka. Dizajn je plitak, a umetnost je duboka.
Pobrkao si...

Ajde ponovi sve što si ikada naučio pa razmisli opet...

Жемскадија покушавада обуче и себе и мушке....

мушкадија покушавада свуче и себе и женске ...

Дизајн је обући .. а уметност свући .....

иииили обрнуто :think:

Дизајн подразумева и функционалност ..циљ је и продаја ....зарада .. обрт парадобара и рада

Присутна је одавно конвергенција и преплитања уметности и дизајна ...

Дизајн подразумева и функционалност ..циљ је и продаја ....зарада .. обрт парадобара и рада

Присутна је одавно конвергенција и преплитања уметности и дизајна ...
Ovde govorimo o umetnosti a ne o dizajnu industrijskih proizvoda. Dizajn automobila i drugih industrijskih proizvoda su neka druga priča.

Ovde govorimo o umetnosti a ne o dizajnu industrijskih proizvoda. Dizajn automobila i drugih industrijskih proizvoda su neka druga priča.

Дизајн има сврхи утилитарности наглашенију од уметности ....

Треба само пазити па назвати уметност'лепом' и 'пожељном' ... а но-но и какано Дизајнеризам

Šta je dizajn a šta umetnost? Da li umete da prepoznate razliku između te dve stvari? Navala je danas zbog interneta svega i svačega, pa ljudi ne umeju napraviti razliku.

dizajn je strogo komercijalna poslovna rabota, a umetnost je radi umetnosti
stim da može i ona da se komercijalizuje...može da bude al' ne mora da znači

u principu ( moje viđenje) sve što se namenski radi da bi se zaradio novac, daleko je od umetnosti

Back