gost 223698
Domaćin
- Poruka
- 4.747
Sparta je bila prototip militaristichkih i fashistichkih drzhava , sve podredjenu ratovanju i drzhavnoj eliti , indivudua nije korisna ako ne mozhe da ratuje za drzhavu ( ili radja sinove da ratuju za drzhavu ) i ako ne slusha svako naredjenje poslushno i bez pitanja.
Pa to je sjajno!!! Ne vidim ništa loše u tome. Zamisli Srbiju kao državu u kojoj postoje izuzetno razvijene vojne strukture. Zamisli Srbiju kao državu koja interese svog naroda stavlja ispred interesa svih drugih, ali se oni zauzvrat odriču dela svoje slobode(Teorija društvenog ugorora), zarad OPŠTEG DOBRA. Zamisli je kao državu koju vode napredne elite, izuzetno stručne, vešte, radikalne kad zatreba. Zamisli najsposobnije generale, vojne komandante, kako upravljaju vojskom. Tako se, druže moj, stiče poštovanje u svakom smislu.
Naravno, ne zalažem se za to da postoji ograničavanje misli, pisane reči itd., jer je to već čist fašizam i zlo, ali ovo gore navedeno je izuzetno korisno. Sparta je po tom pitanju sjajna zemlja, samo što bih ja napravio kombinaciju postojećih demokratskih načela i tzv. spartanskog puta.
Dakle, čovek kao individua deluje u oblasti umetnosti, kulture, itd., ali je istovremeno tu za državu kad joj zatreba, večito spreman i posvećen. Ja mislim da je to moguće iskombinovati na najbolji način.