Šta čitate?

Evo, i ja mogu da se pohvalim da citam nesto van skolskih aktivnosti. Knjiga je bestseler/skoro bestseler, zove se "Kurtizana", od autorke Dore Levi Mosanen, super zensko stivo, za nas zene. glavna junakinja je Simona unuka Gabrijele - slavne francuske kurtizane s kraja devetnaestog veka koja svoj poziv ne napusta ni u svojoj 47oj godini zivota, privatni batler koji joj je ranije bio ljubavnik joj lakira nokte u plavo, a Gabrijela svoje ruke maze u ulje, zavije u pamuk i zaveze da vise sa kreveta preko noci da svoje nokte ne bi slomila a ruke okrzla. Njena cerka, a majka Simone Fransoaz je takodje kurtizana.
Simon nije kurtizana, ona se udala za dugokosog Jevrejina Persijanca Sajrusa koji ima crveni nebruseni dijamant u uvetu i jase ni manje ni vise belog konja , juvelir je. Simonina svekrva, nesto na J je vestica, ne voli Simonu jer misli da je obescascena dosla za njenog sina jedinca, njenog lepog sina,njenu jedinu i neizrecivu ljubav koji zasluzuje daleko vise od cerke prostitutke i krivovernice. Sad su poglavlja koja bih radije da same procitate.
A sta ide posle toga ne znam ni ja jos.

Evo, i ja mogu da se pohvalim da citam nesto van skolskih aktivnosti. Knjiga je bestseler/skoro bestseler, zove se "Kurtizana", od autorke Dore Levi Mosanen, super zensko stivo, za nas zene. glavna junakinja je Simona unuka Gabrijele - slavne francuske kurtizane s kraja devetnaestog veka koja svoj poziv ne napusta ni u svojoj 47oj godini zivota, privatni batler koji joj je ranije bio ljubavnik joj lakira nokte u plavo, a Gabrijela svoje ruke maze u ulje, zavije u pamuk i zaveze da vise sa kreveta preko noci da svoje nokte ne bi slomila a ruke okrzla. Njena cerka, a majka Simone Fransoaz je takodje kurtizana.
Simon nije kurtizana, ona se udala za dugokosog Jevrejina Persijanca Sajrusa koji ima crveni nebruseni dijamant u uvetu i jase ni manje ni vise belog konja , juvelir je. Simonina svekrva, nesto na J je vestica, ne voli Simonu jer misli da je obescascena dosla za njenog sina jedinca, njenog lepog sina,njenu jedinu i neizrecivu ljubav koji zasluzuje daleko vise od cerke prostitutke i krivovernice. Sad su poglavlja koja bih radije da same procitate.
A sta ide posle toga ne znam ni ja jos.

Ne razumem kako možeš da čitaš dakve gluposti?
Da li nemaš pametnija posla?

Nemam, a i da imam radije bih citala ovo.
Inace, ako je neka nekad procita, knjiga neodoljivo podseca na knjige Marijane Kiz, osim sto je radnja Kizinih romana smestena u prezent,a ova prica je s pocetka proslog veka, ko sto sam rekla. Konkretno podseca na roman Ima li koga tamo ili ne znam kako bese ide naslov tacno gde je Ana Irkinja iz Njujorka udata za Ejdana( nisam sigurna ni za njega da se tako zove), medjutim on strada u jednoj saobracajnoj nesreci kad su njih dvoje trebali da idu na veceru na kojoj bi joj on reko da ima dete sa drugom, medjutim ona to neko vreme ne saznaje i cele naredne godine pokusava da prizove njegov duh. Super stvar,drzi paznju i jedva cekas da je procitas do kraja, za zene takodje, doduse , po mom misljenju.

Nemam, a i da imam radije bih citala ovo.
Inace, ako je neka nekad procita, knjiga neodoljivo podseca na knjige Marijane Kiz, osim sto je radnja Kizinih romana smestena u prezent,a ova prica je s pocetka proslog veka, ko sto sam rekla. Konkretno podseca na roman Ima li koga tamo ili ne znam kako bese ide naslov tacno gde je Ana Irkinja iz Njujorka udata za Ejdana( nisam sigurna ni za njega da se tako zove), medjutim on strada u jednoj saobracajnoj nesreci kad su njih dvoje trebali da idu na veceru na kojoj bi joj on reko da ima dete sa drugom, medjutim ona to neko vreme ne saznaje i cele naredne godine pokusava da prizove njegov duh. Super stvar,drzi paznju i jedva cekas da je procitas do kraja, za zene takodje, doduse , po mom misljenju.

Za zenu.
Domacicu u najcescim slucajevima. I najprihvatljivijm.
Ti nemas ni 20 godina.
Cemu to, pobogu?

Suzana izazvala aferu medjunarodnih razmera svojim odabirom knjige.
:lol:
Tako i treba, za dobrim konjem se dize prasina.
Zato me i ne cudi sto me neki karakteri ovde proganjaju
>>>
Za zenu.
Domacicu u najcescim slucajevima. I najprihvatljivijm.
Ti nemas ni 20 godina.
Cemu to, pobogu?
To jeste strasno.
A jos strasnije je sto ima na gomile takvih kao ona.
Ma, glupost.

E, aj ljubim te skini mi se s kurсa.

@topik
A slicna ovoj Ima li koga tamo je knjiga Rejcel na odmoru. Centralni motiv je rehabilitacija mlade Rejcel , Irkinje koja takodje zivi u Njujorku i radi kao hostesa. Ona ce se kasnije udati za Luka preplanulog rokera( i Rejcel i Luk su sporedni likovi romana Ima li koga tamo, jer je Rejcel rodjena sestra Ane - glavne junakinje tog romana). Rejcel je narkomanka koja najzad smogne snage da ode na rehabilitaciju u Irsku - njeni roditelji je salju tamo, a inace zivi sa cimerkom u Njujorku, koja je takodje zavisnica od droge.
Luk nije narkoman, on ce joj biti veliki motiv da ode da se leci. Medjutim, ona na rehabilitaciji upoznaje drugog coveka sa kojim ce da se smuva na neko vreme, ali ce ipak da se vrati Luku na kraju. edit: Zanimljivo je da je Rejcel visoka, plava , koblava i ima guscju kozu - tipicno za Irkinje to je mnogo nervira i o tome ce da prica na svakoj drugoj stranici.
Uvidjate vec da je autorka koja je napisala Ima li koga tamo napisala i Rejcel na odmoru
isto, takodje. :]
:*

Blagodarim na pozivu, al c.
rolleyes.gif

Back