Šta da kuvam danas?

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uzeo sam Scotti pirinač dugog zrna koji treba da mi menja tajlandski u nedostatku jasmin pirinča, u vok na susamovo ulje dodajem parčiće piletine(pola pilećeg filea je dovoljno),zgbječena dva čena belog luka, jedno jaje,mladi luk ceo i sa zelenim delovima, papriku, čili prah, i prethodno skuvan pirinač(1 čaša). Sve to zalijem soja i ribljim sosom, malo propržim,pospem peršunom i dobijem nešto približno tajlandskom prženom pirinču.

Samo mi fali ananas da ga serviram u njemu :mrgreen:

Pa da krenemo sa dijetom :p

Poslednja izmena:
bukovace na nekoliko nacina :)

musaka od bukovaca
2u40b9e.jpg

- - - - - - - - - -

iiiiii pohane bukovace i bukovace u pivskom tijestu...
tartar, riza, salata...

2n7qv5t.jpg

kod mene - ramen supa

tj ako ramen :D

elem, uzmeš na malo ulja upržiš crveni i beli luk, bolje je ako imate mladi crni luk ali opet dobro
pa na to uliješ vodu, i ubaciš gotove nudle

tj prvo ubacite začine pa kad provri ubacite i testo

pa pred kraj ubacim šaku smrznutih morskih plodova i to je to :D

neko ulije i jedno dva jaja, ko voli...
ali jaja ne muti nego da pudu u supi kao poširana

a evo i više vrsta nudli:

81xVJpM4kpL._SY355_.jpg

- - - - - - - - - -

ako ne volite morske plodove, može i piletina, samo morate belo mseo da isečete na tanke trakice da bi se skuvalo na vreme zajedno sa ostalim sastojcima

u svakom slučaju, sve je gotovo za desetak minuta

kod mene - ramen supa

tj ako ramen :D

elem, uzmeš na malo ulja upržiš crveni i beli luk, bolje je ako imate mladi crni luk ali opet dobro
pa na to uliješ vodu, i ubaciš gotove nudle

tj prvo ubacite začine pa kad provri ubacite i testo

pa pred kraj ubacim šaku smrznutih morskih plodova i to je to :D

neko ulije i jedno dva jaja, ko voli...
ali jaja ne muti nego da pudu u supi kao poširana

a evo i više vrsta nudli:

81xVJpM4kpL._SY355_.jpg

- - - - - - - - - -

ako ne volite morske plodove, može i piletina, samo morate belo mseo da isečete na tanke trakice da bi se skuvalo na vreme zajedno sa ostalim sastojcima

u svakom slučaju, sve je gotovo za desetak minuta

Meko kuvano jaje proko ide u ramen,ne poširano...a i soja sos ti fali.... i sake...i još štošta :lol:

Ali :ok: za snalažljivost ;)

Dobar je ramen,onako baš složen čorbuljak ali meni je bistri vijentamski pho sa tankim tek dodanim pred posluženje listićima govedine ipak azijska supa br.1 pa onda ide neka vonton sa račićima i bbq pork koju jedem u Bangkoku u uličici u soi 38 pretpostavljam da je neka kinesko-tajlandska fuzija, pa opet jedna sa "stewed beef" i klicama,pa tom yum čuvena ...pa onda tek par verzija ramena, s tim što onu miso nisam probao,ne volim miso pastu.

Inače Bože zdravlja u Vijetnamu sam za desetak dana pa ću da istestiram varijante i podvarijante originalne pho supe do besvesti....mada mi je banh mi prioritet za vijetnamski "doktorat" ;)

da, u pravu si :D

sve može i ne mora

ovo je samo dobro snalaženje, pa sam tako i naznačio "kao ramen"

poenta je kako se može dobra osnova obogatiti, ovde je pakovanje od 5 nudli 1 e, pakovanje 500gr morskih plodova 3 e i od toga imate 5 ručkova

da ne pričam da jedete kašikom, toplo, ukusno

soja sos narvno može, mada ja više volim riblji sos, više i od vorčestera i sosa od ostriga
našao sam i tajlandski ljutoslaki soskoji je veoma primenjiv u svim jelima

Riblji sos je primarni izvor soli u jelima za Tajland i Vijetnam gde se skoro svuda koristi, kao u kini soja sos. A zdraviji je.
Srirača je fantastična ako si na nju mislio pod slatko-ljuti tajlandski sos, a pretpostavljam da jesi....:ok:
U tajlandskoj kuhinji često prave mixeve svih tih soseva i prava je umetnost izbalansirati sve u određenim jelima.

U tajlandskoj kuhinji često prave mixeve svih tih soseva i prava je umetnost izbalansirati sve u određenim jelima.

Sa ovim sam saglasan 100%.

Cesto susta suprotnost japanskoj kuhinji gde je bitno da bude manje, ali sto svezije.

Ovo je jedan od retko dobrih Buzzfeed kanala (pored Tasty-ja).

Mozda neko zna da li imamo njihovu temu vec ovde?

Back