Šta danas ručkamo-2

..na razlichite nachine..
..ili crvenilom po obrazima, ili bilo gde na telu, oticanjem usana - ako je bash, bash jaka alergija,
ili problemima sa varenjem (proliv, zatvor, gasovi, bolovi) ako je slabija..

..mada, alergija na gluten je retka..

..ja se i dalje spremam da prevedem jakshu na kravlje mleko.. :roll:
..josdh od nove godine sam htela, pa nek prodju praznici, pa je bio neshto slinav,
pa nam je nikla gornja jedinica, pa druga samo shto nije.. :roll: ..valjda cu posle nje da probam.. :lol:

..na razlichite nachine..
..ili crvenilom po obrazima, ili bilo gde na telu, oticanjem usana - ako je bash, bash jaka alergija,
ili problemima sa varenjem (proliv, zatvor, gasovi, bolovi) ako je slabija..

..mada, alergija na gluten je retka..
Ja sam primetila na Milošu crvenilo po obrazima par puta i pre neki dan mi je mama rekla da je imao crvenilo na ruci.:think:
A za prdenje sam ja mislila da je normalno.

..al ste se u'vatile za to prdenje, bre.. :lol:
..naravno da je normalno, ali ako dete ne podnosi neku namirnicu onda to bude bash
dramatichna promena, puno gasova i dijareja npr kod nepodnoshenja laktoze iz mleka,
ili takve manifestacije.. :lol:
..u svakom sluchaju - neugodna promena u varenju.. :)

Brzo mu se povlači i ja sam mislila da mu je to na obrazima od vrućine, a to na ruci nisam videla pa sam mislila da se možda ogrebao.
Ali kad vidim ove sličice ne znam šta da mislim. No, sve i da je neka alergija, nisam primetila nikakve druge probleme, a crvenilo nailazi i prolazi u istom danu.
Nego, ja sam previše opuštena i ne raspitujem se ni o čemu preterano i onda kad čujem ili pročitam nešto prosto se pitam gde mi je pamet.:(

..i ne treba da se raspitujesh unapred,
gledaj svoje dete i reaguj tek na neuobichajenosti koje nisu logichne.. :)
..jaksha ima kozu koja je jako nezna, dok ga skinem za kupanje izgleda kao da se provlachio kroz zivu ogradu,
ali to sve nestane za pola sata..od portikle oko vrata ostane mu trag kao da je visio na njoj,
samo dok jede i obrishem mu usta njom.. ako mu brishem nos ili usta papirnom maramicom ili salvetom,
izgeda kao da sam ga shmirglom trljala..
..sve dok nije neshto novo za shta nemash objashnjenje - ne brini.. :)

Vidim raspisale ste se o alergijama pa da vas priupitam...Moje dete ima nekakav svrabez koji ga muci i toliko se cese i to samo po nogama da napravi krastice. Inace na kozi nema nikakvih promena, skroz je normalna i cista. Al ga nesto svrbi i budi se i nocu da se cese. Dr kaze najverovatnije alergija na nesto iz hrane pa smo sad na dijeti i stvarno mi je tesko da osmislim dorucak i veceru bez jaja i mlecnih proizvoda i preradjevina bilo koje vrste...Dajte ideje, inace ima 2,5 godine.
A dr misli da je alergija jer kad pije sirpu protiv alergije svrab prestane, inace ima i genetsko opterecenje bas, bas.

Vidis, Eli, on kaze da u ovom uzrastu mlecni proizvodi predstavljaju dopunu ostaloj hrani, dijeta ce biti nekoliko dana tako da mu nece faliti nista a i proteine dobija iz mesa. Ne znam zasto ne predlaze testiranje jer ako se opet bude cesao kad prestanemo sa sirupom ja ne znam sta cu, ne mogu da gledam u pasulj sta da mu ne dajem. A ovakav nacin ishrane je mucenje, i za mene jer ne znam sta i kako da mu spremim a vidim ni da se njemu bas ne dopada previse. Ruckovi nisu problem to je klasika supe/corbe, meso i prilog i salate.

Naravno da mu neće faliti ništa, ne bi dr ugrozio zdravlje deteta. Nego mi je nekako preširoko otišao, ukinuti mlečne proizvode. Stvarno je jako nezgodno hraniti dete bez ikakvih mlečnih proizvoda.
Moji klinci bi pocrkali bez njih kao i ja. Dobro beba je mali pa se podrazumeva, ali sam starijeg navukla totalno. Verovatno zato što ni ja ne mogu bez njih.
Nadam se da će dijeta uroditi plodom, mada ja sumnjam.:rumenko:

Vidis, Eli, on kaze da u ovom uzrastu mlecni proizvodi predstavljaju dopunu ostaloj hrani, dijeta ce biti nekoliko dana tako da mu nece faliti nista a i proteine dobija iz mesa. Ne znam zasto ne predlaze testiranje jer ako se opet bude cesao kad prestanemo sa sirupom ja ne znam sta cu, ne mogu da gledam u pasulj sta da mu ne dajem. A ovakav nacin ishrane je mucenje, i za mene jer ne znam sta i kako da mu spremim a vidim ni da se njemu bas ne dopada previse. Ruckovi nisu problem to je klasika supe/corbe, meso i prilog i salate.

Napravi mu pasteticu od sardine ili tunjevine, pa moze neka barena slaninica, pekmeza i hleba, meda i hleba a uz to caj...

Pošto moj Miloš puni godinu dana za koji dan, interesuje me da li mogu da počnem da mu dajem klopu koju mi jedemo, pečeno meso i krompirić, variva i ostale stvari, blago začinjene?
Još uvek mu sve kuvam u vodi i dajem tako smućkano i sve manje jede, a sve više traži da jede iz našeg tanjira.:think:

Back