Šta čitate?

Hm,
za razliku od većine kojima je naravoučenije knjige bilo
"bacila se pod voz zbog ljubavi",
uspeo sam da uvidim celu Aninu situaciju,
Ljevinove filozofske dileme,
(koje,iako ih čitaju,većina ne razume)
i još štošta drugo.

Kao što im je pouka Balzaka bila da su Čiča Goria volele samo zbog para,
a nisu videli sliku francuskog društva na početku 19-tog veka,
ili da se to isto može videti i danas.

Najbolja dela su svevremenska.

Stvar je u tome što današnja omladina knjige čita samo zbog radnji. I uopšte ne sagledavaju neke druge stvari koje se daju zaključiti iz tih radnji. Zato danas najpopularnije knjige nemaju ni trunku filozofije. Samo me zanima koju skrivenu poruku ili veliku misao nosi Hari Poter... :think:

Stvar je u tome što današnja omladina knjige čita samo zbog radnji. I uopšte ne sagledavaju neke druge stvari koje se daju zaključiti iz tih radnji. Zato danas najpopularnije knjige nemaju ni trunku filozofije.

Upravo.Ne razumeju da su likovi zapravo predstavnici jedne vrste ljudi,ideja,misli...

Samo me zanima koju skrivenu poruku ili veliku misao nosi Hari Poter... :think:

Igraj za život.
Droga ne. :mrgreen:

Možda,kad se pročita,daje utisak "E,sad sam ja to pročitao,nisu knjige toliko loše,mogao bih još nešto pročitati".Mada ih većina stane na tome. :neutral:

"Kad su cvetale tikve"
Ja sam je pročitala na putu od biblioteke do kuće... Kakva knjižica! :)

U vezi sa temom:
Ja nikada do sada nisam čitala teen romane niti ljubavne romane....
Ja ne čitam da bih se zabavila (stripove koristim u tu svrhu) već gledam da pročitam knjigu koja će mi pružiti mnogo više nego što je samo vidljivo u tekstu.
Tako da za sada isključivo čitam one knjige koje se smatraju remek-delima itd. i poeziju naravno... To oplemenjuje.
A kad omatorim... E onda ću čitati beletristiku, krimi romane i dr. žanrove književnosti koja ima za cilj za zabavi.

Misliš, opširna :mrgreen:
Pa i ja sam mislila na obim kad sam pomenula Gričku Vješticu ;)

Tipičan primer da ako je knjiga obimna ne znači da je kvalitetna... I uopšte sve te Zagorkine knjige... Moja mama to pročita za bukvalno jedno veče....
Ja to ne mogu da čitam... Isuviše mi je... Na fazon latinoameričkih serija... Fali mi neka težina...

Bolji su mi npr. Simel ili Bukovski.. To se baš lako čita a i brzinom svetla.
Jednostavno štivo ali opet ima nekog šmeka... Prosto nije tek tako... I ima doza lascivnosti i frivolnosti koja meni sasvim odgovara.
Kesel mi se ne sviđa.

Back