Shinoda
Veoma poznat
- Poruka
- 12.888
procitao sam pre par dana tu pesmu jednom od najboljih ortaka i njegovoj devojci koji se savrseno uklapaju u pesmu, nisu se ni trudili da razumeju... buNdale! 
ljudi su plitki...

ljudi su plitki...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

fakin melanholija...
Mi se čudno razumemo
k'o dva bola, k'o dva vala
k'o dva mosta u otkrića:
ja te volim čudno, nemo,
ti si ona čudna mala,
mašta drevna moga bića.
O tebi su pitalice,
od vekova moje bile,
odgovor o kom se sanja.
Odgovor je tvoje lice
ti si slika one vile;
iz dečačkih nagađanja.
I stvari snovi, evo
polagano nadolaze
k'o da ide vreme tavno.
Svaki gest tvoj ja sam snev'o,
znam napamet tvoje fraze
svaku reč sam čuo davno.
Stanislav Vinaver![]()
oh mon dieu, provaljen sam!
nemam ni ja bukvalan spisak, ali kad idem na sajam obicno imam neku ideju sta bih mogao uzeti, pa je 50% relativno isplanirano [tako sam bio resen prosle godine da pazarim Dostojevskog i Albaharija npr], a ostalih 50% su knjige koje su me zaintrigirale na licu meste...

Ja kad god nešto tražim toga nema, isto tako i u biblioteku kad odem. Ili je zauzeto ili nema. Tako da više ne planiram.
bar je takvo moje iskustvo...biblioteke su posebna stvar, na Sajmu se pak moze naci manje-vise sve ako znas gde da trazis...bar je takvo moje iskustvo...

Pa dobro. Meni je ovaj prevod jako dobar, mada je original uvek nezamenljiv.
Njega se uglavnom i drzhim kad je rech o engleskom, francuskom, ili shpanskom jeziku.
Ali, tu nastaju mali problemi kad su u pitanju Jesenjin, Tagore, ili Li Bai.
hvala, hvala...S' tobom vredi ići na sajam.![]()
![]()

Tako i ja. Čitam poeziju u originalu baš kada su ta tri jezika u pitanju, zato što kada čitam prevode nađem gomilu grešaka i izostavljenih stihova i strofa.

Mišel de Montenj - Ogledi![]()
Inace trenutno Mishel Montenj " Ogledi"
Divna divna knjizica.

Veruj mi, ne volim. I zao mi je, stvarno, al ja jednostavno nisam taj tip...Volish, volish. Svaka zhena voli poeziju, samo joj treba isterati tu stranu lichnosti na povrshinu.
i dalje je ne volim.