Šta čitate?

Ne, nije ni divno ni krasno. Samo je chinjenichno stanje. Nekom bi se sve to dopalo, tebi bi mozhda poneshto, ovoj Banshi nishta... Stvar ukusa.

Ali, ako sam ja ovakav moguc, naci cesh i ti lako nekog elokventnog frankofila. Bez brige.

'Ajde sad da vidimo shta ovde imamo...

Kao prvo, nema potrebe za tim "nemoj-pametovati" tonom i tim cinichnim smajlijima. Mogu i ja da ismevam tvoje kapiranje Romea i Julije, i da natrpam gomilu smajlija. Nije mi teshko, veruj. Ali nema potrebe za nechim takvim. Prichamo o prijatnim stvarima, bez obzira da li je kod tebe upaljena lampica za dozhivljavanje istih.

Elem...

Ja sam topio i onaj najgori burzhujsko-snobovsko-razmazheni led, i u nechem takvom pronashao iskru nezhnosti koju sam razbuktao. Pa i svojim prijateljima koji slushaju elektronsku muziku sam uspeo izmamiti komplimente za poneku pesmu. Ne svaku. Poneku.

Svako ljudsko bice je u dubini dushe ljubitelj poezije, i ja josh na drugachije nisam naishao. Pogotovo kad su zhene u pitanju. To, naravno, ne znachi da je ljubitelj svake pesme. Chak se neretko deshava da se radi o jedva par pesama, i da mu sve ostale budu patetichne, ili dosadne. I meni su mnoge pesme patetichne, ili dosadne. To je sasvim normalno.

Ja sam se za poeziju zainteresovao zahvaljujuci Poovom "Gavranu". Meni je to i dan danas verovatno omiljena pesma. A dopala mi se jer me je zadivilo to kako je on kroz stihove isprichao prichu. I to sjajne stihove. Stihove koje, dok ja recitujem, recitujem kroz melodiju. Tako da ja "Gavrana" dozhivljavam kao pesmu, prichu, i muzichko delo.

Izvin'te me sad. Ovaj boem ide do prodavnice da kupi neshto za doruchak, poshto mu creva gore od gladi.
naravno da cu da ti kazem nemoj pametovati jer ne mozes da prihvatis cinjenicu da na ovom svetu ima sasvim dovoljno ljudi da NE VOLE svi poeziju.

stvarno mi nije dobro kad se pojavi neko ko krene da ubedjuje ceo svet da oni u stvari moraju nesto da vole a da su jadni samo neosvesceni :neutral:

prijatne stvari i dozivljavanje istih je krajnje SUBJEKTIVAN pojam,tako da jos jednom - nemoj pametovati bas svakom prilikom.ono sto ti volis,neko drugi mozda ne voli i vice versa.

naravno da cu da ti kazem nemoj pametovati jer ne mozes da prihvatis cinjenicu da na ovom svetu ima sasvim dovoljno ljudi da NE VOLE svi poeziju.

stvarno mi nije dobro kad se pojavi neko ko krene da ubedjuje ceo svet da oni u stvari moraju nesto da vole a da su jadni samo neosvesceni :neutral:

prijatne stvari i dozivljavanje istih je krajnje SUBJEKTIVAN pojam,tako da jos jednom - nemoj pametovati bas svakom prilikom.ono sto ti volis,neko drugi mozda ne voli i vice versa.

:ok::ok:
nek si mu rekla :D

shto se poezije tiche :arrow: Vasko Popa :heart:

:klap::klap::klap::ok:

Pih... Ja sam fin, kulturan, vishe dobro informisan, nego obrazovan, volim delimichno klasiku... Npr. Vagnera, ili Mocarta volim da odslusham kad legnem da dremam. Lakshe zaspim. Rusku... hm... jedino shto znam od njih je da odsviram i otpevam "Temnaya noch" na gitari. Mada imam neke poznanike koji i to vole. Poeziju, kao shto vidish, volim. Slikarstvo... Pa, npr. fantasy art. Boris Valeho, Luis Rojo, Kristin Grifin, Kris Ahileos, Linsner, (mada je on, prvenstveno, strip autor...) itd... Volim, recimo, i Pikasa, Van Goga, Goju, Gogena, itd... Klasika.
Rekoh ti vec koje jezike govorim. Mada se delimichno sluzhim sa josh par njih, poput sanskrita, japanskog, ili maorskog. No, to se josh mora uvedzbati.

Pa ja imam jedva 18, pa ti vidi. U vezi toga i ovo da nisam preterano obrazovan. Za sad.

Kakav bre honorar? Civilna vojna sluzhba, rekoh. Ako je zavrshim bez hronichne upale zgloba (shto b' rek'o Djole) - puna kapa.

eto Mima,rekla si da hoces da se udas - mladic slika i prilika...samo ako voles piletinu! :mrgreen:;)

'Ajde opet.

Banshee:

Budalasto, ali ako te chini tol'ko srecnom - ponavljaj do mile volje.

Normalno da ne mogu da prihvatim tu chinjenicu jer se kosi sa mojim dosadashnjim iskustvima, i saznanjima. Sad bih ja to sve trebao da pustim niz klonju, i da se prepustim tvojoj rechi, a ne delujesh mi bash uverljivo. Uglavnom delujesh kao da se branish od napada, iako te niko ne napada. Sad bih ja valjda trebalo da iz toga izvuchem zakljuchak da ti potiskujesh tog ljubitelja poezije u sebi, ali koliko vidim, to bi prouzrokovalo tvoje psovanje mog porodichnog stabla, ili neshto slichno, a to bih ipak da izbegnem.

Banshee:
stvarno mi nije dobro kad se pojavi neko ko krene da ubedjuje ceo svet da oni u stvari moraju nesto da vole a da su jadni samo neosvesceni.

Imao sam neki osecaj da cesh ovo skontati kao da ja neshto tebi namecem, i kako te ubedjujem da bi trebalo da zavolish poeziju. Ne radim to. Nema potrebe za gardom.

Banshee:

Kakva bre subjektivnost? Emocije i to da li nekog neshto raznezhi, i jeste prijatna stvar za diskusiju. Shta ce onda biti prijatno, ako ne neshto takvo? Polemika o Mengeleovim xperimentima?

Shinoda:
eto Mima,rekla si da hoces da se udas - mladic slika i prilika...samo ako voles piletinu! :mrgreen: ;)

Ma kak'i. Ja sam boem. Za nju je neki, kao shto rekoh, elokventni frankofil sa cilindarom, smokingom, itd... XIX senchuri stajl.

Isto
Citas Doga:cool:
:worth:
Judo Plesacu

Daa. :D
Rekla bih da si koju godinu stariji. U krajnjoj liniji to nije ni bitno.

To mu je najbolja knjiga, bar po meni :D
Mada ja trenutno čitam Norvešku šumu, i ona je tu negde blizu, videću koja je bolja kad završim.
Ali pročitaj, nećeš se pokajati - garant ;)

Zainteresovala si me. Čim završim Montenja počinjem sa Murikamijem. ;)

Ma kak'i. Ja sam boem. Za nju je neki, kao shto rekoh, elokventni frankofil sa cilindarom, smokingom, itd... XIX senchuri stajl.

Pogrešna procena. XX veka - doba dadaizma i nadrealizma.

'Ajde opet.

Budalasto, ali ako te chini tol'ko srecnom - ponavljaj do mile volje.

Normalno da ne mogu da prihvatim tu chinjenicu jer se kosi sa mojim dosadashnjim iskustvima, i saznanjima. Sad bih ja to sve trebao da pustim niz klonju, i da se prepustim tvojoj rechi, a ne delujesh mi bash uverljivo. Uglavnom delujesh kao da se branish od napada, iako te niko ne napada. Sad bih ja valjda trebalo da iz toga izvuchem zakljuchak da ti potiskujesh tog ljubitelja poezije u sebi, ali koliko vidim, to bi prouzrokovalo tvoje psovanje mog porodichnog stabla, ili neshto slichno, a to bih ipak da izbegnem.

Imao sam neki osecaj da cesh ovo skontati kao da ja neshto tebi namecem, i kako te ubedjujem da bi trebalo da zavolish poeziju. Ne radim to. Nema potrebe za gardom.

Kakva bre subjektivnost? Emocije i to da li nekog neshto raznezhi, i jeste prijatna stvar za diskusiju. Shta ce onda biti prijatno, ako ne neshto takvo? Polemika o Mengeleovim xperimentima?

sa tobom pricati ko sa zidom.
kad ti sposobnost poimanja predje granice tvog mikrokosmosa,mozemo da nastavimo diskusiju.
prosto mi je suludo da slusam kako neko poznaje moje emocije bolje od mene.

sa tobom pricati ko sa zidom.
kad tvoja sposobnost poimanja predje granice tvog mikrokosmosa,mozemo da nastavimo diskusiju.

Jeste, snajka. Ja cu sva svoja saznanja da odjebem da bih prihvatio tvoju rech, uz potporu vidnog truda kapiranja dubine Romea i Julije. Strashno sam tvrdoglav, zaista.

Neka. U pravu si. Bolje da prekinemo. Nema smisla dalje polemisati.

Banshee:
prosto mi je suludo da slusam kako neko poznaje moje emocije bolje od mene.

Nisam ja ni prichao o konkretno tvojim emocijama, nego o ljudskoj psihi, ali nije sad bitno.

Poslednja izmena:

Back