Шта ће бити са Кинеском економијом ако криптовалуте постану стварност?

Имате једну тему на политики и две на економији које говоре о цени биткоина.

Овде није битно да ли ће биткоин када ссе стабилизује бити 50 000 долара или 1000 долара, већ како ће криптовалуте утицати на кинеску економију као најбрже (или једну од најбрже) растуће економије света.

Великим делом она расте на потцењеном јуану. Ако се буде трговало криптовалутама на нету (не само биткоином, већ свим криптовалутама, чији ће се број увећатати) да ли ће то утицати на трговину на начин да потцењени јуан неће имати утицај на кинеску привреду, те да ће Кина морати да успори свој вртоглави раст привреде. Ако криптовалуте загосподаре светском економијом, ја мислим да ће то успорити привредни раст Кине, што је још један показатељ да државна интервенција не може да издржи трку са слободним тржиштем.

Apsolutno sam glup i ne mogu da pohvatam konce oko tih kriptovaluta, Citam danas da jedna menjacnica na Vracaru prihvata BITKOIN. Sta je to ,koja drzava stoji iza toga?

Добро је , направио си први корак ка самоспознаји..

Вешто се заобилази закључак да би кинеска економија посрнула да биткоин или нека друга криптовалута или валуте заживе. Што и не чуди. Вера у кинеску моћ и безгрешност њених вођа и привредног система је на нивоу религије у Србији.

Bitcoin nema upotrebnu vrednost, a stvara se ni iz čega. Najbolja analogija je histerija za lalama u 17 veku u Holandiji. I tada se za cenu jedne lukovice lale mogla kupiti kuća. Danas je btc dostigao 12000 dolara. Potražnja je ogromna i svaki dan se upumpava nekoliko desetina miliona dolara.
Ne treba biti previše inteligentan pa uvideti da je u pitanju Ponzijeva šema, koja obuhvata ceo svet i nekoliko stotina kriptovaluta.
Pošto sam oportunista, ušao sam sa manjim iznosom kojim trgujem. Kad dostignem cifru koju sam planirao, izlazim iz priče, pošto će se sve kad-tad urušiti.
Što se tiče kineske ekonomije, btc neće imati nikakav uticaj. Kina je već zabranila trgovinu a ima naznaka da će zabraniti i rudarenje kriptovaluta na svojoj teritoriji. Čovek mora biti baš velika budala pa da poveruje da će btc, koji niko navodno ne kontroliše ikad masovnije izaći iz kriminala, pranja para, špekulacija na berzi i izbegavanja poreza i postati zvanična valuta.

Poslednja izmena:
Имате једну тему на политики и две на економији које говоре о цени биткоина.

Овде није битно да ли ће биткоин када ссе стабилизује бити 50 000 долара или 1000 долара, већ како ће криптовалуте утицати на кинеску економију као најбрже (или једну од најбрже) растуће економије света.

Великим делом она расте на потцењеном јуану. Ако се буде трговало криптовалутама на нету (не само биткоином, већ свим криптовалутама, чији ће се број увећатати) да ли ће то утицати на трговину на начин да потцењени јуан неће имати утицај на кинеску привреду, те да ће Кина морати да успори свој вртоглави раст привреде. Ако криптовалуте загосподаре светском економијом, ја мислим да ће то успорити привредни раст Кине, што је још један показатељ да државна интервенција не може да издржи трку са слободним тржиштем.

Alterije, bitkoin je špekulativno sredstvo, ne prava valuta. Već je Miki to objasnio ali evo ti i stranca da ti objasni ako meni ne veruješ

Pablo Fernadez Burgueno, ekspert za elektrosnko poslovanje, je izjavio da je ovo logična odluka, jer većina bitcoin koristi kao špekulativno sredstvo, a samo mali broj korisnika ga koristi kao oblik plaćanja

https://www.ecd.rs/news/view/285

P.S- evo ti link da si kupiš neku kripto siću:hahaha:

А ако из ове теме избацимо причу о шпекулативном средству и ограничимо се на кориснике који га користе као средство плаћања, и ако криптовалуте заживе као срество плаћања у великом обиму (како гласи питање у наслову), да ли би у том случају то имало утицаја на Кинеску привреду на другачији начин у односу на остале привреде?

Питање је хипотетичко и у питању није битна номинална вредност биткоина која ће ићи горе и доле док се не стабилизује. Он ће или постати средство плаћања или не. Сада имамо назнаке тога.

Niste moderni ako ne kupujete kriptovalute. Ako ne kopate, rudarite i stvarate maglu iz nepostojeg novca.
Pitajte sve te japijevce i kriptomanijake – šta je podloga tim vašim valutama? Ništa! Vazduh! Koji mora da se napumpa u veliki balon kako bi prevara bila što veća.
Kako bi pohlepa za brzom zaradom privukla što više kockara. Citirao sam ekonomistu Branka Dragaša.

chinabank.jpg

Не дао Бог стварне кризе и катаклизме - тек би тад видели шта је стварна подлога !

Tako je.
valjda se sećate sankcija i inflacije, po beogradu ljudi se tuku za hleb, prodavnice praznih rafova...tada je još bili koliko - toliko sela i seljaka, stočnog fonda pa se narod krpio kako - tako, od roditelja i rođaka sa sela. međutim, toga je sada znatno manje, pa bi takve sankcije sad dovele do umiranja od gladi, otimačina i pljačke. istinsku nezavisnost i podlogu pruža samo život u selu, na svom imanju, i očuvanje imanja, šume i izvora, a isto važi i za državu, ako hoće da joj postoji stanovništvo. nažalost, mi uništavamo i rasprodajemo sve svoje resurse, a to će doći na naplatu. što se tiče kineza, sećam se nekog snimka gde deca, posle ručne žetve pšenice, i mlaćenja motkama po klasovima da bi se odvojilo zrno od klasa, pa prikupljanja metlom, deca prstićima skupljaju zrna pšenice zagubljene u vlatima trave, zaostala posle metlanja. sećam se i neke goleti, planine, na koju su u džakovima donosili kamenje, ređali ga horizontalno, pa donosili zemlju i tako pravili terase koje koriste kao njivu. bitna je stvarna i upotrebljiva podloga. oni to sigurno znaju i umeće da se zaštite, i da se prošire, i to na naš račun, a već to i rade. daj Bože danama, na kraju, posle svih, ostane bar ono gde smo pobegli i opstali pod turcima, pa da opet preživimo.

А ако из ове теме избацимо причу о шпекулативном средству и ограничимо се на кориснике који га користе као средство плаћања, и ако криптовалуте заживе као срество плаћања у великом обиму (како гласи питање у наслову), да ли би у том случају то имало утицаја на Кинеску привреду на другачији начин у односу на остале привреде?

Питање је хипотетичко и у питању није битна номинална вредност биткоина која ће ићи горе и доле док се не стабилизује. Он ће или постати средство плаћања или не. Сада имамо назнаке тога.

Na ovoj adresi možeš da pogledaš broj transakcija obavljenih u BTC.

https://data.bitcoinity.org/bitcoin/tx_count/2y?t=l

Kao što ćeš brzo uočiti, u toku ove godine je broj transakcija po mesecima prilično varirao, ali se nije znatnije povećao u odnosu na prethodnu godinu (u proseku ne više od 20%, odskače jedino januar). U međuvremenu je cena bitcoina za 11 meseci sa 800 dolara došla do 12000 dolara - ravno 15 puta. Dakle, navodni razlog popularizacije BTC, a to su jeftine transakcije nisu razlog povećanja cene. Jedini razlog je pohlepa.

Na kinesku privredu neće uticati BTC ni na koji način.
Kineski internet je strogo kontrolisan i ako KP Kine zaključi da BTC pravi preveliku štetu državi, biće vrlo jednostavno zabranjen.
Već su zabranjene menjačnice na kineskom tlu, ali nije zabranjen sam BTC.
A čak i da ne bude zabranjen, BTC bi samo pospešio trgovinu Kine, koja je izvozno orjentisana.

Храну можеш да једеш а злато не.
У време глади антихриста злата ће бити у изобиљу.
Многи ће давати злато за парче хлеба а сељак неће хтети продати.
...

Ма ситуација је још гора !

У правој катаклизми,
нема сељака,
немаш коме да понудиш злато за парче хлеба,
нема ништа !

Докле год је негде некоме боље,
злато игра неку функцију.

Испада да уствари нека универзална подлога ни не постоји.
На пустом острву би ти требао чамац,
у глади хлеб,
у зими одећа ...

Зависи каква невоља задеси народ.

Back