Sta ima novo u Kragujevcu?

Ma, pojedini pokusavaju u prepoznatljivom stilu 90-tih (ko je veci patriota) uvesti temu ko je veci Kragujevcanin. da li neko ko se rodio tu, a roditeljji mu dosli iz neke zapizdine na nekoj od obliznjih planina i otkad je rodjen nije qrcom mrdnuo za kg, osim sto ovde napise par komentara po principu "kako nam je lep grad" i agituje politicki za nekog lopova, ili onaj ko nije rodjen u kragujevcu, vec u gradu koji postoji skoro 2000 godina i otkad je dosao da zivi ovde bori se za ovu zemlju i ovaj grad, organizuje aktivno politicka i kulturna desavanja, organizuje koncerte, zurke, modne revije i izlozbe i sl.
... i kao sto rekoh jednom davno seljak nije geografski pojam, to je dijagnoza...
a ko je veci kragujevcanin... ma boli me uvo

:super::super::super:

Neslaganje je nastalo oko toga da li su rezultati evidentnog pomaka na bolje u Kg kiceraj ili ne,ja sam potencirala na tome da je bitno da se nesto desava, da se gradi, pa makar se taj investitor zvao kako god, ne moze estetski svima biti po ukusu,to je nebitno,jer je zalosno da grad ove velicine (me koje strukture bilo njegovo stanovnistvo) jos 50 godina prezentuju stare i oronule kuce,i dici se propalom Zastavom itd.
Ovde kulturu nikada nismo merili po datumu postavljanja prve kanalizacije, vec po osnivanju PRVOG pozorista u Srbiji, tek da se zna....elem, nebitno za dalju diskusiju.....

A moderator bi mogao makar prostoprosirenu recenicu da napise u prilog nekoj temi!

Toliko:bye:

kad padne vece,neki ljudi vide samo mrak,a drugi ipak vide zvezde,e Kragujevac je moja zvezda
2040490200_0d7a209e17-1-1.jpg

.............SVI VOLIMO KG JER DA GA NEVOLIMO NE BISMO SE KACILI OVDE MISLIM DA JE KRAJNJE BEZVEZE PREPUCAVATI SE OKO TOGA KOJE VECI KRAGUJEVCANIN A KO MANJI. KG NIJE NICIJI I U ISTO VREME JE SVACIJI, SVAKO KO GA VOLI NJEGOV JE A MISLIM DA GA SVI OVDE VOLIMO, MOLIM VAS DA VASE LICNE FRUSTRACIJE NE ISPOLJAVATE OVDE I DA SE NEISTRESATE JEDNI NA DRUGE RUZNO JE, AKO VAM SE NEKI POST I NESVIDI PRESKOCITE GA SVAKO PISE O ONOME STO ZELI, OPET CU RECI OVO JE JAVNO IGRALISTE NEMOJMO BITI SEBICNI................

Poslednja izmena:
I gde smo stali sa vestima o Kg....ima ih prilicno, ali naravno uvek ima onih koji ce pljuvati....
Posle rekonstrukcije dela ulice Grada Sirena ispred Hale Jezero nastavlja se rekonstrukcije Bulevara Save Kovacevica, imace cetiri trake razdvojene travnatim ostrvom , e tome se bas radujem sadasnji izgled je prava selendra !:ok:

ne, razlike u misljenju su nastale onog momenta kad sam ja ustvrdio da je verko lopov (sto i sada tvrdim) i da je za te pare kojima je radio to sto je radxio po gradu mogao napraviti jos tri puta toliko i da se mnogo projekata u gradu nije uradilo zbog toga sto on i njegova bratija nisu dobili tal, i da ono sto radi po gradu jeste kiceraj, jer kiti centar grada po kome se, jelte, svi setamo, a nepunih km od tog centra grada zive ljudi koji nemaju ni vode ni kanalizacije...
btw tamo gde sam rodjen postoji pozoriste od 1782, pa cak ima i svoju zgradu, izgradjenu 1864...
no o kulturi i mogucnosti pretrazivanja interneta mozemo drugi put...

znas kako, ja mozda tu 2015 necu docekati, ali nadam se da ce oni koji je docekaju isto tako docekati da se peti deo od nabrojanog ispuni...
a za razliku od drugih ja ne samo da sam imao priliku otici iz kragujevca, vec su me i primoravali na to, ali ja sam ipak ostao ovde...
mislim da to ipak nesto znaci...

hej a di da se selimo, pored toliko pridoslica od koje kuda i toliko izbeglica pa mi odavde nemamo gde da izbegnemo. hahahaaaaaaaaaaaaa nego ljudi aj mi samo objasnite ako bulevar Save Kovacevic dobije cetri trake jesu li to za bicikle ili za pesake jer ja jesam plavusa ali molim Vas objasnite mi jer vozila nema sanse na obe strane ulice da se parkiraju, pa me zivo zanima od zgrada kako misle da naprave cetri trake. Cisto pros eravanje

hej zexy nije da nemam gde vec ne zelim to je bre moj grad i moji su ga gradili, deda mi je ubijen u Zastavi 1941 god drugog mi ubili 1945 god opet za ovu nasu Srbiju a za dalje znas i sam i ako iko zna sta je patriota i da se od toga ne zivi, znam ja prema tome to sto sam ostala ovde je zato sto volim ovaj grad i u nijednom drugom ne bi zivela ali da ovde nista ne stima pa nestima bre ni malo.

..................slušaj te me dobro dragi moji pravi ili nepravi kragujevčani/ke ja taj grad volim više nego mnogi koji živite svoje živote u njemu jer ja kad se isključim na Batočini puno mi je srce i sva procvetam i obradujem se ko malo dete čokoladi prema tome iako nemam nikakvo poreklo iz ovog grada (jer sam rođena u BG a mami tata su mi iz Bosne) i sem par prijatelja nemam nikog drugog tamo ja doživljavam taj grad kao svoj jer sam tu srećna i nikome nedam za pravo da mi kaže da nepripadam tu i da taj deo ove zemljice nije i moj, a to što neko voli i podržava sadašnjeg gradonačelnika je njegova stvar i netiče me se, koliko su para uzeli verujte mi mogli su pokretne trake kroz ceo KG da urade al nije moje da pričam jer kad bih progovorila o trošenju državnog budžeta nebismo imali mesta u zatvorima.....
.....ipak sam ja žena koja je 7 godina živela od politike i znam kako se troše državne pare ;)...

hej a di da se selimo, pored toliko pridoslica od koje kuda i toliko izbeglica pa mi odavde nemamo gde da izbegnemo. hahahaaaaaaaaaaaaa nego ljudi aj mi samo objasnite ako bulevar Save Kovacevic dobije cetri trake jesu li to za bicikle ili za pesake jer ja jesam plavusa ali molim Vas objasnite mi jer vozila nema sanse na obe strane ulice da se parkiraju, pa me zivo zanima od zgrada kako misle da naprave cetri trake. Cisto pros eravanje

..................pa bože jaco rušićemo zgrade..... narod i onako može da spava na ulici, koga je briga za narod........šta će nama narod on nam treba od izbora do izbora.......

Ljudi od struke su premerili i rekli sledece: Bulevar ce biti sirok 13 m, ili..
20080723101735kh0.jpg

13 m je od trotoara sa jedne do trot. sa druge strane Bulevara.
U tih 13 m ce naravno biti 4 trake ukupno shto znaci da ce svaka traka biti 3.25m bez ili 3.00m sa ostrvom.Mislim da je u svakom slucaju Ok...U delu od Mercatora do Shukine ulice se prosiruje 100%... za deo ulice od Mercatora do Gradskog doma nisam sigurna, ali mislim da nece, a deo od Banca Intessa-e do Cvetnog trga 100% se nece prosiriti!

banana.gif

Back