Casual Observer
Stara legenda
- Poruka
- 92.102
Marširao si ti (i posebice @Marin83) i Staljingradom.Znaš koja je razlika između srpske i hrvatske vojske?
Hrvatska vojska maršira i Kosovom.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Marširao si ti (i posebice @Marin83) i Staljingradom.Znaš koja je razlika između srpske i hrvatske vojske?
Hrvatska vojska maršira i Kosovom.

I opet postavljaš rečenicu dvije istrgnute iz konteksta ma da i ovdje lijepo piše da se htjelo tvrditi da kajkavski nije dio hrvatskog jezika.
Ja i Marin dva stara legionara od 100 godina.Marširao si ti (i posebice @Marin83) i Staljingradom.![]()

I opet postavljaš rečenicu dvije istrgnute iz konteksta ma da i ovdje lijepo piše da se htjelo tvrditi da kajkavski nije dio hrvatskog jezika.
Redovno se reinkarnirate, šta da se radi.Ja i Marin dva stara legionara od 100 godina.![]()
SANU takve štanca kao na traci pa su zbog kvantitete izgubili na kvaliteti.Akademik Causalanjski zna najbolje. Koliko je takvih akademika radilo u SUP-u i JNA. Dođe mi nešto toplo pri srcu sjećanje na sve akademske ličnosti.
Bitno je da si ti pljunuo nešto srpsko.Ostalo,manje više.Srpski skolarci uce potpune gluposti iz svih sfera drustvenih nauka.
Nase drustvene nauke su dno dna, pa ispod toga jos dublje dno.
Znači,nisu.Jesu, imali su je, ali nije bila neovisna, jer je dijelila istog vladara s još nekoliko država.
Hrvati veruju u bajke da su u Vukovaru potukli 100K vojnika JNA.Možeš misliti, svi su ti nepismeni u 19.st. prihvatili bajke o krsnoj slavi od kad postoje Srbi koji su hodali uz dinosaure, o nekakvom crkvama i manastirima koje su gradili srpski vladari koji nisu imali pristup tom području i puno drugih gluposti u koje Srbi vjeruju kao apsolutnu istinu.
Hrvati nikada nisu bili većina u Zemunu i Petrovaradinu.Zemun je bio grad s hrvatskom većinom. Katoličkom hrvatskom većinom. Kao i Petrovaradin. Kao i hrpa sela. Bila je tu i hrpa Slovaka i hrpa Nijemaca koja su pojačavala katoličku većinu.
Velikohrvatu vidi ovo:Tesla = pravoslavni Vlah, Pupin = Cincar, Borojević = Hrvat. Preradović = Hrvat svojom voljom, Zmaj = Cincar, čak mu to stoji i na nadgrobnom spomeniku ili tako nešto, Njegoš = Crnogorac, Orfeljin vjerojatno ili Cincar ili Talijan, a za Milankovića ne znam.
Propao ti je cijeli popis. Ni s od Srbina na njemu.![]()
Srbi protiv Turaka:Pišeš gluposti! Srbi su bili roblje u Osmanskom Carstvu, Hrvati su bili politički narod s vlastitim plemstvom, teritorijem, institucijama, vojskom i zakonima.
Pismo podbana Mihajla Živkovića i stola kninskoga gradu Zadru 1459. godine:
"Na pismeno traženje upućeno nam od vaše velemožnosti o činjeničnom stanju i običaju ovog kraljevstva hrvatskoga s obzirom na posjede i to plemensko-rodovske, kupljene i na dar primljene vašoj velemožnosti posvjedočavamo i iste vam (običaje) saopćujemo, kako se nasljeđuju dobra plemenska i obiteljsko-očinska hrvatskih plemića. Da sve posjede svih plemića dvanaest plemena kraljevstva hrvatskog nasljeđuju muški potomci, bliža braća, koja potječu od njihove loze, jedan za drugim. Ti posjedi tih plemića ne smiju se otuđiti stranima na štetu njihovu, niti se mogu za dušu oporučiti niti zavještati preko tri gonjenja. Posjede pak, koje su plemićki preci ili njihovi prethodnici kupili i na dar primili, kako je označeno, a poslije toga ostavljene njihovim baštinicima, moraju naslijediti svi potomci onoga, koji je ta dobra na dar dobio, uz sličan način i uvjete, kako druga stara obiteljska dobra prelaze od pokoljenja na pokoljenje, kako je gore pisano. Još o posjedima kupljenim i na dar primljenim: Ako bi koji plemić svojim samo marom i trudom što kupio i na dar dobio, taj plemić slobodan je ta dobra, koja je on kupio i na dar primio, otuđiti, zato, jer ono, što je netko sam stekao, može sam i da razdijeli. Žene nemaju dijela od obiteljskih posjeda, nego ih treba opremiti pokretninama pri udaji. Te običaje po ovom našem pismu dajemo do znanja vašoj velemožnosti.
Dano u Kninu, 5. studenog 1459. Mihajlo Živković od Prozora, podban kraljevstva Dalmacije i Hrvatske; hrvatski plemićki suci stola kninskoga."
Ja mislim na Vlahe koje je pohrvatila katolička crkva u 19. vekuMislis vlaha koje je posrbila spc 1920?
Živković... pravo hrvatsko prezime... notPismo podbana Mihajla Živkovića i stola kninskoga gradu Zadru 1459. godine:
Srbi protiv Turaka:Dok se ratovalo sa Turcima po Srbiji vijorile su se neke druge zastave i grbovi.
Pogledajte prilog 1789552
Bakrorez iz rata sa Turcima 1788. prikazuje cara Josipa II kako vodi vojsku iz Zemuna na područje današnje Srbije.
Tim ratom Hrvatska je oslobodila još neka svoja područja uz Bosnu poput Srba, Donjeg Lapca, Cetingrada, većinom naseljena Srbima koji danas tvrde da su bili stoljetna brana Turcima na putu u Europu.![]()
Karađorđe i Karadžić bili su Srbi a Jelačić bio je Austrijanac.NEk prevedu teslu u tesarevic
I dodaj karadorda karadzica kao crnogorce
Ovaj pohrvaćeni vlaški mitoman @MOST6 tvrdi da je Orfelin bio Italijan, a u stvari je rođen u srpskom Vukovaru.Pa dobro. Tvoje neznanje može biti samo plus tvojim neprijateljima.

Ima jeftinijiValjda ne uče da su od logoraša pravili sapun?
Još su Franjevci imali tvornicu vafli u ČapljiniPišeš gluposti! Srbi su bili roblje u Osmanskom Carstvu, Hrvati su bili politički narod s vlastitim plemstvom, teritorijem, institucijama, vojskom i zakonima.
Pismo podbana Mihajla Živkovića i stola kninskoga gradu Zadru 1459. godine:
"Na pismeno traženje upućeno nam od vaše velemožnosti o činjeničnom stanju i običaju ovog kraljevstva hrvatskoga s obzirom na posjede i to plemensko-rodovske, kupljene i na dar primljene vašoj velemožnosti posvjedočavamo i iste vam (običaje) saopćujemo, kako se nasljeđuju dobra plemenska i obiteljsko-očinska hrvatskih plemića. Da sve posjede svih plemića dvanaest plemena kraljevstva hrvatskog nasljeđuju muški potomci, bliža braća, koja potječu od njihove loze, jedan za drugim. Ti posjedi tih plemića ne smiju se otuđiti stranima na štetu njihovu, niti se mogu za dušu oporučiti niti zavještati preko tri gonjenja. Posjede pak, koje su plemićki preci ili njihovi prethodnici kupili i na dar primili, kako je označeno, a poslije toga ostavljene njihovim baštinicima, moraju naslijediti svi potomci onoga, koji je ta dobra na dar dobio, uz sličan način i uvjete, kako druga stara obiteljska dobra prelaze od pokoljenja na pokoljenje, kako je gore pisano. Još o posjedima kupljenim i na dar primljenim: Ako bi koji plemić svojim samo marom i trudom što kupio i na dar dobio, taj plemić slobodan je ta dobra, koja je on kupio i na dar primio, otuđiti, zato, jer ono, što je netko sam stekao, može sam i da razdijeli. Žene nemaju dijela od obiteljskih posjeda, nego ih treba opremiti pokretninama pri udaji. Te običaje po ovom našem pismu dajemo do znanja vašoj velemožnosti.
Dano u Kninu, 5. studenog 1459. Mihajlo Živković od Prozora, podban kraljevstva Dalmacije i Hrvatske; hrvatski plemićki suci stola kninskoga."
živko je iskljucivo srpsko ime nema sta
Pravo svapsko prezimeKarađorđe i Karadžić bili su Srbi a Jelačić bio je Austrijanac.