konacno se neko slaze sa mnom za karenjinu.

mada,u pricipu,nisam neki fan piscevog stila.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

fabula je, tvrde formalisti, tek građa za sižejno oblikovanje, tkd je obrada teme, a nikako sama tema, uvek u prvom planu. 'seobe' nisu istorijski roman, govorio je sam crnjanski, kao ni 'rat i mir' (negde je šklovski pisao o manipulisanju dokumentarnom građom kod tolstoja). 'grobnica za borisa davidoviča' nema nikakvu političku ni moralnu po(r)uku, 'lolita' nema sociološki karakter, borhesove pripovetke nisu, niti je namera bila da budu, psihološke. sjajne knjige ne zahtevaju velike ideje i teme. bez tolstojevog talenta i stila, karenjina je kliše, ljubavni trougao dostojan možda trećerazrednih pisaca.
,iako sam ga vec citala ,i iako nije bas ljubav mog zivotaU potpunosti se slažem sa tobom. To je što vrhunske pisce odvaja od ostalih. Umeće da i najjednostavnije, banalne ili trivijalne teme i situacije daju tako da svako od nas pomisli da i ja mogu ovo napisati. Uzmi samo Čehova, kod njega je sve tako jednostavno, tromo, skoro monotono a ono vrh .... Na žalost mnogi površno čitaju i u čitanju traže akciju, dešavanje, nešto poput filma ili serija. To uopštavanje je pogubno za pravo čitanje

konacno se neko slaze sa mnom za karenjinu.
Na žalost mnogi površno čitaju i u čitanju traže akciju, dešavanje, nešto poput filma ili serija. To uopštavanje je pogubno za pravo čitanje
Kolko je ta knjiga imala potencijala ....
procitao sam samo od Den Brauna par knjiga , Davincijev kod !

...drži pažnju..
@tema
G.Petrović- Sitničarnica ,,Kod srećne ruke"
Imala?

...drži pažnju..
@tema
G.Petrović- Sitničarnica ,,Kod srećne ruke"
da li je to preporuka da procitam knjigu G.Petrovića ?^^ ja jos nisam imala Gorski Vijenac za lektiru ali smo ucili odlomke iz njega...nije toliko tesko...
bogami jeste....kad moras da naucis 700 stihova k'o Oce nas........strasno.....

ne znam...meni nije bilo tesko...ipak...videcemo kada ja budem morala tih 700 stihova da ucim...do tada...![]()
![]()
Gorski vijenac....lektira....imam da naucim 700 stihova iz njega...
Tvrd je orah voćka čudnovata
ne slomi ga, al' zube polomi. *recituje s' akcentom*
Lep ep.

hehe ne kapiramda li je to preporuka da procitam knjigu G.Petrovića ?