loš đak Boža
Ističe se
- Poruka
- 2.144
Ranije se pranje novca vršilo preko precenjenih umetničkih dela, kasnije preko nekretnina u Abu Dabiju a sad će preko virtuelnih valuta. Pravo mesto za laike da naprave bogatstvo

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ranije se pranje novca vršilo preko precenjenih umetničkih dela, kasnije preko nekretnina u Abu Dabiju a sad će preko virtuelnih valuta. Pravo mesto za laike da naprave bogatstvo![]()
Apsolutno sam glup i ne mogu da pohvatam konce oko tih kriptovaluta, Citam danas da jedna menjacnica na Vracaru prihvata BITKOIN. Sta je to ,koja drzava stoji iza toga?
[/B]
Ili preko fuzbalera koji se placaju i preko 100 miliona![]()
Apsolutno sam glup i ne mogu da pohvatam konce oko tih kriptovaluta, Citam danas da jedna menjacnica na Vracaru prihvata BITKOIN. Sta je to ,koja drzava stoji iza toga?
Имате једну тему на политики и две на економији које говоре о цени биткоина.
Овде није битно да ли ће биткоин када ссе стабилизује бити 50 000 долара или 1000 долара, већ како ће криптовалуте утицати на кинеску економију као најбрже (или једну од најбрже) растуће економије света.
Великим делом она расте на потцењеном јуану. Ако се буде трговало криптовалутама на нету (не само биткоином, већ свим криптовалутама, чији ће се број увећатати) да ли ће то утицати на трговину на начин да потцењени јуан неће имати утицај на кинеску привреду, те да ће Кина морати да успори свој вртоглави раст привреде. Ако криптовалуте загосподаре светском економијом, ја мислим да ће то успорити привредни раст Кине, што је још један показатељ да државна интервенција не може да издржи трку са слободним тржиштем.
Pablo Fernadez Burgueno, ekspert za elektrosnko poslovanje, je izjavio da je ovo logična odluka, jer većina bitcoin koristi kao špekulativno sredstvo, a samo mali broj korisnika ga koristi kao oblik plaćanja
Не дао Бог стварне кризе и катаклизме - тек би тад видели шта је стварна подлога !
Kinezi i sve ostale vodeće ekonomije sveta namerno obaraju vrednost svojih valuta da bi pospešili izvoz i bili konkurentniji na tržištu. To se zove rat valuta - currency war.
pa kina obaranjem svoje valute pljacka sopstveni narod.
А ако из ове теме избацимо причу о шпекулативном средству и ограничимо се на кориснике који га користе као средство плаћања, и ако криптовалуте заживе као срество плаћања у великом обиму (како гласи питање у наслову), да ли би у том случају то имало утицаја на Кинеску привреду на другачији начин у односу на остале привреде?
Питање је хипотетичко и у питању није битна номинална вредност биткоина која ће ићи горе и доле док се не стабилизује. Он ће или постати средство плаћања или не. Сада имамо назнаке тога.
Храну можеш да једеш а злато не.
У време глади антихриста злата ће бити у изобиљу.
Многи ће давати злато за парче хлеба а сељак неће хтети продати.
...
Kinezi i sve ostale vodeće ekonomije sveta namerno obaraju vrednost svojih valuta da bi pospešili izvoz i bili konkurentniji na tržištu. To se zove rat valuta - currency war.
Tako je Yugoslave!
Je li bre, sto si ti postao aktivan nocu, sta ti je?