Šta čitate?

tako je mene kornvel zainteresovao za britansku istoriju, posredno i za nordijsku :D

nikada na osnovu udzbenika ne bih zakljucio o velicini tih civilizacija

inace, pravi primer za dobar istorijski roman je Budika (britanija 1. v), savrseno stilski i autenticno istorijski

a potpuno razlicito od stila crnjanskog

Je l ima veze i sa Rimljanima? Sad sam malo bacila pogled na tematiku...

citao sam i cosica (korene i deobe u 3 toma) i crnjanskog (seobe), obojica koriste arhaizme u ogromnoj meri i pisu nerazumno a atmosferu karakterise sivilo, beznadje i realisticno prikazivanje odredjenih situacija

cak mi je cosic donekle gotivniji, iako ga prezirem, jer je bolje uspeo da uklopi zivot jedne porodice u odredjenim istorijskim okolnostima

Samo što Ćosićev stil podseća na senilnog starca koji upadne u spiku i širi do besvesti, usput ubacujući neke svoje ludačke ideje u sve to.
Naježim se kad se setim Ćosića, ne do bog da to moram opet da čitam.

"Znakovi pored puta" - Ivo Andric. Zaista odlicna knjiga. Od svih, koje sam do sada procitala, ova me je najvise privukla i podstakla na razmisljanje. Dopada mi se Andricev stil pisanja i nacin na koji posmatra svet. Veoma poucna knjiga, smatram da bi svako trebao da je procita! :)

Math, praviš ženske klonove, aa :per: ?

Nije ona moj klon. A tek kako je na početku bila meni slična ne slutite. Kada se prvi put pojavila na prirodnim naukama mislio sam da me zeza... :lol:

Ali, radi se o drugoj osobi, bez loših namera, rekao bih :).

Nego, da ne odskačem od teme, ja trenutno čitam Frojda (nije mi prvi put, ali nema veze :lol:) i ne mogu da prestanem da se divim njegovoj pronicljivosti u razmišljanje ljudi.

Ma već se vidi ta hemija između njih :lol: tačnije, matematika i fizika, pa tačno mogu da proračunaju pod kojim uglom u tačno određenom vremenskom intervalu mogu da izvrše oplodnju njenih spremnih jajnih ćelija.

Back