Šta čitate?

wild_child:
Hahahha..vidje dva puta....ok i poeziju :D
Kako ne znas za Angusa tange i ljubljenje....brate pa to je teen klasika...
Ja sam citala Orkanske visove i 5 prijatelja u osnovnoj..i Hajduka....a ne ovo moderno:(
Kako nisam IN

Ja sam u osnovnoj.
5 prijatelja naravno, Hajduke...
Koliko ono ima delova 5 prijatelja?
Mada sam čitala i Angus, tange i ljubljenje s vatanjem...
A omiljena knjiga mi je Tajni dnevnik Adrijana Mola 13 i 3/4, ovi posle su svi disadniji i dosadniji...

i ja volim moderno.
hari ploperrr!!!
ac36cb1a29.jpg

juce nisam mogla da verujem da sam uspela da nadjem 2 agate na srpskom *, u biblioteci. obe4 sam ih vec procitala :twisted:

*otprilike 90% je na hrvatskom.... crknem dok procitam, takvo je mucenje da ne mogu....

a, inace moram da se nakanim da uzmem 1984. i da procitam, pre nego sto krenemo u ausvic.

Andrea Sempl-Shminkerka....deluje mi simpatichno,to sam dobila od drugarica za rodjus...(:
ijaooo mene je ta knjiga udavila. i ja sam je dobila za rodjus :( , i procitala sam iz pristojnosti,.... ali smor smor.

moje omiljene knjige:
- Kupoholicarka (naj naj naaaaaaaaajduhovitija knjiga na svetu... svi delovi. mogu da citam zilion puta, nikad me nece smoriti.)
- Sponzoruse (mislila sam da je neka bzvz knjiga, ali mi se jako svidela - neverovatno oslikava celo drustvo 90ih, svu propast, bedu.)
- Budjenje Ofelije (knjiga koja ti ne da da posustanes ;) )
- Mi deca sa stanice Zoo ( klasika)
- Dnevnik Ane Frank (takodje)
- sve Agatine :mrgreen:

*milkshake*:
juce nisam mogla da verujem da sam uspela da nadjem 2 agate na srpskom *, u biblioteci. obe4 sam ih vec procitala :twisted:

*otprilike 90% je na hrvatskom.... crknem dok procitam, takvo je mucenje da ne mogu....

a, inace moram da se nakanim da uzmem 1984. i da procitam, pre nego sto krenemo u ausvic.
Jbt, devedeset posto na hrvatskom... :? kakvo muchenje bre?... To je isti jezik, malo izmenjene lexike i... stvarno ne kapiram :?

ma **** isti jezik. mislim u sushtini jeste, ali hrvati su se, in d meantime, svojski potrudili da poubacuju neke svoje gluposti kako bi stvorili "poseban" jezik. chitao sam pre par godina neko hrvatsko izdanje, naravno da sam razumeo, ali bilo je na nekoliko mesta raznih rechi i kovanica koje ne pripadaju srpsko-hrvatskom.

Jbt, devedeset posto na hrvatskom... kakvo muchenje bre?... To je isti jezik, malo izmenjene lexike i... stvarno ne kapiram
skoro sve knjige su na hrvatskom i stvarno mi je mucenje da citam, kad pisu imena u originalu, p pa ih promene po padezima :lol: naravno da je to njima normalno, ali meni poprlicno otezava citanje. a i ima nekih kovanica... :shock:

Angus ,tange i ljubljenje s vatanjem bas volim da citam,extra je knjiga i sad trenutno Harry Potter-a 7 deo,bas volim Hary-ja pa i knjige njegove citam jer su zanimljivije od filma!!!
mmm angus tange :mrgreen: tu knjigu citam svaki put kad odem na more ili na neki put, duhovita je, mada ima neke smorne delove.
ah, hari... procitah 7. deo za nedelju dana, i razocarao me je. verovatno sam previse ocekivala vog toga koliko su mi se svideli prethodni delovi :)
a film ako odgledas a da knjigu nisi procitao... sumnjam da ces ista razumeti ;)

Back