Šta čitate?

*black sheep*:
kakvim londonskim.
knjigu je pisala nemica, o svom problematicnom detinjstvu, i borbi sa drogom.
knjiga je ODLICNA!

jeste......i dnevnik jedne narkomanke je super......valjda.........ja sam samo naisla na pohvale sa svih strana
jutros zavrsila jos jednu benediktovu...... `trgovci dusama`...........covek pise da ti stane mozak...........

volim da citam,dosad,omiljena knjiga mi je "mi deca sa stanice ZOO"-knjiga koja je vrh,zaista
je najbolja,totalno realna,a istinita prica!procitala sam i mnogo teen romana (angus,tange i ljubljenje s vatanjem,cinge*cange u akciji,ringispil u mojoj glavi,vodic za tinejdzere......)....ako neko ima neku teen knjigu da preporuci.....tu sam!!!! :lol:

Cyber_Barbie:
Knjiga Marka Vidojkovica iz nekoliko delova...Ovakav je redosled:
"Ples sitnih demona"
"Djavo je moj drug"
"Pikavci na plazi"
"Kandze"
"Sve crvenkape su iste"
Kniga opisuje zivot Bobana Shestica...Od srednjoshkolskih dana,ap sve do trideset godine..Svaka kniga je u razlichitom periodu napisana,"Kandze" su mi se najmanje dopale,mada su dobro napisane i realno je izlozena situacija koja je tada bila u nashoj zemlji(mislim 91-92 kada se raspadala Juga),ali je taj deo bash zasnovan na ondashnjim protestima i politikom,a ja to ne gotivim bash...Mada mi se bash svidjaju njegove knjige.Surovo su realne.

procitala sam prvu i zavrsavam drugu
pise fenomenalno...........

Ja sam glasao za klasike....

Najvise citam, tj. samo to i citam, dela ruskih pisaca...super su..nacim pisanja, teme pogledi na svet, drustvo...koje je veoma slicno nasem itd. ne volim englesku, latino-americku uzasavam se toga...gotivim americke novele...verovatno ih ne bi ni citao ali volim da citam knjige na engleskom jeziku tako da ono pronasao sam nekoliko finih...

konkretno najvise citam dela Andreja Makina, Gajta Gazdanova, Solzenjicina, Dostojevskog....

"Zlocin i kazna" je savrseno delo...citao za dva dana....fenomenalno je....mi po programu u skoli ne radimo delo, "Braca Karamanzovi" ali cu verovatno da procitam za vreme letnjeg raspusta posto sada i nemam bas vremena....

Ovih dana sam citao "Dervis i smrt", Mese Selimovica, takodje izuzetno delo, nisam ga procitao kako treba, delo je zahtevno, a imao sam vrlo malo vremena....ali po onome sto sam skapirao super je..

P.S. Naravno Ivo Andric, "Prokleta avlija" i "Na Drini cuprija" su zaista fenomenalna dela.

Od klasika nezaobilazni Andrić, Bora Stanković, Dostojevski, Gogolj, Kafka,... Od novijih najjači utisak na mene su ostavili Gordana Kuić (predivna trilogija Satirska igra), Trejsi Ševalije, Mario Puzo (pre svega Sicilijanac i Porodica), i Rebeka Vest - Crno jagnje i sivi soko

Back