Šta čitate?

Ja sam prochitao sve delove Harry Pottera jedno 10 puta :D Obozavam ih :)
Prochitao sam i sve delove Sumraka na engleskom (Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking Dawn) neki kazu da je knjiga za zenski rod, ali bash i nije, ako kao ja volish vampire xD
Upravo chitam Eragon, epsku fantastiku koju je Kristofer Paolini, kako sam chuo, krenuo da pishe sa samo 16 godina! A knjiga je odlichna, stvarno treba pohvaliti mashtovitost...
Pa eto, koga zanimaju epske fantastike njemu bih preporuchio Eragona... Koga zanimaju vampiri Sumrak, a svakog tinejdzera ko je nekada verovao, ili chak josh uvek veruje, u magiju - Harry Potter. :)

Prochitao sam i sve delove Sumraka na engleskom (Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking Dawn) neki kazu da je knjiga za zenski rod, ali bash i nije, ako kao ja volish vampire xD
Upravo chitam Eragon, epsku fantastiku koju je Kristofer Paolini, kako sam chuo, krenuo da pishe sa samo 16 godina! A knjiga je odlichna, stvarno treba pohvaliti mashtovitost...
Pa eto, koga zanimaju epske fantastike njemu bih preporuchio Eragona... Koga zanimaju vampiri Sumrak, a svakog tinejdzera ko je nekada verovao, ili chak josh uvek veruje, u magiju - Harry Potter. :)

Monomax cuo si coveka
Posle Zaratustre odmah da se bacis na Eragona.

Procitao "Pukovniku nema ko da pise", i "lovac na zmajeve".
Ova prva me razocarala... ima neku poentu i smisao, to se vidi na kraju... al' mi je stil malo smoran.
Drugom sam odusevljen... ne bih je inache uzeo u biblioteci jer je kao svi chitaju... dobih je na poklon, i nisam se pokajao. Sjajna tematika, pitak stil, kraj bas onakav kakve volim...

Sta sledece citam, pojma nemam. Imam Dervis i Smrt na stolu, al' me mrzi da pocinjem, cita mi se nesto laganije.

nisi se pokajao sto si je dobio na poklon?:lol:
elem,stvarno,stvarno dobra?
navedi tri pisca koje ne volis,da vidimo da li nam se poklapaju misljenja,jerbo,jos jednu fejl knjigu ne mogu da podnesem:sad2:
@topic-ostalo mi jos 50 stranica hiperiona,apsolutno mi nije jasno zbog cega se digla prasina.
oke je knjiga,ili mozda i ne,ali nista vise od toga.
msm,mozda je to do mene-nisam techno fan,pa mi bas nije zanimljivo kad opisuje delove uglacanih povrsina,a i nema neki stil koji bi mi pomogao da progutam to.
I imam jos mnogo zamerki,ali dobro.

navedi tri pisca koje ne volis,da vidimo da li nam se poklapaju misljenja,jerbo,jos jednu fejl knjigu ne mogu da podnesem:sad2:
Misljenja nema shanse da nam se poklope, jer chitam autore za koje verovatno nisi chula ;) Al' ajde, kad bih mor'o da odaberem par poznatijih ciji stil mi se ne svidja... recimo... Momo Kapor, Cosic, Pasternak, Koeljo, vecina modernih domacih pisaca na chelu sa LJ. H Djurovic, Mirom Bobic, Vidojkovicem... laksativ-literatura. Bljak.

Eragon definitivno nije epska fantastika...Mislim, ima zmajevi, vilenjaci i to, ali je ono dalejko od prave epske fantastike...Jedva sam sebe nakanio da procitam onih sedamsto stranica od Provrodjenog...Ako te zanima prava epska fantastika, citaj Tolkina za pocetak...A mozes i G.G.Keja...

7 Dana Apokalipse, Benedikt.
Baš sam se naložila.

P.S. @Suzi
Oduševila sam se prošlom knjigom, čovek dok je čita stekne utisak da pisac stvarno priča o činjenicama, odnosno da afterlife postoji, i da je on isti kako je B pisao o njemu.

Eragon definitivno nije epska fantastika...Mislim, ima zmajevi, vilenjaci i to, ali je ono dalejko od prave epske fantastike...Jedva sam sebe nakanio da procitam onih sedamsto stranica od Provrodjenog...Ako te zanima prava epska fantastika, citaj Tolkina za pocetak...A mozes i G.G.Keja...

Eragon mi se cini kao epska fantastika, ali je dosta povrsna prica, bar koliko sam naslutio iz filma, tako da se ne moze ni porediti sa Tolkinom...:D

Poslednja izmena:
U anketi nedostaje epska fantastika!!!

Btw, pre neki dan sam uzeo u biblioteci neko sr.anje od Teri Praceta i Budiku, obe knjige sam zatvorio nakon nekoliko procitanih strana, jer sam ukapirao da su veeeeeeliko sran.je. Ipak se vracam Stivenu Kingu, nije ova epska fantastika za mene, osim Tolkina, naravno...Naravno, treba da pronadjem Konstantinovo raskrsce, cuo sam da je knjiga super, obavezno cu da je procitam...;)

Eragon mi se cini kao epska fantastika, ali je dosta povrsna prica, bar koliko sam naslutio iz filma, tako da se ne moze ni porediti sa Tolkinom...:D

Film su napravili tako shto su izostavili previshe detalja i zbog toga nije bilo moguce nastaviti trilogiju... Treba chitati knjigu, pa tek onda vidish koliko se film ne moze porediti s knjigom ;)
A ne porichem da je Tolkin mnogo bolji, ali dosta sam izbirljiv kad su u pitanju knjige, a Tolkin ne pishe bash uopshte moj tip knjiga :O

Film su napravili tako shto su izostavili previshe detalja i zbog toga nije bilo moguce nastaviti trilogiju... Treba chitati knjigu, pa tek onda vidish koliko se film ne moze porediti s knjigom ;)
A ne porichem da je Tolkin mnogo bolji, ali dosta sam izbirljiv kad su u pitanju knjige, a Tolkin ne pishe bash uopshte moj tip knjiga :O

@ Kelt Upravo to, povrsna prica.Mislim, tamo osim vilenjaka, patuljaka i zmajeva nema ni e od epske fantastike.

@ Kidu Naravno da ce se film i knjiga uvek razlikovati, ali Eragon je daleko od epske fantastike.One prave.Treba pisac i da zna kako da pise pricu, a ne samo da nabaca magiju i vilenjake i izvolt'e.
Sto se Tolkina tice, svi imamo drugacije ukuse.

Btw, pre neki dan sam uzeo u biblioteci neko sr.anje od Teri Praceta i Budiku, obe knjige sam zatvorio nakon nekoliko procitanih strana, jer sam ukapirao da su veeeeeeliko sran.je. Ipak se vracam Stivenu Kingu, nije ova epska fantastika za mene, osim Tolkina, naravno...Naravno, treba da pronadjem Konstantinovo raskrsce, cuo sam da je knjiga super, obavezno cu da je procitam...;)

Raskrsce je dobra stvar...Zaista...Nema previse elemenata epske fantastike, ali ima dovoljno da pricu i uzivanje dovede do maksimuma.

Lol. Daleko je Teri Prachet od sranja. Vrati se ti lepo svom netalentovanom Kingu, a ostavi Pracheta nama koji umemo da ga cenimo.

Brate...strasno...ukus nije za komentar...

uopste ja kad cujem pojam epska fantastika...i povezivanje istog sa pojmom knjizevnosti...odem u vc da ne bi peglirao po podu......ono ukus ti je ubi boze........

Ja totalno volim naucnu fantastiku.....ali to je totalno visi nivo....msm da sve knjige epske fantastike spojene(racunajcu i tolkina)..nemaju kvalitet i mastovitost...prve price hyperiona(covek koji je vikao bog)...ili grada i zvezde ..........

sto se tice igara tu je izniklo par stvarno dobrih rpg-eva na fazon epske fantastike...ali to je sve iz pera jednog lika Krisa Avelona...koji toliko dobro pise da su mu scenariji za igre gotovo filozofski.....i ima par koje je vukao gameplay...

Brate...strasno...ukus nije za komentar...

uopste ja kad cujem pojam epska fantastika...i povezivanje istog sa pojmom knjizevnosti...odem u vc da ne bi peglirao po podu......ono ukus ti je ubi boze........

Ja totalno volim naucnu fantastiku.....ali to je totalno visi nivo....msm da sve knjige epske fantastike spojene(racunajcu i tolkina)..nemaju kvalitet i mastovitost...prve price hyperiona(covek koji je vikao bog)...ili grada i zvezde ..........

sto se tice igara tu je izniklo par stvarno dobrih rpg-eva na fazon epske fantastike...ali to je sve iz pera jednog lika Krisa Avelona...koji toliko dobro pise da su mu scenariji za igre gotovo filozofski.....i ima par koje je vukao gameplay...

Brate, vidi se da ti postujes filozofske knjige, jel tako?
Pogledajuci dublje u pricu, ispod zmajeva, magije i orkova, moze se sresti prica o casti, ljubavi, prijateljstvu, hrabrosti...
Samo mi reci zasto ne povezujes epsku fantastiku sa knjizevnoscu?

Back