Šta čitate?

:flert: :heart: ...divnoo....i ja....:cmok2:

dobro,ne samo....ali,najcesce....ona mi je omiljeni pisac...

Добра је Агата. Да одмориш мозак и душу од свакодневнице.

П.С.

Умберто Еко - "Име Руже" ко није читао, у библиотеку напред марш, и под хитно. У тој књизи ће пуну сатисфакцију наћи и они који воле крими приче Агате Кристи, и оне који волеисторијске романе, али ѕа љубитеље филозофије.

Дефинитивно у топ 10 књига које сам икад читао.

Au...Idiot.
Nekako mi je pored ostalih utisaka i mnogo izuzetnih recenica ostalo to da ne moze da postoji apsolutno divan covek, "savrsen" a da pri tom nije lud ili bolestan...sto je knez Miskin dokaz.
divan roman...Umesto da ucim fiziku danan, ja debil docitavam Idiota.Samo da ne ispastam sutra zbog toga.:D

@wild
Oh, i mene je naljutila, bas!

Poslednja izmena:
Dolaskom nečastivog i njegovih slugu u ondašnju Moskvu, iz sovjetske ere, paralelno sa pričom o poslednjim časovima Isusa Nazarećanina, Bulgakovljev roman je saga o ljudskoj sudbini i putevima iskupljenja. Ali čini mi se da je obrada teme važnija od pukog sadržaja. Ima tu mnogo stila.

@Majstor i Margarita
Kojom tematikom se bavi knjiga?

Можеш пратити више слојева у причи.

Последњи дани Исуса Назарећанина
Појава нечастивог у Москви
Љубавна прича између Мајстора и Маргарите
И онај најважнији слој: исмевање корумпиране бирократије у Москви тог доба.

Интересантна књига....

Добра је Агата. Да одмориш мозак и душу од свакодневнице.

П.С.

Умберто Еко - "Име Руже" ко није читао, у библиотеку напред марш, и под хитно. У тој књизи ће пуну сатисфакцију наћи и они који воле крими приче Агате Кристи, и оне који волеисторијске романе, али ѕа љубитеље филозофије.

Дефинитивно у топ 10 књига које сам икад читао.

zavrsih je.... takodje sam fasciniran stvaralastvom Eka, mada ne verujem da bi knjiga vecini priustila zadovoljstvo, jer Umberto stvarno zna da se smelo izgubi u istoriji nekog jeretickog pokrete ili sekte (sto meni ni najmanje nije smetalo)
u medjuvremenu procitah lektiru, "necista krv" "kostana" i poceh "andjele i demone"

zavrsih je.... takodje sam fasciniran stvaralastvom Eka, mada ne verujem da bi knjiga vecini priustila zadovoljstvo, jer Umberto stvarno zna da se smelo izgubi u istoriji nekog jeretickog pokrete ili sekte (sto meni ni najmanje nije smetalo)
u medjuvremenu procitah lektiru, "necista krv" "kostana" i poceh "andjele i demone"

Aham, samo cu reci: Fukoovo klatno.

Зашто питаш? То је књига о октобарској револуцији,кроз визуру
белогардејца. Шолохов је за роман добио Нобела

eee, treba sad da procitam, to mi je lektira...ali profesor kaze da ima dva dela, ukupno oko hiljadu strana, a ja imam neko izdanje, 350 strana, podeljeno na tri dela, pa mi malo nije jasno o cemu se tu radi...Koje izdanje si ti procitao, i koliko strana ima ??

eee, treba sad da procitam, to mi je lektira...ali profesor kaze da ima dva dela, ukupno oko hiljadu strana, a ja imam neko izdanje, 350 strana, podeljeno na tri dela, pa mi malo nije jasno o cemu se tu radi...Koje izdanje si ti procitao, i koliko strana ima ??

Pazi kako je to prepricao jedan porodicni prijatelj. Kaze: "Citam ja, idu Aksinja i Grigorije preko onih ruskih stepa i idu, idu, i nikakako da stignu..... i tako preskocim ja 50 strana, odi i dalje idu. Ja preskocim jos 100 strana, kad, oni se vracaju. A ja nisam saznao gde su bili...."

Ukratko ruski klasik: dugacko i razvuceno. Mislim lepa je to knjiga, ali to nije za srednjoskolce. To je zrela knjiga i prvo treba sazreti, pa je onda citati. Ne zameram nikome ko nije mogao da iscita doticnu.

Pazi kako je to prepricao jedan porodicni prijatelj. Kaze: "Citam ja, idu Aksinja i Grigorije preko onih ruskih stepa i idu, idu, i nikakako da stignu..... i tako preskocim ja 50 strana, odi i dalje idu. Ja preskocim jos 100 strana, kad, oni se vracaju. A ja nisam saznao gde su bili...."

Ukratko ruski klasik: dugacko i razvuceno. Mislim lepa je to knjiga, ali to nije za srednjoskolce. To je zrela knjiga i prvo treba sazreti, pa je onda citati. Ne zameram nikome ko nije mogao da iscita doticnu.

Mnoge stvari koje daju nisu ni za osnovce ni srednjoskolce, ali takav nam je "plan i program"... -.-

ma, covece, to mi je lektira, i sve ovo sto si napisao nema veze sa mojim pitanjem...Mene samo interesuje (gde ima da se nadju jeftini kavurma i cvarci) koliko knjiga ima delova/strana, jer se pominju neka 3-4 dela sa ukupno vise od 1000 strana, a ja imam neku knjigu od 350 strana, pa ne znam da li je to sve, ne bih da citam neku skracenu verziju...

Back