Šta čitate?

Danas blejim ceo da po biblioteci, bukvalno nista pametno da nadjem...EF me smorio, procitao sam gotovo sve istorijske romane, SF me ne privlaci, oni trileri tipa Den Braun su bljak, tako da cu najozbiljnije prestati da citam knjige! :D

ebote ja se ne secam kad sam poslednji put isao u ovu moju lokalnu biblioteku..

Ima dobrih par godina,evo jos uvek mi bleji tu negde knjiga "Pisma iz Italije"
mislim da smo to u osmom radili xD

kad mi treba neka knjiga,ili uzmem preko skolske,ili kupim

Za čitanje kniga potrebna je emocija, ljubav.
Uživati dok čitaš znači oplemenjivati sebe.
Znati šta čitati predstavlja umetnost.Odabrati pravu knjigu
jeste ponekad teško ali u tom tumaranju ipak ćemo pronaći
knjigu koja će nam pokazati put ka daljem čitanju.

Marina Cvetajeva - Oktobar u vagonu

Bingo. Ne znam zashto se na mashtovitost i sanjarenje gleda sa prezirom i zashto je "detinjast" uvreda u tom svetu "odraslih", ozbiljnih ljudi. Trebalo bi vishe da se ugledamo na decu koja su neiskvarena, puna poleta i mashte, i mogu da vide svet onakvim kakav stvarno jeste - pun neistrazhenih puteva koji mogu da dovedu u zacharano kraljevstvo, ali samo ako dovoljno verujesh u to. Tuzhno je shto vecina, tokom odrastanja gubi dodir sa detetom u sebi, i postaju ogorcheni, cinichni, sebichni ljudi, koji mrze svoj zhivot, jer se vrte u zacharanom krugu izmedju novca, izdrzhavanja porodice, problema, stresa, kredita. Da su odrasli ljudi vishe kao deca, zhiveli bismo u mnogo boljem svetu. Ali, avaj.

Upravo to. Citiram da cita ko nije citao.

Posle krenu da te udaraju pesnicama u oko kad nije po njihovom,da cmizdre kad nije po njihovom,kad krenu u zabaviste da ponizavaju decu koja nisu po njihovom i tako dalje.

mada,mozda sam ja to samo ogorcena

Deca su okej do jedanaest, dvanaest, dok ne postanu tinejdzeri retardi. Naravno, ja to ovako generalizujem, posto sam i ja ogorcen. :mrgreen: Ali nebitno, govorimo pre svega o mastovitosti i tematici.

Recimo, ja ne podnosim tinejdzerske teme. Sve se svodi na vezice, skolu, buntovnistvo, seks, alkohol i drogu. To je ono sto se danas uglavnom prodaje tinejdzerima, nemastovito sra.nje, cisto eto da svoje retardirane pseudo-probleme produbljuju dok se odmaraju. E sad poredi to sa decijim temama, nebo i zemlja.

Back