Šta čitate?

nisam rekla da je loš istoričar, samo je gowno jer detaljiše toliko oko nepotrebnih stvari
i nerviraju me arhaizmi koje koristi. sve je to u redu, ali on ne treba da piše udžbenik književno-umetničkim stilom, već treba da koristi istorijsku terminologiju

moj profa je mnogo bolje objasnio neke stvari, npr poreske sisteme obrenovića ili knežinsku samoupravu za vreme selima III
dok ljušić piše koliko smo loja i šišarki izvozili

shining kjubrikov je genijalan
pusti kinga

seobe su me ubile u pojam. kukam, a nisam ni 5 glava pročitala
a moraću do kraja nedelje

žao mi, stoji mi na sred sobe grobnica za borisa davidoviča, a treba da čitam seobe i naučim 150 godina srpske jebbene nacionalne istorije do detalja za ponedeljak
radoše ljušiću, dabogda ti oči ispale, nacionalisto jedan okoreli
da si deseti deo one priče o karađorđu posvetio tjudorima ili burbonima....ali nee, bitno je da mi znamo gde je marićevića jaruga na topografskoj karti 1:25000

"Seobe" su na "prvom" čitanju poprilično zamorne, dosadne su, tj. nezanimljive, uopšte te ne vuku da ih čitaš, ali ako se potrudiš, pa doguraš do "drugog" čitanja, tj. opet pročitaš pročitano, shvatićeš upravo da dosta stvari zapravo razumeš, i tematika ti se možda na kraju i svidi, naročito ako te interesuju istorijski romani... :ok:

Zato sto sam se smorio kao ker citajuci

A i to je jedini period istorije koji uopste ne gotivim, fuucking 17-18 vek

A i mrzim krajisnike

Da kapiram ako te taj istorijski period ne interesuje, onda te ne vuče da čitaš i još naročito
zato što je lektira, pa će posle profan/ka da te pita ili ćeš da pišeš pismeni, i u
svakom slučaju postoji izvesna doza dosade, ali ako se bolje udubiš u knjigu,
onda shvatiš da može nešto da se izvuče iz nje...

P.S. Spremala sam "Seobe" za maturski iz srpskog... :hahaha:

Meni je način na koji Crnjanski piše sasvim ok, mada ga sa Andrićem nikada ne bih poredio. On je neprevaziđen među našim piscima, bar sudeći po mom uskusu. Andrić tačno piše u tonu mojih misli, osećanja, patnji... Kada ga pročitam bude mi nekako lakše. Zato "Znakovi pored puta" budu uvek negde blizu. Jedno vreme sam tu knjigu svuda nosio ssa sobom. Trebala mi je...

E da, zašto sam uopšte skrenuo temu na Andrića, pitate se? U smislu ove ankete sa potforuma književnosti...
http://forum.krstarica.com/showthread.php/522400-Najve%C4%87i-srpski-pisac-svih-vremena?highlight=najbolji+srpski+pisac

Iznendilo me je da od 37 glasova svega 10 otišlo za Andrića... Sa druge strane Crnjanski je dobio 5 :). Ne znam, ali još uvek sam pod utiskom ovih rezultata...

Mrzim seobe i crnjanskog

Serem se na takvu knjizevnost

Теби више пашу неке пустоловине?
Па шта да ти кажем, имаш Џек Лондона и Карл Маја, па изволи! :)

Без шале, Сеобе сам прочитао са лакоћом. Додуше, нисам се трудио да памтим све детаље нити сам биљежио штагод, само сам читао и то пар глава одједном. Сад читам Дневник о Чарнојевићу и не могу се баш похвалити лакоћом читања.
Али опет, мени је његова поезија ненадмашива, поготово поеме, Стражилово, Сербиа и Ламент над Београдом.

Теби више пашу неке пустоловине?
Па шта да ти кажем, имаш Џек Лондона и Карл Маја, па изволи! :)

Без шале, Сеобе сам прочитао са лакоћом. Додуше, нисам се трудио да памтим све детаље нити сам биљежио штагод, само сам читао и то пар глава одједном. Сад читам Дневник о Чарнојевићу и не могу се баш похвалити лакоћом читања.
Али опет, мени је његова поезија ненадмашива, поготово поеме, Стражилово, Сербиа и Ламент над Београдом.

Zasto mrzim seobe?

1. Zato sto tako prokleto mrzim taj period istorije pun sugavih 30ogodisnjih i 7ogodisnjih ratova, baroka, jezuita, protestanata i racionalizma

2. Zato sto mrzim jeebene krajisnike koje je crnjanski glorifikovao a koji su bili i ostali nista drugo do raspustena necivilizovana banda

3. Zato sto ne podnosim stil crnjanskog

Сад читам Дневник о Чарнојевићу и не могу се баш похвалити лакоћом читања.

Neke knjige vredi pročitati zbog jedne rečenice. Ova je nesumnjivo jedna od njih :)...

Mislim, nije da je knjiga loša, ali u njoj sam pročitao jednu rečenicu koje se setim skoro svaki dan :)...

"Bolja vremena će doći. Ona uvek dolaze".

Neke knjige vredi pročitati zbog jedne rečenice. Ova je nesumnjivo jedna od njih :)...

Mislim, nije da je knjiga loša, ali u njoj sam pročitao jednu rečenicu koje se setim skoro svaki dan :)...

"Bolja vremena će doći. Ona uvek dolaze".

"Она увек долазе."

Не знам како ти тумачиш овај део, али чини ми се да је овде речено много више од "једне реченице". :)

Back