Banshee
Buduća legenda
- Poruka
- 25.746
naravno da cu da ti kazem nemoj pametovati jer ne mozes da prihvatis cinjenicu da na ovom svetu ima sasvim dovoljno ljudi da NE VOLE svi poeziju.Ne, nije ni divno ni krasno. Samo je chinjenichno stanje. Nekom bi se sve to dopalo, tebi bi mozhda poneshto, ovoj Banshi nishta... Stvar ukusa.
Ali, ako sam ja ovakav moguc, naci cesh i ti lako nekog elokventnog frankofila. Bez brige.
'Ajde sad da vidimo shta ovde imamo...
Kao prvo, nema potrebe za tim "nemoj-pametovati" tonom i tim cinichnim smajlijima. Mogu i ja da ismevam tvoje kapiranje Romea i Julije, i da natrpam gomilu smajlija. Nije mi teshko, veruj. Ali nema potrebe za nechim takvim. Prichamo o prijatnim stvarima, bez obzira da li je kod tebe upaljena lampica za dozhivljavanje istih.
Elem...
Ja sam topio i onaj najgori burzhujsko-snobovsko-razmazheni led, i u nechem takvom pronashao iskru nezhnosti koju sam razbuktao. Pa i svojim prijateljima koji slushaju elektronsku muziku sam uspeo izmamiti komplimente za poneku pesmu. Ne svaku. Poneku.
Svako ljudsko bice je u dubini dushe ljubitelj poezije, i ja josh na drugachije nisam naishao. Pogotovo kad su zhene u pitanju. To, naravno, ne znachi da je ljubitelj svake pesme. Chak se neretko deshava da se radi o jedva par pesama, i da mu sve ostale budu patetichne, ili dosadne. I meni su mnoge pesme patetichne, ili dosadne. To je sasvim normalno.
Ja sam se za poeziju zainteresovao zahvaljujuci Poovom "Gavranu". Meni je to i dan danas verovatno omiljena pesma. A dopala mi se jer me je zadivilo to kako je on kroz stihove isprichao prichu. I to sjajne stihove. Stihove koje, dok ja recitujem, recitujem kroz melodiju. Tako da ja "Gavrana" dozhivljavam kao pesmu, prichu, i muzichko delo.
Izvin'te me sad. Ovaj boem ide do prodavnice da kupi neshto za doruchak, poshto mu creva gore od gladi.
stvarno mi nije dobro kad se pojavi neko ko krene da ubedjuje ceo svet da oni u stvari moraju nesto da vole a da su jadni samo neosvesceni

prijatne stvari i dozivljavanje istih je krajnje SUBJEKTIVAN pojam,tako da jos jednom - nemoj pametovati bas svakom prilikom.ono sto ti volis,neko drugi mozda ne voli i vice versa.

Vasko Popa