Šta čitate?

Sparta je bila prototip militaristichkih i fashistichkih drzhava , sve podredjenu ratovanju i drzhavnoj eliti , indivudua nije korisna ako ne mozhe da ratuje za drzhavu ( ili radja sinove da ratuju za drzhavu ) i ako ne slusha svako naredjenje poslushno i bez pitanja.

Pa to je sjajno!!! Ne vidim ništa loše u tome. Zamisli Srbiju kao državu u kojoj postoje izuzetno razvijene vojne strukture. Zamisli Srbiju kao državu koja interese svog naroda stavlja ispred interesa svih drugih, ali se oni zauzvrat odriču dela svoje slobode(Teorija društvenog ugorora), zarad OPŠTEG DOBRA. Zamisli je kao državu koju vode napredne elite, izuzetno stručne, vešte, radikalne kad zatreba. Zamisli najsposobnije generale, vojne komandante, kako upravljaju vojskom. Tako se, druže moj, stiče poštovanje u svakom smislu.

Naravno, ne zalažem se za to da postoji ograničavanje misli, pisane reči itd., jer je to već čist fašizam i zlo, ali ovo gore navedeno je izuzetno korisno. Sparta je po tom pitanju sjajna zemlja, samo što bih ja napravio kombinaciju postojećih demokratskih načela i tzv. spartanskog puta.

Dakle, čovek kao individua deluje u oblasti umetnosti, kulture, itd., ali je istovremeno tu za državu kad joj zatreba, večito spreman i posvećen. Ja mislim da je to moguće iskombinovati na najbolji način.

Zamisli Srbiju kao državu u kojoj postoje izuzetno razvijene vojne strukture.

http://2.***************/_U4waLZGsVec/SpuYlGvw8RI/AAAAAAAAAvY/WcP1JcJUMMw/s400/Johnny+Depp+-+Platoon.jpg
Benicio_Del_Toro_CHE_L_Argentino---11.jpg

Od toliko glupih tema za proseravanje na forumu, nashli ste ovu da spamujete? jeeeeeebote :eek:

Pa to je sjajno!!! Ne vidim ništa loše u tome. Zamisli Srbiju kao državu u kojoj postoje izuzetno razvijene vojne strukture. Zamisli Srbiju kao državu koja interese svog naroda stavlja ispred interesa svih drugih, ali se oni zauzvrat odriču dela svoje slobode(Teorija društvenog ugorora), zarad OPŠTEG DOBRA. Zamisli je kao državu koju vode napredne elite, izuzetno stručne, vešte, radikalne kad zatreba. Zamisli najsposobnije generale, vojne komandante, kako upravljaju vojskom. Tako se, druže moj, stiče poštovanje u svakom smislu.

Naravno, ne zalažem se za to da postoji ograničavanje misli, pisane reči itd., jer je to već čist fašizam i zlo, ali ovo gore navedeno je izuzetno korisno. Sparta je po tom pitanju sjajna zemlja, samo što bih ja napravio kombinaciju postojećih demokratskih načela i tzv. spartanskog puta.

Dakle, čovek kao individua deluje u oblasti umetnosti, kulture, itd., ali je istovremeno tu za državu kad joj zatreba, večito spreman i posvećen. Ja mislim da je to moguće iskombinovati na najbolji način.

Koga boli ku*ac?
Aj molim te, poshto si na svakoj temi u koju se upustish izvor razvodnjavanja diskusije i spama, svoje ideje o vojsci, drzavi Srbiji i Sparti shiri na za to posvecenim podforumima, okej?

Poslednja izmena:
Od toliko glupih tema za proseravanje na forumu, nashli ste ovu da spamujete? jeeeeeebote :eek:

Koga boli ku*ac?
Aj molim te, poshto si na svakoj temi u koju se upustish izvor razvodnjavanja diskusije i spama, svoje ideje o vojsci, drzavi Srbiji i Sparti shiri na za to posvecenim podforumima, okej?

Pa ja svoje ideje mogu argumentovati pročitanim knjiženim delima, o uzvišeni Budo, tako da vrlo lako ovu temu iz spama mogu vratiti na pravi kolosek.

Pa ja svoje ideje mogu argumentovati pročitanim knjiženim delima, o uzvišeni Budo, tako da vrlo lako ovu temu iz spama mogu vratiti na pravi kolosek.

Uopshte nije poenta u tome...
Za argumentovanje imash podforum 'knjizevnost'.
Na ovoj temi kazesh shta trenutno citash, misljenje o knjizi, eventualno preporucish neshto, i ajd' zdravo.
U pojam me ubijaju ljudi koji seru po onih 0.0002 % tema sa normalnim sadrzajem na krstarici.

Mozda kad bi izvadio kolac iz dupeta ne bi se zaprepascivao na svaki je beni post na ovom forumu. Pa bi i naucio da ako vec napises "k urac", ne cenzurises ga sa jednom zvezdicom, jos je vise degute i bezveze.

Ali dobro, razumem, ovo ipak smatras za svoju autonomnu teritoriju, ovo "Sta citate", ko riba u vodi si

Mozda kad bi izvadio kolac iz dupeta ne bi se zaprepascivao na svaki je beni post na ovom forumu. Pa bi i naucio da ako vec napises "k urac", ne cenzurises ga sa jednom zvezdicom, jos je vise degute i bezveze.

Ne kapiram, ko tebi drma kavez? :eek:
Kako cu i shta da cenzurishem, moja stvar, i ako je bezveze, meni je bezveze, ne tebi. Ako vec zelish da mi skrenesh paznju na neshto, to moze da se uradi na korektniji nachin, ne tako prosto i preko k urca (je l' ti sad odgovara cenzura? Odlicno.).

Ali dobro, razumem, ovo ipak smatras za svoju autonomnu teritoriju, ovo "Sta citate", ko riba u vodi si

Izmedjuostalog, da, i ponosan sam na to. No, i dalje ne kapiram maliciozni 'ton' ovog komentara.
Nebitno.
Shto sam rekao Filozofu, vazhi i za tebe. Da forum ima neke norme, do sad bi x puta bila banovana, jer seresh po temama koje nisu za sranje. I to je uzasno frustrirajuce.

A sranje i spam samo pravi josh vishe sranja i spama, pa i ja, budala, umesto da iskuliram, repliciram i gushim temu. Necu vishe. Shame on me.

Kakav bre kavez? Sta kavez? Ovo je forum ovde ne pises samo/ako te neko nesto pita.

. Da forum ima neke norme,

Forum je onakav kakvi su forumasi koji na njemu pisu, je l te neko sprecava da ga ucinis plodonosnim i zabavnim? U je, sra nje i spam, prosto te peku oci
sadte.gif

Ili jos bolje, oformi sopstven forum u koji ces da primas samo sam krem drustva, i na kome ces da budes bog i batina. Et voila!

Сун Цу - Уметност ратовања

Ово што си описао дефинитивно више личи на Рим него на Спарту. И да, слажем се са тиме што си написао. А и јесте да је то фашизам, глупо је што се ограђујеш, с обзиром да је италијански фашизам једна врло мудра идеологија, далеко од ''владавине зла'' као што си написао.

хахаха
Не уздижем, већ бих ти саветовао да прочиташ нешто о тој идеологији, наравно не из комунистичких или капиталистичких извора, него мало са друге стране... Па се онда јави да дискутујемо, овако је бесмислено...

NSCZ - svestan sam da je fašizam nastao kao kombinacija nekoliko filozofskih dela: Ničeovog koncepta Natčoveka, "Teorije o elitama" Vilfreda Pareta i različitih "razmišljanja o nasilju" raznih autora koje je čitao i teorijski uobličio Benito Musolini, ali to nije moja poenta.

Fašizam jeste zločinačka ideologija zato što se kretao van okvira poluneposredne demokratije, dakle ne predstavničke, već poluneposredne, koja uključuje referendum, narodni, veto, nar. inicijativu i plebiscit. Neki demokratski princip se mora omogućiti.

Idealna koncepcija u državotvornom i političkom smislu po mom mišljenju je kombinacija postojećih političkih ideologija koje su oblikovale svet. Treba biti intelektualno otvoren. Pozdrav

Ne mogu da ga skopcam, tog ... coveka.. ni jedno delo kad citam , a kad bih uzela nekoliko u isto vreme popizdila bih do te mere da bih verovatno u inat ili ironije radi , postala najgora vrsta bukvaliste i da vise nista ne bi moglo da me natera da vidim ispod povrsine stanja stvari.

Erica Jong- Strah od letenja (ne sviđa mi se ali ne odustajem još :/ )

Iznad želje- Pjer la Mir (skoro sve njegove knjige su mi čitljive, možeš saznati dosta o istaknutim ličnostima istorije)

e da, preporučila bih knjigu Beli oleander- Dženet Fič, ima i film sa Mišel Fajfer (knjiga je ubedljivo bolja)...

Back