limunada
Buduća legenda
- Poruka
- 37.353
Dont_Break_The_Oath:Srpskoj književnosti je oduvek nedostajala distanca od društvenih dešavanja okolo.Svaki,skoro svaki naš pisac je bio vođen odeđenom dozom patriotizma i domoljublja pa nam zato sada danas naša književnost izgleda totalno bedno i mogu reći,genocidno.
Pa pogledajte samo danas šta se sve piše.Svaka tematika je prožeta ili iditskim sarkazmom na račun onog drugoga,ili se bavi socijalnim pitanjima i time kako neke stvari treba rešiti da bi se živelo bolje.
Ja sam pisac,i kažem,naređujem,umetnici-ostanite po strani.Izmislite neko delo koje će biti sasvim autetično i sasvim vaše.Ostavite sve te komplekse male i jadne Srbije po strani!
Ili ako hoćete jednostavnije-vodite se Germanskom,Skandinavskom i Finskom književnošću.Tamo se nalaze ljudi koji su vekovima pisali dela pred kojima treba da se klanjamo svi mi Sloveni.
Pa o cemu pisci da pisu,ako ne o onom sto vide,cuju,sto ih okruzuje,bilo to dobro ili lose.Nece valjda samo pisati o proslosti,a kraj njih zivot prolazi...Ili ja tebe ne razumijem? :shock: