Šta čitate?

Ja baš volim da čitam poeziju...volim i da recitujem. :D

Jos kad bi krenula da recitujem..
Bas smo danas u skoli s jednim glumcem radili na jednom tekstu..koje delove treba naglasavati, kada praviti pauze.Kako ograniciti jednu misao, i tu praviti pauze.Jos kad ga je poneo tekst...:cool:
doduse ja sama sebi zvucim izvestaceno kad recitujem pa slabo to i radim.

Ja samo ovo prvo :mrgreen:

:p:cool:

Jos kad bi krenula da recitujem..
Bas smo danas u skoli s jednim glumcem radili na jednom tekstu..koje delove treba naglasavati, kada praviti pauze.Kako ograniciti jednu misao, i tu praviti pauze.Jos kad ga je poneo tekst...:cool:
doduse ja sama sebi zvucim izvestaceno kad recitujem pa slabo to i radim.

Šta znam...ja od trećeg razreda idem na takmičenja i baš volim time da se bavim.:D

Lazu Kostica prosto ne moze covek da ne voli :)
ne znam za vas,ali po mom misljenju je Santa Maria della Salute najlepsa ljubavna pesma u srpskoj knjizevnosti

Obožavam tu pesmu.:heart:

...Trovala me je podmuklo, gnjilo,
al' ipak neću nikoga klet';
šta god je muke na meni bilo,
da nikog za to ne krivi svet:
Jer, što je duši lomilo krilo,
te joj u jeku dusilo let,
sve je to s ove glave sa lude,
Santa Maria della Salute!...

Jedna od omiljenih pesama, takođe "Uzalud je budim", ako niko drugi zna Limun ko je pis'o.:heart:

Vreme pripovetki!!!!

V.B. Jejts - Mitologike (ne znam ko je izdavac)
1506_mitologike.jpg

Horhe Luis Borhes - Alef (Paidea)
2597.jpg

Isak Besevirs Singer - Gimpel Luda (BIGZ)
20091124082408.jpg

Dzems Dzojs - Dablinci (L.O.M)
878_dzems_dzojs.jpg

Javljam se sa sledecom turom preporuka!

Да да да. Хорла је одлична приповека. Има у књизи "Мала ризница хорора". А ту онда треба поменути и "Црни Монах" од Чехова и "Виј" од Гогоља. Ко би рекао да ће њих двојица написати хорор приче, па још тако добре.

Наравно Хауард Филипс Лавкрафт је ипак непревазиђени мајстор жанра.

Crni Monah je stvarno odlichna pricha , svaka chast .

Lavkraft i Po su carevi , mada iako nije imao tako dobar stil kao Po , prevazishao je Lavkraft Poa po mashti .

Odma da preporuchim Bunar i Klatno od Poa i Muzika Erika Zana , Boja Izvan Ovog
Svemira i Pacovi u Zidovima od Lavkrafta .

Crni Monah je stvarno odlichna pricha , svaka chast .

Lavkraft i Po su carevi , mada iako nije imao tako dobar stil kao Po , prevazishao je Lavkraft Poa po mashti .

Odma da preporuchim Bunar i Klatno od Poa i Muzika Erika Zana , Boja Izvan Ovog
Svemira i Pacovi u Zidovima od Lavkrafta .

Свакако. Лавкрафт је ове године изашао у феноменалном издању под називом "Некрономикон". Свакако треба прочитати, не сам те већ слободно и све приповетке, као и романе "Случај Чарлса Декстера Ворда" и "У планинама лудила". То су masterpiece дела хорор жанра.

Imam Nekronomikon i U Planinama ludila , a planiram da uskoro upotpunim kolekciju i da naruchim ostatak sa Deretinog sajta .

A Nekronomikon je stvarno fenomenalkna knjiga , ne samo po shtivu , nego i po estetskom dozhivljaju , jednostavno predivno .

Imam Nekronomikon i U Planinama ludila , a planiram da uskoro upotpunim kolekciju i da naruchim ostatak sa Deretinog sajta .

A Nekronomikon je stvarno fenomenalkna knjiga , ne samo po shtivu , nego i po estetskom dozhivljaju , jednostavno predivno .

jap. ne zalim ni dinara za nju. Doduse, kupio je drugar u Engleskoj jednu jednako dobru. Radjena na onom tankom papiru, tacno imas utisak da citas nesto starije od civilizacije.

Back