Šta čitate?

A sad kad sam citao Korene, mislio sam za jedan dan cu, kad ono cvrc, nema nista od toga, sama radnja, knjiga ne dozvoljava tako brzo citanje.

Ма какви!
Корене сам читао јер сам имао намеру да прочитам све Ћосићеве романе, а Корени су први у циклусу о Катићима и Дачићима.
Читам сат времена па одем да повратим, онда опет... Једва сам некако завршио, требало ми петнаест дана.

Кад размислим, то је једна од најлошијих, ако не и најлошија књига коју сам прочитао.
Заправо, и није толико лоша колико је монотона и тешка за читање.

Mozete mi preporuciti neku dobru knjigu? (7. razred sam, bilo koji zanr)

Немој бити преамбициозна, читај Твена, Дикенса, Ћопића...
Читај романе који су предвиђени (по школском плану и програму) за твој узраст, не зато што ниси у стању да читаш "теже", већ зато што вероватно нећеш имати прилику да те лакше читаш касније. Ја рецимо никад нисам читао књиге Марк Твена, никад нисам прочитао Робинзон Крусоа, Орлови рано лете, 20000 миља под морем, и тако те "дечије" романе. Баш ћу гледати да прочитам нешто од поменутог ускоро.

Читај романе који су предвиђени (по школском плану и програму) за твој узраст, не зато што ниси у стању да читаш "теже", већ зато што вероватно нећеш имати прилику да те лакше читаш касније. Ја рецимо никад нисам читао књиге Марк Твена, никад нисам прочитао Робинзон Крусоа, Орлови рано лете, 20000 миља под морем, и тако те "дечије" романе. Баш ћу гледати да прочитам нешто од поменутог ускоро.

romani mog detinjstva :lol:
Gutao sam knjige kao kurva kite.

Па добро, по некој мојој процени бисте требали радити и 20000 миља под морем и Дон Кихот.
Вероватно немају неку уметничку вредност, али су зачеци нових идеја, можда и праваца.

Ma naravno, to se i radi u svrhu izučavanja književnosti XVIII veka.

Karenjina, Cica Gorio, Rimljanka, Dosije o Spelmanovima. Ako mi ostane vremena obnavljam nemacki i ucim rumunski. Ako mi neko samo spomene izlaske i drustvo ili ne daj Boze matematiku glavu cu mu otkinuti,

Ali "Orlovi" su divna stvar, zaista je šteta što nisi pročitao...

Ali "Orlovi" su divna stvar, zaista je šteta što nisi pročitao...

Не сумњам, Чопић је изузетан писац.
Међутим, не волим кад неко меша политику и књижевност (иако волим и једно и друго понаособ), а не могу да схватим наравоученије тог романа без да умешам и комунистичку пропаганду. Можеш мислити, пошто су деца од по 13-14 година пронашла неко оружје, партизани их примају у своје редове. И што је најсмешније, крај би требао бити срећан. Рано полетели, шта ли?!

A jbg, Karenjinu sam ja počela da čitam u osmom razredu, valjda sam je zato onako šutnula, pročitala samo prvu polovinu valjda. Odvratna mi je bila. Možda ću sad opet da probam kad rasturim sve ispite u januaru (as if). :mrgreen:

Ja sam njega citao u 5 ili 6tom razredu osnove i tada sam ga OBOZAVAO :D
Ja mislim da mi je omiljena stvar od njega bila i ostala "Lisac u kokosinjcu". :)
Da nisam preokupiran sad sa gomilom drugih stvari uzeo bih da je procitam ponovo ,ali bice vremena ^__^

Vazi, potrazicu u biblioteci, hvala ti :)
A koja je dobra knjiga o istoriji, filozofiji..? (A da nije preteska) :)

Sta fali prici od Vuku i 3 praseta ?

Ti k'o da imas 70 godina ,kako pricas...
Pun forum lozana i ljudi koji samo na internetu mogu da imaju veliki q.rac pun mudrosti koji sprica znanje po neosvescenim narodnim masama
Aham, oni koji hvale neko delo su
ljudi koji samo na internetu mogu da imaju veliki q.rac pun mudrosti koji sprica znanje po neosvescenim narodnim masama
, a onda oni koji apsolutno popljuju sve sto im se nije svidelo iznoseci to kao apsolutnu istinu, ne uzimajuci u obzir da im gimnazijica i slobodno vreme izmedju drkanja ***** i igranja igrica koje posvete citanju nije dalo neku dobru osnovu za razvoj kritickog suda- pa nzm, ja bih to nazvala balavcem koji VRISTECI ZELI DA ISKAZE SVOJ POSEBAN STAV.
Inace, Antigona je pa... bolje sto ti se ne svidja, tuzno bi i bilo da ti se svidi.

Back