Šta čitate?

Meni neko da šapće na uvce stihove iz Romea i Julije ne bih se oduševila ni malo. Ali da je reč o Elijarovim, Aragonovim stihovima ili pak stihovima pesnika koje sam spominjala u prethodnim postovima, itekako bih se oduševila.

A Prevera? Rapelle-toi Barbara... Il pleuvait sans cesse sur Brest ce jour-la... Et tu marchais sourainte... Epanouie ravie ruisselante... Sous la pluie... Rapelle-toi Barbara...

E sad, shto se ti ne zovesh Barbara, je, verujem, najmanji problem. Bitno da se uzhivish.

Mima Laševska:
Samo što nikako da naletim na tako nekog finog momka. :neutral:

Trazhi bolje.

A Prevera? Rapelle-toi Barbara... Il pleuvait sans cesse sur Brest ce jour-la... Et tu marchais sourainte... Epanouie ravie ruisselante... Sous la pluie... Rapelle-toi Barbara...

E sad, shto se ti ne zovesh Barbara, je, verujem, najmanji problem. Bitno da se uzhivish.

Prvo sam napisala Prever i potom prepravih na Elijar.

Mima bre ima nade.......vidish shta ja "iskopah":hahaha:

Iskopaj i meni jednog finog, kulturnog, obrazovanog da voli klasičnu muziku, rusku narodnu muziku i tamburu, poeziju (književnost) i slikarstvo i da barem malo govori francuski jezik. :neutral:

Sudeći po gore navedenim stvarima, cenim da je izuzetno teško naći takvu mladu osobu.

Prvo sam napisala Prever i potom prepravih na Elijar.

Iskopaj i meni jednog finog, kulturnog, obrazovanog da voli klasičnu muziku, rusku narodnu muziku i tamburu, poeziju (književnost) i slikarstvo i da barem malo govori francuski jezik. :neutral:

Sudeći po gore navedenim stvarima, cenim da je izuzetno teško naći takvu mladu osobu.

E ***......ovaj je fin delimicno,kulturan,fizioterapeut,reper(:dash:)vole knjizevnost i grafite i govori nemacki.......:mrgreen:

Pih... Ja sam fin, kulturan, vishe dobro informisan, nego obrazovan, volim delimichno klasiku... Npr. Vagnera, ili Mocarta volim da odslusham kad legnem da dremam. Lakshe zaspim. Rusku... hm... jedino shto znam od njih je da odsviram i otpevam "Temnaya noch" na gitari. Mada imam neke poznanike koji i to vole. Poeziju, kao shto vidish, volim. Slikarstvo... Pa, npr. fantasy art. Boris Valeho, Luis Rojo, Kristin Grifin, Kris Ahileos, Linsner, (mada je on, prvenstveno, strip autor...) itd... Volim, recimo, i Pikasa, Van Goga, Goju, Gogena, itd... Klasika.
Rekoh ti vec koje jezike govorim. Mada se delimichno sluzhim sa josh par njih, poput sanskrita, japanskog, ili maorskog. No, to se josh mora uvedzbati.

Mima Laševska:

Pa ja imam jedva 18, pa ti vidi. U vezi toga i ovo da nisam preterano obrazovan. Za sad.

kreptoman:
a koliki je honorar?
ili je pro bono, za dobrobit chovechanstva

Kakav bre honorar? Civilna vojna sluzhba, rekoh. Ako je zavrshim bez hronichne upale zgloba (shto b' rek'o Djole) - puna kapa.

Ja sam ranije chitao dosta , sad vecinom proverene klasike. Ovog leta sam prochitao od Duchica Blago Cara Radovana , Jutra sa Leutara , Aligijerijevu Bozanstvenu Komediju , a sada chitam od Borislava Lalovica Che Gevara , Zhivot , Smrt Legenda.

Pih... Ja sam fin, kulturan, vishe dobro informisan, nego obrazovan, volim delimichno klasiku... Npr. Vagnera, ili Mocarta volim da odslusham kad legnem da dremam. Lakshe zaspim. Rusku... hm... jedino shto znam od njih je da odsviram i otpevam "Temnaya noch" na gitari. Mada imam neke poznanike koji i to vole. Poeziju, kao shto vidish, volim. Slikarstvo... Pa, npr. fantasy art. Boris Valeho, Luis Rojo, Kristin Grifin, Kris Ahileos, Linsner, (mada je on, prvenstveno, strip autor...) itd... Volim, recimo, i Pikasa, Van Goga, Goju, Gogena, itd... Klasika.
Rekoh ti vec koje jezike govorim. Mada se delimichno sluzhim sa josh par njih, poput sanskrita, japanskog, ili maorskog. No, to se josh mora uvedzbati.

Pa ja imam jedva 18, pa ti vidi. U vezi toga i ovo da nisam preterano obrazovan. Za sad.

Sve je to divno i krasno.

E kad bi samo znala koliko devojaka mi je to reklo...

Kakve veze ima vreme sa tim? Dodje neki fin momak, krene da ti shapce na uvce stihove iz Romea i Julije, i probudi se u tebi ljubitelj poezije koji chuchi u svakoj zheni. Iznenadila bi se koliko je to chesta pojava.
:roll: e daj leba ti nemoj se praviti najpametniji.
ne vole sve zene poeziju,prihvati to.meni je dosadna i previse pateticna.
i ne,u meni ne cuci ljubitelj poezije,jer da cuci odavno bih ga otkrila :roll:

a druga stvar,al si nasao primer romea i julije,dvoje tinejdzera debila koji nisu znali sta bi sa sobom pa odlucili da se roknu.ma daj molim te.

Mima Laševska:
Sve je to divno i krasno.

Ne, nije ni divno ni krasno. Samo je chinjenichno stanje. Nekom bi se sve to dopalo, tebi bi mozhda poneshto, ovoj Banshi nishta... Stvar ukusa.

Ali, ako sam ja ovakav moguc, naci cesh i ti lako nekog elokventnog frankofila. Bez brige.

'Ajde sad da vidimo shta ovde imamo...

:roll: e daj leba ti nemoj se praviti najpametniji.
ne vole sve zene poeziju,prihvati to.meni je dosadna i previse pateticna.
i ne,u meni ne cuci ljubitelj poezije,jer da cuci odavno bih ga otkrila :roll:

a druga stvar,al si nasao primer romea i julije,dvoje tinejdzera debila koji nisu znali sta bi sa sobom pa odlucili da se roknu.ma daj molim te.

Kao prvo, nema potrebe za tim "nemoj-pametovati" tonom i tim cinichnim smajlijima. Mogu i ja da ismevam tvoje kapiranje Romea i Julije, i da natrpam gomilu smajlija. Nije mi teshko, veruj. Ali nema potrebe za nechim takvim. Prichamo o prijatnim stvarima, bez obzira da li je kod tebe upaljena lampica za dozhivljavanje istih.

Elem...

Ja sam topio i onaj najgori burzhujsko-snobovsko-razmazheni led, i u nechem takvom pronashao iskru nezhnosti koju sam razbuktao. Pa i svojim prijateljima koji slushaju elektronsku muziku sam uspeo izmamiti komplimente za poneku pesmu. Ne svaku. Poneku.

Svako ljudsko bice je u dubini dushe ljubitelj poezije, i ja josh na drugachije nisam naishao. Pogotovo kad su zhene u pitanju. To, naravno, ne znachi da je ljubitelj svake pesme. Chak se neretko deshava da se radi o jedva par pesama, i da mu sve ostale budu patetichne, ili dosadne. I meni su mnoge pesme patetichne, ili dosadne. To je sasvim normalno.

Ja sam se za poeziju zainteresovao zahvaljujuci Poovom "Gavranu". Meni je to i dan danas verovatno omiljena pesma. A dopala mi se jer me je zadivilo to kako je on kroz stihove isprichao prichu. I to sjajne stihove. Stihove koje, dok ja recitujem, recitujem kroz melodiju. Tako da ja "Gavrana" dozhivljavam kao pesmu, prichu, i muzichko delo.

Izvin'te me sad. Ovaj boem ide do prodavnice da kupi neshto za doruchak, poshto mu creva gore od gladi.

Poov ˝Gavran˝ jeste super... :) A ja zaista ne volem poeziju... S njom sam se susrela prvi put u osnovnoj, i sve profesorke su se uvek mnogo uzivele kad bi chitale, i to mi je uvek bilo komichno, pa sve do 4. srednje. Ne znam, jednostavno je tako... Verujem da mi je to napravilo barijeru. Verujem da je poezija divna.

Back