Razredjivach
Primećen član
- Poruka
- 703
Robert Jordan-Veliki Lov (for the 2nd time)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Alber Kami - Stranac
Obozavam(((:
Stvarno je lik kompleksan.Do dna...
Takođe.
Mersault?Nimalo.On je samo oličenje života 99% odsto ljudi.Ustajanje,tramvaj,četiri sata rada u kancelariji ili u fabrici,jelo,tramvaj,četiri sata rada,jelo,sad i tako ponedeljak,utorak,sreda,četvrtak,petak i subota u istom ritmu,taj put se lako sledi.No,
jednog dana samo bukne - "Zašto?".Tako čovek postane svestan apsurdnosti života,a ako po strani za trenutak ostavi pojmove poput Boga,raja i pakla,ne preostaje mu ništa nego doživotna borba koju ćemo izgubiti.Onda smrt ne dolazi kao oslobođenje,već kao negacija svega što smo postigli.Život gradimo na nadi o boljem sutra,a svaki dan vodi ka smrti.Samovoljno oduzimanje života nije ništa do produkt dobijanja svesti o apsurdu,
o podrugljivom značaju navike.Besmrtnost,pak,mnogi shvataju kao fizičku percepciju,
večitog kucanja srca i beskrajnog rada moždanih ćelija.Ipak,i kad bi postigli to,oni ne bi bili besmrtni;već bi svakog dana doživljavali isti apsurd i kolotečinu,a ne bi našli viši smisao života.Takva besmrtnost bi zapravo bila nešto najgore.Kao Sizif,koji večno gura kamen ka vrhu,nakon čega se on kotrlja ponovo na dno,besmisao guranja kamena bez ikakvog smisla i značenja,ili,kako to divno kaže Dostojevski u "Zapisima iz mrtvog doma",
"kad bismo hteli da potpuno slomimo čoveka,da ga uništimo i kaznimo najstrašnijom kaznom,od koje bi najokoreliji zlikovac zadrhtao i unapred se bojao,trebalo bi učiniti da rad bude sasvim nekoristan i besmislen."
Slazem se sa necim..
Ali moras da priznas da to nije 'obican' covek...
Sav je suvoparan,svaki njegov pokret izgleda tako banalan,kao da nije ziv covek...Svejedno mu je.
I njegov odnos prema drugim ljudima,na primer majci,totalno je cudan.Iako mnogi imaju slican ili bar isti odnos on je reflektuje na totalno drugaciji nacin.
Intrigira.
I sam njegov stav o zivotu,odnosno smrti.Aaa kad bih mogla sad da ga citiram...To me je tako zbunilo citala sam po nekoliko puta i sa svakim citanjem sve se vise komplikuje.
U svakom slucaju knjiga
Look probaj ponovo![]()
najbolja knjiga je knjiga POBUNJENI TINEJDZER ima vise delova,procitala sam 2 dela i sad moram trecI......joj sta sve taj decko radi,,,,obavezno procitati tu knjigu!
POBUNJENI TINEJDZER
to vam je u stvari dnevnik Nika Tvispa u delovima,,
A sad mi je jasnije...
Da pogodim,
tinejđer,roditelji razvedeni,
ima sestru štreberku,
smetaju mu roditelji i direktor škole,
nastavnici pogotovo,
onda se on buni i beži iz škole
dok ga patrola ne pokupi i odvede kući,
na šta majka kaže kako ne zna šta će da radi s njim
i šalje ga kod školskog psihologa,
a on nastavlja da se ponaša kao i do tad,
smetaju mu svi,
nastavnici,majka,sestra,masoni,marsovci,
i on se buni !
Ne sprdaj se,
pročitaj o čemu smo pisali jecawaste i ja
na početku strane,
e to je pobunjeni čovek.
najjaci deo iz te knjige mi je kad je taj glavni lik pozvao svog najboljeg ortaka sa kojim deli bukvalno sve i pricali oni tako kad ce da izgube nevinost i sve kao u bedaku sto ne znaju kako je to kad im neku pusi k...c,i uzmu jednom drugom i UDJE IM KEVA U SOBU!
prochitao sam jednu stranu na chasu, drugarica mi dala da se zanimam tokom istorije, posle te strane, stari rim mi je bio super
pa zavisi sta ti volis da citas,,,verovatno neke ozbiljnije knjige,meni je knjiga najjaca!taj deo koji si navela gore
hteo sam da bacim peglu kako je odvratno, onda sam bio mnogo zainteresovaniji za istoriju
inache, knjiga je DNO, i po stilu i po prichi