Šta čitate?

Odustao od Dervish i Smrt... nije za trenutno raspolozenje, nikako...
Uzeo neku zbirku pripovedaka od Dostojevskog, i "Musashi" od Eidjija Joshikave... malo japanske kulture+istorije.

Meni se Dervis i smrt nikako nije svideo, bacio sam ga vec na pocetku, kada je Selimovic poceo da baca neka sranja iz kurana... Mrzim muslimanske pisce, stoga pretpostavljam da nikada necu procitati to delo.
Sto se Dostojevskog tice, procitao sam Zlocin i kaznu, zaista je jedan od najboljih romana na koje sam naleteo u zivotu... Mozda jos nesto od njega procitam, videcu vec...

Zavrsila "Izuzetna stvorenja" od Trejsi Sevalije.Kao sto je vec pomenuto, leto je, pa mi je bil divno sto je vrlo citljivo stivo, i sto nisam ni morala da ulazem neki napor pri citanju.Nema uvijanja, uvlacenja, ulepsavanja koriscenjem "komplikovanih" reci (sto nije da ne volim, ali za proemenu), dobro su obradjene teme tipa religija, zivot u malom mestu i povrsnost i uskogrudost ljudi koje zive u njemu, realnost i surovost sveta, odnos prema zenama i sl.Dopada mi se Sevlaije, na lestvici od 1 do 5 dala bih joj 3,5.mada vuce ka 4.:D

Back