wind_of_change
Iskusan
- Poruka
- 5.662
Moja navika je da prvo pročitam poslednju rečenicu knjige, a zatim od početka. Glupo, ali oduvek tako radim.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moja navika je da prvo pročitam poslednju rečenicu knjige, a zatim od početka. Glupo, ali oduvek tako radim.
A reakcije bude:
I komentar uz to, naravno: "Pa ti nisi normalna."
Šta reći na to?![]()
Generalno volim da citam. Od lektire citam samo ono sto moram i sto nema na internetu ili intepretacijama. Ali van skole citam dosta knjiga. Najvise mi se svidjaju knjige Den Brauna:
Da Vincijev Kod, Andjeli i demoni, Digitalna tvrdjava. Knjige su stvarno jake. Preporucujem ih svima...![]()
Den BraunIskreno,procitala sam samo ''Da Vincijev kod'' i toliko sam besnela citajuci je.
Prica gluposti!Sve to o Isusu i Mariji Magdaleni je samo marketinski trik,zasto samo uzburkava javnost?Ne volim ga.Necu se ni potruditi da procitam njegova ostala dela.Ne volim ga.
o ovoj knjizi na ovoj temi pišem 11-i put!xDNe znam da li si upoznata ali on je navodio neke stvari iz stvarnih izvora. Vidim da nisi ni pratila Nacionalnu geografiju i da nisi citala nista o tome pa si neupucena. Crkva nije nista rekla o tome i cuti... Trebalo bi da se malo informises!!!
Jedno od malobrojnih obeležja spartanske civilizacije koja su preživela do danas leži u uzanom planinskom prolazu zvanom Termopile. Na tom su mestu tri stotine najboljih spartanskih ratnika zadržali najezdu Persijskog carstva. Jednostavan kamen s uklesanim natpisom obeležava mesto gde su pali.
Nadahnut ovim kamenom i zainteresovan usudom Sparte, Stiven Presfild je izvanredno objedinio učenost s pripovedačkim darom. Ognjena kapija, koju priča jedini preživeli posle ove epske bitke – štitonoša u spartanskoj teškoj pešadiji – opčinjavajuća je pripovest o čoveku pridobijenom spartanskim načinom življenja i umiranja, i o muškarcima i ženama koji su ušli u legendu obesmrtivši svoju kulturu. Ognjena kapija upliće istorijsko i mistično s dirljivom ljubavnom pričom, dostiže vrhunac u uzbudljivoj i stravičnoj epskoj bici, i izrasta u delo koje se čita u dahu i dovodi homerovsko predanje u dvadeset prvi vek.
A najbljak mi je kad neko pridje i počne sa A šta ti je to? govorom.
Knjiga. Eto šta je .
A reakcije bude:
I komentar uz to, naravno: "Pa ti nisi normalna."
Ja samo kažem - Knjiga.
Vidiš - Knjiga!
Plus komentar: "Pa ti si prsla."
Kod mene obično biva:
"Šta to čitaš?"
"(Naziv knjige.)"
"Što? Jel' to lektira?"
I onda uzmu knjigu uz pitanjce "Mogu da vidim?" i krenu da čitaju korice, i još se prave stručnjaci za literaturu.
Gospode Bože.![]()
Kao bolji pandan Braunu radije bih preporucila Ime ruze, Umberta Eka( kao i vecinu njegovih dela). Mozda malo polaganija i stilski teza ali umetnicki mnogo vrednije delo.
Stiven Presfild - Ognjena Kapija