Шта ће бити са Кинеском економијом ако криптовалуте постану стварност?

Uspeo je kao i dinar sto je uspeo, ili funta. Ako je to uspeh...

To su sada već različita gledišta na istu stvar.

Za razliku od dinara, koji je zakonom nametnut, i kao takav, za razliku od funte, ima vrednost samo u Srbiji, iza bitkoina ne stoji nikakav zakon, a ipak ga možeš menjati i za dolar, i za juan, i za dinar, i za zlato, a u normalnim zemljama platiti račun u kafani ili kupiti gaće.

Evo jos jedne zanimljivosti sa neta, sa prve stranice google-a o bitkoinima:

Bitcoins do not have value as a physical commodity like gold and are not widely accepted as legal tender like dollars. Rather, Bitcoin appears to have value for the following reasons: It is popular. In short, people accept and trade in Bitcoin because other people accept and trade in Bitcoin.

Cista spekulacija.

Ne, to je definicija ČISTOG NOVCA

New bitcoins are generated by a competitive and decentralized process called "mining". This process involves that individuals are rewarded by the network for their services. Bitcoin miners are processing transactions and securing the network using specialized hardware and are collecting new bitcoins in exchange.

Hokus-pokus! :mrgreen:

I?

To su sada već različita gledišta na istu stvar.

Za razliku od dinara, koji je zakonom nametnut, i kao takav, za razliku od funte, ima vrednost samo u Srbiji, iza bitkoina ne stoji nikakav zakon, a ipak ga možeš menjati i za dolar, i za juan, i za dinar, i za zlato, a u normalnim zemljama platiti račun u kafani ili kupiti gaće.

Samo ako gazda te prodavnice gaca zeli malo da se kocka sa bitkoinom.

Probaj da sipas gorivo negde u Nemackoj i da platis bitkoinom.

Uspeo je kao i dinar sto je uspeo, ili funta. Ako je to uspeh...

Dinar niko u Srbiji ne gleda kao "stock of value", već samo kao razmensko sredstvo.

- - - - - - - - - -

Isto sto i svaki novac.

Da.
Ja i ne tvrdim ništa drugo. POnavljam kao papaagaj da je BItkoin definicija ČISTOG NOVCA :)
S tim što ljudi veruju da će biti stabilniji i rasti mu vrednost u nekom periodu.
Stvar će se videti tek kad Bitkoin dostigne maksimalni broj planiranih "jedinica".
Postaće FOREX par kao i sve ostale valute :)

И ја сам мислио да у радију живе мали људи и нешто причају

Добро, што се онда не појавиш на тржишту и кажеш да си избунарио 100 Биткоина, продаш их за 10.000 сваки и постанеш милионер?

:hahaha::hahaha: to je kao kada bi ti se pojavio sa 5000 tvojih dolara . Ili ja da naštampam 10000 i da kažem da sam ih izbunario .

Činjenica je da lopov- razbojnik ne može da uđe ni u jednu banku i kaže , evo doneo sam mukom stečenu ušteđevinu od bednih 100 miliona i sada hoću da ih vi čuvate ......ali zato može da uđe na internet i da svoju mukom stečenu ušteđevinu LADNO LEGALIZUJE .

i posle neki pričaju o čistom novcu .....imaš ti ovde još bisera :hahaha:

Evo jos jedne zanimljivosti sa neta, sa prve stranice google-a o bitkoinima:

Bitcoins do not have value as a physical commodity like gold and are not widely accepted as legal tender like dollars. Rather, Bitcoin appears to have value for the following reasons: It is popular. In short, people accept and trade in Bitcoin because other people accept and trade in Bitcoin.

Cista spekulacija.

A evo kako se "prave":

New bitcoins are generated by a competitive and decentralized process called "mining". This process involves that individuals are rewarded by the network for their services. Bitcoin miners are processing transactions and securing the network using specialized hardware and are collecting new bitcoins in exchange.

Hokus-pokus! :mrgreen:

Evo same suštine ograničenog stava: Bitcoins do not have value as a physical commodity like gold and are not widely accepted as legal tender like dollar

Sad bi bilo dobro da stručnjak koji je ovo napisao objasni kako je to dolar, koji je zakonska-legalna (znači, nametnuta) valuta u jednoj državi sveta, postao svetska valuta, u kojoj druge zemlje izražavaju sopstvene vrednosti, uključujući sopstvenu novostvorenu vrednost, sopstvene rezerve novca, vrednost sopstvene valute...

Dolar je nametnut na razne načine, a suština je da je prihvaćen kao takav, kao sredstvo razmene, jer pokriće za dolare na svetu ne postoji.

Bitkoin i kriptovalute nisu ništa drugo nego dolari u novom obliku.

Uostalom, danas je fakat većina novca u stvari kriptovaluta. Postoji na serverima, u obliku cifara, i ništa drugo.

:hahaha::hahaha: to je kao kada bi ti se pojavio sa 5000 tvojih dolara . Ili ja da naštampam 10000 i da kažem da sam ih izbunario .

Činjenica je da lopov- razbojnik ne može da uđe ni u jednu banku i kaže , evo doneo sam mukom stečenu ušteđevinu od bednih 100 miliona i sada hoću da ih vi čuvate ......ali zato može da uđe na internet i da svoju mukom stečenu ušteđevinu LADNO LEGALIZUJE .

i posle neki pričaju o čistom novcu .....imaš ti ovde još bisera :hahaha:

Nisi baš upućen u kategorije "čistog" kada govorim o novcu kao ekonomskom fenomenu.
A i u mom primeru-pitanju nisi prepoznao ironiju.
Ovako, izletiš se, i ne ispadneš baš vispren, iskreno da ti kažem

Dinar niko u Srbiji ne gleda kao "stock of value", već samo kao razmensko sredstvo.

- - - - - - - - - -

Da.
Ja i ne tvrdim ništa drugo. POnavljam kao papaagaj da je BItkoin definicija ČISTOG NOVCA :)
S tim što ljudi veruju da će biti stabilniji i rasti mu vrednost u nekom periodu.
Stvar će se videti tek kad Bitkoin dostigne maksimalni broj planiranih "jedinica".
Postaće FOREX par kao i sve ostale valute :)
Postace, mozda. I time ce potpuno biti ubijena poenta bitkoina i block chaina. Bravo za bankare i spekulante.

Samo ako gazda te prodavnice gaca zeli malo da se kocka sa bitkoinom.

Probaj da sipas gorivo negde u Nemackoj i da platis bitkoinom.

Naravno, svaki početak je takav.

Ali ako sada imaš gazda koji hoće da prihvate bitkoin, možeš li ti danas da budeš siguran da sutra u Nemačkoj nećeš moći da platiš gorivo bitkoinom, ili nečim sličnim?

Zašto bi bila ubijena?
Imaš konačnu količinu Bitkoina koja nija podložna promenama referentne kamatne stope nekakve centralne banke.
;)

Moglo bi, ako bi bio jedina valuta i ako bi pale granice i ako bi zemaljski energetski resursi i svi ostali resursi i proizvodnja bili potpuno globalizovani i jednako dostupni svima. Sto je cista Utopija.

Dakle, za 500-1000 godina, mozda.

Sama činjenica da je neko spreman da razmeni Dolar za Bitkoin (ovde ga koristim kao generičko ime za kriptovalutu), govori da je Bitkoin USPEO.

zamisli da imaš sakrivenih 100 miliona i onda ti neko ponudi mogućnost da ga legalizuješ .....to nije priča o uspehu , nego samo o velikim kriminalcima i razbojnicima .

Nisi baš upućen u kategorije "čistog" kada govorim o novcu kao ekonomskom fenomenu.
A i u mom primeru-pitanju nisi prepoznao ironiju.
Ovako, izletiš se, i ne ispadneš baš vispren, iskreno da ti kažem

pa to je i cilj svega , da samo određeni mogu da kontrolišu stvaranje nove vrednosti . Samo ameri mogu da štampaju a ostali da kupuju , tako je i ovde , samo određeni mogu da stvaraju vrednost a ostali mogu samo da kupuju tu vrednost .

kategoriju čistog novca si ti uveo u temu , a ne ja .

na sreću pa i nisam baš nešto vispren :mrgreen:

pa to je i cilj svega , da samo određeni mogu da kontrolišu stvaranje nove vrednosti . Samo ameri mogu da štampaju a ostali da kupuju , tako je i ovde , samo određeni mogu da stvaraju vrednost a ostali mogu samo da kupuju tu vrednost .

kategoriju čistog novca si ti uveo u temu , a ne ja .

na sreću pa i nisam baš nešto vispren :mrgreen:

A što Rusi ili Kinezi ne smisle nešto tako pa zahebu glupe Amerikenjce?

Back