Šta čitate?

kao na primer... sta?
hari potera

@ana karenjina tema-mene je ta knjiga smorila
verovatno zato sto sam tada bila klinja klinjasti,a i nisam mogla da se povezem sa tom ljubavnom temom,i tek sada shvatam neke delove njene tragedije
ali mislim da ce mi trebati puno,puno godina ,posle kojih cu moci da kazem da sam u potpunosti razumela i dozivela anu karenjinu

sto se opsirnosti tice,meni to zaista ni najmanje ne smeta ukoliko je pisac darovit(cak,stavise,tad mi je neki posebni gust) i kad me radnja zanima i kad mogu da se povezem sa njom
pa mogao bi pisac u kombinaciji ta dva slucaja da pise milion strana,i ja bih svaku sa radoscu procitala kao prvu

sto ce reci,opako me je smorila karenjina

hari potera

verovatno zato sto sam tada bila klinja klinjasti,a i nisam mogla da se povezem sa tom ljubavnom temom,i tek sada shvatam neke delove njene tragedije
ali mislim da ce mi trebati puno,puno godina ,posle kojih cu moci da kazem da sam u potpunosti razumela i dozivela anu karenjinu

sto se opsirnosti tice,meni to zaista ni najmanje ne smeta ukoliko je pisac darovit(cak,stavise,tad mi je neki posebni gust) i kad me radnja zanima i kad mogu da se povezem sa njom
pa mogao bi pisac u kombinaciji ta dva slucaja da pise milion strana,i ja bih svaku sa radoscu procitala kao prvu

hari poter mi bio gotiva u cetvrtom razredu osnovne... 'tela sam i metlu da nabavim :mrgreen:

a Tolstoj, kao i gotovo svaki ruski pisac, je bio detaljista u svakom smislu
oslikati tadasnje drustvo, likove, psiholoske profile, iziskuje temeljitost i ja ih zato i volim
jednostavno, volim da osetim i miris, boje, kisu, ukus votke, gorecu ljubav, dok citam knjige
a Rusi tako dobro umeju da te uvedu u taj svet, kao da si i ti lik u knjizi
kul mi je to skroz

a neko moze da serenda na bzilion stvari o necemu sto se moglo reci u 3 prosto prosirene recenice
i smaraju me ljudi koji sebe smatraju nacitanima ako su procitali 3 knjige duze od 400 strana
i koji 'rac je bitna duzina dela, ma to ic nema veze, a ni smisla
bitna je sustina
eto, npr. Andricev Exponto ili Egziperijev Mali princ...manje od 100 strana, ali je jebeno savrseno
a gospodin Tomas Man razvuce Carobni breg na preko 600 strana i knjiga je zesci smor
eto
i smorih samu sebe

odoh da zavrsim prokletu Ostinovu, nzm kog sam se djavola navlacila na sladunjavu pricu o igrici toplo - hladno
ic mi to nije trebalo u zivotu

Meni je hari poter i dalje gotiva:mrgreen:
sta cu:mrgreen:

pa ne,cenim ja sve to(cak sam cula da je mesecima prelistavao modne casopise da mi nasao haljine kakve zeli da Ana "nosi"),ali me smara,pa smara

ah,ex ponto je posebna kategorija-svaka recenica,svaka rec toliko savrsena da je iscitavas barem 5 minuta pre nego sto predjes na sledecu

ni mali princ ne zaostaje

Meni je hari poter i dalje gotiva:mrgreen:
sta cu:mrgreen:

pa ne,cenim ja sve to(cak sam cula da je mesecima prelistavao modne casopise da mi nasao haljine kakve zeli da Ana "nosi"),ali me smara,pa smara

ah,ex ponto je posebna kategorija-svaka recenica,svaka rec toliko savrsena da je iscitavas barem 5 minuta pre nego sto predjes na sledecu

ni mali princ ne zaostaje

ja sam harija bacila u zapecak kad sam provalila mnogo bolji magicni svet :D
da, da, sve zavisi od stila pisanja i afiniteta osobe koja cita, kao i od njene sfere interesovanja, inteligencije, ba bla
necu tupim vise

pozz te, hati, puuuuuno :)
sajonaaaaaaaaaaarrrraaaaaaaaaaaaaa

hari potera

otkud znas? :)
xD
a nije samo hari poter....mada nameravam opet da procitam sve delove jer su knjige stvarno...nemam reci....:)
filmovi veze nemaju...knjige su milion puta bolje...( kad kazem milion stvarno tako i misli :lol: )
inace, citam ja svasta.... :)
a sto se tice Karenjine.....procitala sam jedan dan, pri kraju leta nekih 100-200 str. i vec mi se na pocetku svidela...ali sam je ostavila da bih citala druge knjige koje nisu za lektiru....:) a sad cu opet da uzmem da je citam....polako...da malo olaksam sebi....a ne da je smandrljam kad mi bude trebala.....

help.jpg

Ili kako je kod nas prevedeno "Služavke"
Preporučujem, knjiga je fantastična i govori o situaciji crnačkih služavki u Misisipiju za vreme Kenedija.

hari poter mi bio gotiva u cetvrtom razredu osnovne... 'tela sam i metlu da nabavim :mrgreen:

a Tolstoj, kao i gotovo svaki ruski pisac, je bio detaljista u svakom smislu

E, što sam imala trip pre neko veče! Sanjam da sam na prvom času letenja u Hogtvorsu, i daju mi oni metlu, a ja se us.rala! Kako je stvaran osećaj, jbmt. A ona metla retardirana, pa nešto ponire, pa se okreće na jednu stranu, pa na drugu, pa se nešto cima, pa stane...Ne znam kako sam ostala živa. Mislim, u snu :D

I da se nadovežem za Tolstoja. Ko god je čitao Anu Karenjinu, pamti scenu košenja trave. Na 22 strane. :lol:

Back