Sta imate rusko, a sta americko?

Koliko mi je poznato, za to nije trebalo biti put do Rusije, vec se islo u Cehoslovacku, Madjarsku, Poljsku na seksi vikend za kesu domace vegete. Za nesto americko, cenim, dobijalo se gratis sve zensko iz jedne familije.

Па добро, ипак је то нешто. Где је другде поштен породични човек могао да купи клинке од шеснаест година за кесицу вегете, чарапе "кључ" или старе фармерке три броја мање? Ту долази до изражаја и наш пословични нос за бизнис, и најбоље што источна Европа има да произведе.

А тек кад мењаш девизе на црно, па добијеш двадесет пута злота више од курса, и са тим покупујеш шта осиромашено становништво има да понуди, и из гаћа, и са прстију, и из ормана, то је... то су, брате, били они прави дани. То је било за понос, а ово сад?

Сад нам само остаје да се напијемо дасковаче са Миланчетом и сањамо како у камион КамАз гурамо младе рускиње у породичним бундама. "Свакој сто динара и по вегета, ну давај!" мислимо ми весело, а онда се пробудимо у Србији, без вегете, поред исцеђене пластичне флаше, и са искривљено-подбулим Миланчетовим лицем у злокобној светлости месеца.

Razumijem da trenutno kuckaš na kompjuteru, tabletu ili smartfonu, da koristiš vindoze ili android, i da je sve to američka genijalnost - a ne ruska.

A to je samo ono što ti je trenutno na dohvat ruke.

...koja se pokrece energijom otkrivenom od jednog srpskog seljaka koga bi ste verovatno 1941. god zaklali da se kojim slucajem tada obreo na svojoj dedovini.

'Де си Дражо, мајкино запуштено драгољупче? :hahaha:

Штета што си одрастао у незнањима и заблудама, али то је судбина свих они
слинаваца који беже са часова. ;)

Велико број изума које су обележили напедак цивилизације, дело је РУСКИХ ЉУДИ!
Међу руским проналасцима је и парна машине (ПРЕ ЏЕМСА ВАТА), и сијалица са угљеним влакном,
(ПРЕ ОНОГ ЏЕПАРОША ЕДИСОНА), скоро 200 година пре оног Швабе КРУПА, који се похвалио
олученим пушчаним цевима, Руси су производили такве пушке, а 26 ГОДИНА ПРЕ ПРВОГ
ТОПА СА ЗАТВАРАЧЕМ произведеног у Европи и Америци, произведен је у Русији.

Такође, чак и онај "авион браће Рајт", НАПРАВИО ЈЕ РУС АЛЕКСАНДАР МОЖАЈСКИ,
а први млазни мотор патент № 21021, из 1909 г и први пулсирајући реактивни мотор
1864, ТАКОЂЕ ЈЕ ПАТЕНТИРАН У РУСИЈИ!

Године 1720. Руси су поринули ПРВУ ПОДМОРНИЦУ НА СВЕТУ, затим, 1731. године,
ПРВИ ЛЕТ БАЛОНОМ остварио је РУС Крјакутниј. Руси су творци и прве гас-маске,
творци су и првог бицикла, Иван Кулибин, познати проналазач, творац је ПРВОГ ПРОЈЕКТОРА,

7. маја 1895. године на заседању Руског физичко-хемијског друштва проналазач Александар Попов
демонстрирао окупљеним научницима први радиопријемник у свету који је сам направио.
Извео је прву демонстрацију радио везе, а већ 1901. године бродским радиопријемницима су
били опремљени скоро сви бродови руске Црноморске флоте.

За то време су на Западу још пуштали ДИМНЕ СИГНАЛЕ! ;)

1884. ГОДИНЕ темеље телевизије поставио је Владимир Зворкин и гле чуда-И ОН ЈЕ БИО РУС! :eek:

Зато, буди пристојан и не лООпетај! :bye:

Стварни списак, много је дужи.

Ne znaju to jadnici.Ta je istorija od njih sakrivena.Njima su utiskivali u glavu da su oni manje vredni , marva, goje, da treba da timare nemacke konje....i da treba da budu zahvalni sto ih ovi nisu sve pobili nego su eto neke ostavili i da zive.Dokle videcemo.
Za uzvrat treba da ih sluze ,spavaju na podu i da sene kao psi.

Znam. nema boljih i lepsih od ruskih.Vrh.
Ali ubedljivo.
Vidjao sam zgodnih i lepih zena.Ali kao Ruske nema.
Takva lepota, takva prefinjenost,produhovljenost ...otmenost...

Колумбија је импозантна земља, тамо мора да се оде. Колумбијске су невероватно згодне и оћне жене, а кокајин је 1 евро. Првом приликом има да одем тамо и да уживам ко паша.

Ne shvatam bas poentu teme ali evo da upisem da imam vec 15-tak godina neki ruski sokovnik koji je cudo od aparata te vrste. Ne znam tacno marku (mi ga zovemo Rus ili Zonadeks-po firmi koja ga je uvozila u to vreme) ali nadjoh na netu sajt firme koja fa sada proizvodi. (gabarit je isti ali je kod mene neka smedja boja za razliku od ovih na linku http://kucniaparati.com/products/Zuravinka-univerzalni-sokovnik.html )
Neverovatno je kako radi, da imas utisak da sto je jabuka tvrdja, on iz nje iscedi vise cistog soka.
Ne znam da li imam nesto americko ako se pod tim ne podrazumeva proizvedeno u Kini, Tajvanu, Koreji,...

:hahaha::cepanje:
Americka drzava u 200 godina uradila vise nego milion Srbija za celu svoju istoriju, i ti nekome govoris o jadu :cepanje:

А ...само ...ЈЕДАН СРБИН...им је ...СВЕ ТО ОМОГУЋИО...:aha2:

Питај ме ...КО ?

Да се.... Други Светски Рат ...водио на територији САД...БИЛА БИ ДРУГА ПРИЧА...:per: ...:aha2:

Од бурбона боли глава много више него од шкотског малта, али неко ко је навикао на дасковаче прављене са десет кила шећера неће, ценим, имати проблема ни са бурбоном.

Једино можда како да завуче језик у буре да га оближе изнутра. То може да представља проблем.

А ...само ...ЈЕДАН СРБИН...им је ...СВЕ ТО ОМОГУЋИО...:aha2:

Питај ме ...КО ?

Да се.... Други Светски Рат ...водио на територији САД...БИЛА БИ ДРУГА ПРИЧА...:per: ...:aha2:

Ti ako mislis da je sustina americke kulturoske i svake druge dominacije u svetu jedan pronalazac, pa makar to bio i Tesla, onda stvarno...

...koja se pokrece energijom otkrivenom od jednog srpskog seljaka koga bi ste verovatno 1941. god zaklali da se kojim slucajem tada obreo na svojoj dedovini.

A srpski seljak je otišao.... gdje? U Rusiju ili u Ameriku?

Još će ispasti da je slučajno tako, jer da je Tesla otišao u Rusiju, Rusi bi bili genijalci, a ne Ameri. :lol:

"Šta imate rusko,a šta američko?" :lol::lol::lol:

Drugovi komunisti i ostala gologuzijo,koja primitivni konzumerizam vidite kao političku temu,imam jedno pitanje za vas: Ako ja sutra proizvedem neku novu vrstu televizora,hoće li on biti srpski ili moj?Ja mislim da će taj proizvod biti moj,osim ako mi ga komunisti ne nacionalizuju...

Bože,koliko ima zaostalih ljudi...

"Šta imate rusko,a šta američko?" :lol::lol::lol:

Drugovi komunisti i ostala gologuzijo,koja primitivni konzumerizam vidite kao političku temu,imam jedno pitanje za vas: Ako ja sutra proizvedem neku novu vrstu televizora,hoće li on biti srpski ili moj?Ja mislim da će taj proizvod biti moj,osim ako mi ga komunisti ne nacionalizuju...

Bože,koliko ima zaostalih ljudi...

To je tebi zapadna civilizacija dala, da to bude tvoje.

Nije bitan za geopolitiku, ali je bitan za kulturu, a na ovom pdf-u se razglabaju i sociolosko-kulturoloske teme.

Razglabaju se,na žalost.Logično je da dominantna svetska sila nameće svoj kulturološki obrazac.Tako je bilo i biće.I Rimljani su romanizovali veći deo tada poznatog sveta,ne zato što su bili kulturološki superiorniji,nego zato što su prebili sve svoje oponente.Možda je Kartagina bila na mnogo višem civilizacijskom nivou od Rima,ali je dobila batine od Rimljana,te su ovi uspeli da romanizuju sve što se nalazilo oko mediterana...

Но добро, колеге су нас поучиле да нема бољих кола од Москвича, па да не настављамо ову криминално анти-руску тему.

Sada ce onaj sumnjivo lice da ti kaze da bi Rusi mogli da imaju najbolji automobil na svetu kada bi hteli, ali nece, posto nafta i gas rulz, pa nece da se bave nebitnim tricarijama.

Inace, masi ekonomija koje se zasnivaju na izvozu je auto-industrija jedna od kljucnih stavki; ali Rusima ne, jer su oni tako kul, i face su.

A srpski seljak je otišao.... gdje? U Rusiju ili u Ameriku?

Još će ispasti da je slučajno tako, jer da je Tesla otišao u Rusiju, Rusi bi bili genijalci, a ne Ameri. :lol:

Naucnici u Americi su bili uglavnom Evropljani. Mahom Nemci i Rusi.
Danas vec ima puno i Azijata.
U tome ucesca Ameri imaju samo s kapitalom. Stecenim u Engleskim kolonijama.
Zaboravljas da su donedavno drzali robove hvatane po Africkom kontinentu?

Tu ti je kljuc da shvatis. Zapad je mogao da finansira industrijski razvoj jer se napljackao po kolonijama sirom sveta , istovremeno stvarajuci zavere u svim konkurentnim drzavama.

treba li da te podsecam da je vatikan finansirao Oktobarsku revoluciju i pogubljenje Carske porodice, da bi zaustavio razvoj konkurentne Ruske imperije?Nije ti jasno da isto pokusavaju i danas?

Treba li da te podsecam da sav zapadni napredak finansiran krvavim novcem Rotsilda , Rokfelera i ostalih krvolocnih imperijalista?

Nije ti jasno da je baza zapadne civilizacije zasnovana na Makijavelizmu?Cilj opravdava sredstvo.

Ne shvatas da je to samoubilacka politika jer im je cilj profit?

Ne podseca te to na Vavilonsku kulu?
Nista vi ne razumete.
Opijeni ste pohlepom ,koja ce vas baciti u sunovrat.

Poslednja izmena:
Rusi imaju fenomenalne filmove snimane zadnjih petnaestak godina. vrhunske...

...ako ne racunam Masu i medveda ziva nisam da cujem koji su to filmovi...nemacke i danske sam gledala daleko bolje...ali priznajem da se Rusi trude da oponasaju Holivud iako na pomenuti Holivud nabrckam nos i frknem kroz isti...zapravo, na dobru porciju americke kulture, ukusa i stila okrenem oci...jesmo budjava Evropa al' sam bar nekakva Evropa sto je estetski gledano mnogo vise od blentavog Amerikanca u dubokim patikama i izdignutim carapama koji sav vazan ide u London da nauci jezik.

Od Amerikanaca imam 150 dolara, od Rusa imam neka dva stara durbina. Nekada davno imao sam i frizider Misk. Sto se tice knjiga, filmova i muzike, za mene je to univerzalno, njihova nacionalnost je za mene njihov zanr. Jedino sto od mi kao obicni ljudi koristimo od Amerikanaca je GPS, mada i za to postoje jos 2-3 alternative.

Back