Šta čitate?

Trenutno citam ''Sofijin Svet''...Prelepa filozofska knjiga...Treba je proocitati... : )
Justein Gaarder.
(preveo moj profesor :mrgreen:)
Dobra knjiga. Mada, bila sam mlada kad sam je čitala, hoću ponovo ali nemam kad, nažalost.

@tema
pročitala sam nedavno Mulej od Erlanda Lua. (Erland Loe) Norveški savremeni pisac za mlade. Moje preporuke. Uopšte nisu slatkaste i glupaste priče za tinejdžere. Kod nas su prevedeni Mulej, Naivan.Super, Dopler... mislim da je to to.

Trenutno na netu citam Turgenijevovu Mumu (na ruskom(sa debelim recnikom,naravno))i toliko sam se smorila da je to strasnooooo....Jedna recenica 8 redova,gori je 100x od Andrica,tu recenicu sam citala pola sata,sad sam presla na novu..(jer trazim u recniku)...Ako jos jednom u tekstu procitam ''libo'' bacam ovo u kontis...ozbiljno

Ma to je zbog mog vedrog duha i detinje prirode! :p :lol:
Ne zameram ti ja nista. Pogotovo ne ako citas poeziju...
A koliko ti zapravo godina imas?

17. Ali ne jos dugo. U decembru punim 18. Hah.

Čim pominje Skerlića ima 17.Garantovano.
I verovatno je rođena u decembru.
Dvanaestog decembra,tačnije.

@tema

Roj Medvedev

Jest. Ali, kao sto rekoh, jos malo punim 18. :)
11. decembra, tacnije, ne znam kako mi se omaklo, pa sam stavila 12.
Opa, vidim, trudili ste se, posetili ste moj profil :)

@tema
Poceh Oliverovu pricu.
Zanimljivo.

Poslednja izmena:
Не знам зашто али мени нешто смета код Пекића.
Читала сам Атландиту и Беснило и нисам их завршила.
Стигнем до половине и прекинем и уопште не могу да схватим шта је то што ми смета код његовог стила писања.

hehehe,tek sam pocela :) videcemo :) nahvalio tata,pa kao aj da probam :)

SLAZEM SE SA SUSPIRIOM..PROCITALA SAM SOFIJIN SVET I..NEKO BI REKAO TESKA KNJIGA,ALI S OBZIROM DA JE O FILOZOFIJI,FILOZOFIMA I FIL.SKOLAMA MOZDA I JESTE ZA NEKE KOJIMA TO NIJE BAS INTERESANTNO.JA TRENUTNO CITAM SVE CRVENKAPE SU ISTE (MARKO VIDOJKOVIC).ZNAM,ZNAM DOSTA LJUDI GA NE GOTIVI.STA DA SE RADI..

SLAZEM SE SA SUSPIRIOM..PROCITALA SAM SOFIJIN SVET I..NEKO BI REKAO TESKA KNJIGA,ALI S OBZIROM DA JE O FILOZOFIJI,FILOZOFIMA I FIL.SKOLAMA MOZDA I JESTE ZA NEKE KOJIMA TO NIJE BAS INTERESANTNO.JA TRENUTNO CITAM SVE CRVENKAPE SU ISTE (MARKO VIDOJKOVIC).ZNAM,ZNAM DOSTA LJUDI GA NE GOTIVI.STA DA SE RADI..

dobar je lik on..moja sestra se odusevila tom knjigom...bas cu i ja probati da je procitam :) ples sitnih demona sam za tri dana procitala...super je

To sto je napisan velikim slovima ne cini tvoj post nista vise zanimljivijim za citanje... Izbegavaj! ;)

Trenutno "Sofijin svet". Inace vise citam klasiku, mada sam do sada propustila kroz sake i dosta limunadica - "Pazi sta zelis", "Moj gospodin savrseni" i slicna literatura za plazu. :lol: Malo takve razbibrige je ponekad dobrodoslo.

imam dilemu
ne znam kako da shvatim karenjinu
da li kao egoistichnu, sebichnu, posesivnu, ljubomornu, nemoralnu kurvu? (shto realno i jeste, po svojim postupcima)
ili kao zhenu koja nije ni za shta kriva vec se jednostavno nashla u loshoj situaciji?

Trenutno "Sofijin svet". Inace vise citam klasiku, mada sam do sada propustila kroz sake i dosta limunadica - "Pazi sta zelis", "Moj gospodin savrseni" i slicna literatura za plazu. :lol: Malo takve razbibrige je ponekad dobrodoslo.

Ja sam odustala od te knjige... "Sofijin svet" mi je za sada preteška knjiga...

E sad, Nušićevo "Sumnjivo lice" je jedna od najdosadnijih knjiga koje sam pročitala... ne znam.... ne shvatam njegov humor... a i možda bi mi bila zanimljiva da imam 9, a ne 14 godina...

"Rane jade" od Kiša nekako kao da nisam doživela... ali dopada mi se njegov način pisanja...

Nešto
Vonegut (nisam zapamtila ime pisca) "Oaza" mi se svidela. Bravo Bu za izbor!

A "Plavi čin" (opet nisam zapamtila pisca) sam počela da čitam, uzela mi bab u pola knjige, pročitala i prepričala. Sad više nemam želju... -.-

Sledeće što planiram je Pavić "Predeo slikan čajem"

Back