Шта ће ти се десити ако престанеш да мастурбираш?

Je li postavljac teme neka srpsko-ruska verzija MGTOW-a? :think:
То је само ред идеја. Нешто друго је важно. Од читања ових текстова паметни људи постају паметнији, глупи глупљи, а већина народа ће остати равнодушна...
 
pa recimo zavistan si od hrane...od života uopšte.
Hrana je gorivo koje telo koristi za energiju, hranljive materije. Neophodna je za život kao i vazduh i voda. Stvari koje izazivaju zavisnost, poput narkotika, stupaju u interakciju sa imunološkim sistemom ili endokrinom funkcijom da bi proizvele ili potisnule neki rezultat. Nema energije, goriva ili nutritivne vrednosti. Samo zadovoljstvo.

ali to ne znači da je gladovanje nešto dobro u najširem. već da si preterao s ždranjem.
Ni ja nisam rekao da je gladovanje nešto dobro uopšte, već pod određenim okolnostima.
 
Bukvalno ovo sam napisao i ti mi replicirao na to, dogovaraš li se sam sa sobom pre nego što nešto napišeš, postoji li u glavi neki tok misli uopšte?
naravno da postoji tok misli. apstiniraš kad moraš/trebaš a ne što si umislio da je to kao nešto dobro ili da postižeš nešto posebno time.
 
A ti ovo:
i apstinencija je dobra ponekad
sečeš smisao ovo je pisalo:
i apstinencija je dobra ponekad. naprimer kad njoj nije do toga.
ali generalno je vrsta ludila. silovanje života i vlastitog bića. umišljenost kao celibat.
dakle uzdržavanje kad to priroda stvari nalaže. u tom smislu je uzdržavanje dobro delo.
ali da će se namernim uzdržavanjem nešto više postići je generalno zabluda. ako nije daj da vidimo to dobro od uzdrđavanja i kada?

naprimer celibat je generalno nasilje čoveka nad svojom prirodom. čovek sebe lišava i lepote ljubavnog čina ali i prodiuženja života kroz naslednike. manifestacija mazohizma.
 

Back
Top