Šta fali tzv. papučarima

Fali im najcesce izgradjena i stabilna licnost i, mozda, ponekad, samopostovanje. Kako sam video i laicki zakljucio. Sad zavisi u kom stepenu se upapucio. Ako je vezano za nesto sitno, to je jos i ok, ali ako je ucestalo i ovaj se konstantno njoj povinjuje i ustupa pri odlucivanju, deluje kao da ne zeli da preuzme odgovornost i inicijativu, sto je, za muskarca, nekako nezrelo. Zato. Valjda.

..................... sto je, za muskarca, nekako nezrelo. Zato. Valjda.

Nekako mi je zapelo za uho, odn oko, ovo -sto je, za muskarca, nekako nezrelo- Zašto je za muškarca, a nije za ženu ili nije li to dokaz da je takav tip muskarca proizvod, a ne činjenica ...da je neagresivan, nežan muškarac nepoželjan kao uzor..da se muškarci boje gubitka rodne prevlasti te takve muškarce moraju stigmatizovati, Jel ugnjetavati prejaka reč? .. uz blagodet žena koje iz vec psihički urođenih osobina preferiraju agresivne muskarce ili još gore povinuju se vladajućim rodnim uzorima..te kad već svi spaljuju vještice ko je lud da bude protiv?(konfigurativno rečeno) ..

Nekako mi je zapelo za uho, odn oko, ovo -sto je, za muskarca, nekako nezrelo- Zašto je za muškarca, a nije za ženu ili nije li to dokaz da je takav tip muskarca proizvod, a ne činjenica ...da je neagresivan, nežan muškarac nepoželjan kao uzor..da se muškarci boje gubitka rodne prevlasti te takve muškarce moraju stigmatizovati, Jel ugnjetavati prejaka reč? .. uz blagodet žena koje iz vec psihički urođenih osobina preferiraju agresivne muskarce ili još gore povinuju se vladajućim rodnim uzorima..te kad već svi spaljuju vještice ko je lud da bude protiv?(konfigurativno rečeno) ..

Proizvod u kom smislu? Nezrelo je i za zenu, samo to stanje nema, jos uvek, svoj strucni naziv, i manje je podlozno kritici okoline, jer je prag tolerancije ustupaka koje zena cini radi ostvarenja kompromisa, nesto visi. Jbg. Imate vise estrogena, pa ste zaljubljivije prirode. Npr, zena koja trpi ugnjetavanje samo zbog svoje ljubavi prema muzu je susta definicija nezrelosti (sem ako za to ne postoji neki izuzetno bitan razlog). Karakteristika obe ove grupe je da su previse vezane za osobu sa kojom su, velicaju je bezgranicno, i ucinile bi sve da ostanu sa partnerom koji prema njima, cesto ne oseca takvu privrzenost i udovolje mu kad god je to moguce, cak i bez ikakvog reciprociteta. U oba slucaja, rec je o emocionalnoj nezrelosti. Elem, da ne skrecem sa teme. Pricamo o muskarcima koji nemaju nikakvo pravo glasa u vezi. Neagresivan i nezan muskarac nije papucar ukoliko ima svoj stav, drzi ga se i ne dozvoljava zeni da jedina vodi rec. Papucar je muskarac koji dopusta da ga drugi gaze i vozikaju kako im se prohte i nema apsolutno nikakvu kontrolu nad svojim statusom u vezi. Sad, to sto se taj pojam malo izopacio, pa se pod isti podvode svi muskarci koji ne biju zenu, to ti je plod ljudske zlobe i cesto zavisti. Zasto ih ugnjetavaju? To je izuzetno subjektivan teren. Mozda da bi ubili dosadu, mozda da bi nahranili svoj ego, mozda nesto trece. Nema, kako meni bar izgleda, niceg zanimljivijeg od tudje bruke i neuspeha.

Niko ne postuje ljude bez samopostovanja bez obzira na to kog su pola. Razlika je samo u tome sto se takve zene tradicionalno smatraju dobrim i poslusnim suprugama (!), ali ni njih niko ne postuje.

Ima mnogo nacina da muskarac bude odlican muz i partner u svakom smislu, a da ne bude tzv papucar, tj covek bez dostojanstva.

Inace, cesto se kao podrazumeva da takvi mukarci imaju zle, opasne, pokvarene zene koje ih iskoriscavaju, a zapravo se radi o tipu muskarca koji sam bira da ima takvu ulogu i koji bi bio isti takav i sa nekom drugom zenom. To je NJEGOVA osobina, a ne posledica zeninih osobina.

Poslednja izmena:
Neagresivan i nezan muskarac nije sinonim za papucara. Moze muskarac da bude veoma nezan i neagresivan, a da pri tom postuje sebe. Tu je granica.

Papucari su nusprodukt zenskog vaspitanja rasirenog medijima i najcesce novinama o tome kakvi muskarci trebaju da budu. Njih gaze ko da su nista i trazi se da zasluze postovanje i ljubav zene, a zena je bozanstvo cija se vrednost ne dovodi u pitanja makar izgledala ko krmaca.
Po toj logici bi trebalo da svi muskarci budu takvi jer su podjednako izlozeni medijima, a nije tako...

Proizvod u kom smislu? Nezrelo je i za zenu, samo to stanje nema, jos uvek, svoj strucni naziv, i manje je podlozno kritici okoline, jer je prag tolerancije ustupaka koje zena cini radi ostvarenja kompromisa, nesto visi. Jbg. Imate vise estrogena, pa ste zaljubljivije prirode. Npr, zena koja trpi ugnjetavanje samo zbog svoje ljubavi prema muzu je susta definicija nezrelosti (sem ako za to ne postoji neki izuzetno bitan razlog). Karakteristika obe ove grupe je da su previse vezane za osobu sa kojom su, velicaju je bezgranicno, i ucinile bi sve da ostanu sa partnerom koji prema njima, cesto ne oseca takvu privrzenost i udovolje mu kad god je to moguce, cak i bez ikakvog reciprociteta. U oba slucaja, rec je o emocionalnoj nezrelosti. Elem, da ne skrecem sa teme. Pricamo o muskarcima koji nemaju nikakvo pravo glasa u vezi. Neagresivan i nezan muskarac nije papucar ukoliko ima svoj stav, drzi ga se i ne dozvoljava zeni da jedina vodi rec. Papucar je muskarac koji dopusta da ga drugi gaze i vozikaju kako im se prohte i nema apsolutno nikakvu kontrolu nad svojim statusom u vezi. Sad, to sto se taj pojam malo izopacio, pa se pod isti podvode svi muskarci koji ne biju zenu, to ti je plod ljudske zlobe i cesto zavisti. Zasto ih ugnjetavaju? To je izuzetno subjektivan teren. Mozda da bi ubili dosadu, mozda da bi nahranili svoj ego, mozda nesto trece. Nema, kako meni bar izgleda, niceg zanimljivijeg od tudje bruke i neuspeha.
evo sad videh da smo isto napisali...:)

Mislim da je presudno koliko je razvijeno samopouzdanje u porodici. Sve posle toga dolazi prirodno.

Mislim da ta borba nije laka da tako kazem :), ali to je opet samo moje misljenje.
Na primer, secam se kada je bila prica o iskoriscavanju u vezama na Zenskom pdfu momentalno se okomilo 5-6 zena dogmatisticki tvrdeci da iskoriscavanje u vezama ne postoji.:lol:
Pa ako ne postoji u vezama ne postoji ni medju prijateljima niti drugovima niti poslodavcima i zaposlenim niti bilo gde moze postojati bilo kakvo iskoriscavanje, zar ne?:lol:

Slicno i u RL. Mora po njenom ili nastaje haos. Vaspitano tako da je bogom dana princeza.:)

Mislim da ta borba nije laka da tako kazem :), ali to je opet samo moje misljenje.
Na primer, secam se kada je bila prica o iskoriscavanju u vezama na Zenskom pdfu momentalno se okomilo 5-6 zena dogmatisticki tvrdeci da iskoriscavanje u vezama ne postoji.:lol:
Pa ako ne postoji u vezama ne postoji ni medju prijateljima niti drugovima niti poslodavcima i zaposlenim niti bilo gde moze postojati bilo kakvo iskoriscavanje, zar ne?:lol:

Slicno i u RL. Mora po njenom ili nastaje haos. Vaspitano tako da je bogom dana princeza.:)
Sta znaci nastaje haos? Sta ce se desiti ako nije po njenom?

Muskarac sa dostojanstvom ne bi dozvolio da bude emocionalno ucenjivan na taj nacin. Sam je odgovoran ako to tolerise. Znam da mu je lakse da veruje da je kriva ona i njeno vaspitanje, ali da li je tako?

Nije isto. Poslodavac moze iskoriscavati zaposlenog ukoliko je u takvoj situaciji da u potpunosti egzistencijalno zavisi od te plate i nema drugog izbora.

Medju prijateljima je takodje stvar izbora ako trpis da neko nije fer prema tebi.
Sami smo odgovorni kako za ono sto cinimo, tako i za ono sto tolerisemo.

Poslednja izmena:
Sta znaci nastaje haos? Sta ce se desiti ako nije po njenom?

Muskarac sa dostojanstvom ne bi dozvolio da bude emocionalno ucenjivan na taj nacin. Sam je odgovoran ako to tolerise. Znam da mu je lakse da veruje da je kriva ona i njeno vaspitanje, ali da li je tako?

Nije isto. Poslodavac moze iskoriscavati zaposlenog ukoliko je u takvoj situaciji da u potpunosti egzistencijalno zavisi od te plate i nema drugog izbora.

Medju prijateljima je takodje stvar izbora ako trpis da neko nije fer prema tebi.
Sami smo odgovorni kako za ono sto cinimo, tako i za ono sto tolerisemo.

Mnogo toga polazi od drustvenog shvatanja ili da kazem drustvenog vaspitanja i definisanih uloga. Najprostiji primer je da se nezaposlen muskarac i nezaposlena zena nikada ne gledaju isto.;)

Mnogo toga polazi od drustvenog shvatanja ili da kazem drustvenog vaspitanja i definisanih uloga. Najprostiji primer je da se nezaposlen muskarac i nezaposlena zena nikada ne gledaju isto.;)
Uopste nije ovde rec o drustvenim shvatanjima.
Mi svi zivimo u istom drustvu, pa neko tolerise da ga ugnjetavaju, a neko ne.

Tzv papucar je neko ko dopusta da bude inferioran u vezi.
Ni oni nisu svi isti.
Neko ce tolerisati da bude iskoriscavan, neko da bude maltretiran verbalno, neko da bude maltretiran cak i fizicki.
Dakle, svako postavlja granice dokle ce ici.

Samo sto cesto volimo da verujemo da nas dobrota i ljubav drze za nekoga ko nas ocigledno ne postuje, a ne da nas drzi strah od napustanja, kompleks nize vrednosti i strah da nas niko drugi nece hteti, kao i da ne zasluzujemo bolje.

I nije nikakav problem da neko tolerise nepostovanje ako mu je to prihvatljivo, ali onda bar treba da zna da je to njegov izbor, a ne sticaj nesrecnih okolnosti i zla zena.

Zavisi sta je papucar. Svaki muskarac koliko-toliko ugadja svojoj zeni, devojci, radi nesto sto mu se ne radi, jer tako veza funkcionise.
Ja ne znam ni jednog muskarca da sa svojom devojkom nije nezan, ali bitna je i granica popustljivosti i neznosti.

Jednostavno, mekani muskarci nisu na ceni, jer muska karakteristika je dominantnost, odlucnost, mada stoji nisu svi muskarci takvi, jer nismo ni svi, niti mozemo biti svi isti.

Da se vratim na granicu. Svako ljudsko bice se trudi da udovolji onoj osobi koju voli, mada mislim da je problem kod papucara jer oni ne udovoljavaju jer zele, vec jer moraju. I ne, ne mislim da su oni krivi za to, jer dozvoljavaju, vec jer ne znaju da se izbore za sebe, isto kao i zena kada ne zna kako da se izbori sa nekim galamdzijom i verbalnim zlostavljacem. A i ljudima se osladi takav tretman, kada zna da moze da dobije sta hoce i da te izmanipulise kako hoce. A isto je problem jer ljudi ne postuju granice, jer normalnom coveku ili zeni je dovoljno reci "ne, necu, ne mogu, ne zelim" i da to skapira, ali ne vredi ima ljudi kojima das prst, ucinis ustupak a oni bi obe ruke i obe noge i ne prihvataju "ne" kao odgovor.

Uzmimo primer muskarca koji nema samopouzdanja, nema uspeha se zenama, neki bi rekli da mu je vreme da misli o ozbiljnoj vezi. Nadje neku devojku/zenu nekako. Ona je teska vestica, on papuca, on nece nesto, pokusa da ima kicmu, kaze lepo i razumno "ne" ona preti da ce otici sa drugim kad on nece, i on povije glavu, gde ce naci drugu, ko ce ga, stizu ga godine, bolje da cuti i trpi, jer nema samopouzdanja i hrabrosti, snage da se nosi sa novom vezom i trazenjem.

Logicki gledano, ne vidim razlog zasto bi nekog "mrzeli" ako nam on udovoljava svakoj zelji i potrebi, pa mozda i previse. Mozda eto, jer se "previse trudi" toliko da je to ocigledno, pa skoro deluje prisilno, izvestaceno, jer ako se neko trudi ocajnicki da impresionira, zadrzi obicno ne deluje toliko iskreno, tj. ne deluje da to radi jer hoce, jer je 100% takav (opet, mozda neki mali procenat jeste), vec prvenstveno da njoj bude lepo, i da ona ostane sa njim.

E sad, koliko muskarci udovoljavaju i rade ono sto ne zele (a sigurno ne igraju od srece da je voze kod kumice na slavu 70km u jednom pravcu po zimi i da slusaju kako nje dve cavrljaju dok se misli "sta mi je ovo trebalo"), pitanje je.
Kad bi muskarci radili ono sto istinski zele, a ne da impresioniraju ili zato sto "moraju" tj. "jer se to tako radi u vezi" pitanje je koliko bi veza imali.

Poslednja izmena:
Ja sam stekao utisak da postoji poprilican broj ovakvih slucajeva, ali moguce je da gresim.
Muskarci su izlozeni medijima na drugi nacin. U medijima se propagira sex i sexualna napajlenost kod muskaraca preko svake granice.

Iako je prirodno da mogućnost i za jedno i drugo kod muškarca opada već od 40-tih, 50-tih godina paralelno sa razvojem kardiovaskularnih bolesti i involucijom organizma uopšte ..

..Ali kad smo kod papučara...forsiranje agresivnog muskarca i prilagođavanje modela žene takvom dovodi do osuđivanja psiholoških karakteristika žena i muškaraca koji ne pripadaju i ne žele da pripadaju navedenim modelima ...
..Papučar je izraz nemoći agresivnog muškarca da nipodoštava ono za šta sam nije sposoban..za privrženost i ljubav prema ženi ..

Back