šta ako vas mobilišu

da li sukobe u svakodnevnom životu rešavate pesnicama i mišićima?
da li cenite ljude koji se na taj način probijaju kroz život?
ima li jačih od vas ili u krajnjem slučaju nas?
setite se nekog rata u kojem su se istakli Švajcarci, Danci, Holanđani, Šveđani...
da li verujete da su nesretniji ili nesposobniji od nas?
Poznajete li nekoga ko je dobro prošao u ratu?

vd:
da li sukobe u svakodnevnom životu rešavate pesnicama i mišićima?
da li cenite ljude koji se na taj način probijaju kroz život?
ima li jačih od vas ili u krajnjem slučaju nas?
setite se nekog rata u kojem su se istakli Švajcarci, Danci, Holanđani, Šveđani...
da li verujete da su nesretniji ili nesposobniji od nas?
Poznajete li nekoga ko je dobro prošao u ratu?
Нити су Холанђани ми, нити смо ми они...иначе, не познајем никог ко је добро прошао у рату...осим ратних профитера, али они нису битни за ову причу.

I tako nam je Kosovo otislo u ropstvo... jer neki misle da je to ispravno. Da li ce se osloboditi za vreme nasih zivota ili ikad ostaje pitanje... a mi ostajemo skeptici po tom pitanju. Najgore je sto ti ljudi tamo dole ostaju da zive u getu i ne mogu da se oslobode bodljikavih zica oko svojih domova. Samo jos treba i kamere u spavace sobe da im ugrade i da im govore a sad malo levo, a sad malo desno... za njihovo dobro naravno... Mozda je sve to nekome i zabava...

Ima ih vrlo malo dole a i ti koji su dole prvom prilikom će da prodaju sve što imaju i da pobegnu odatle. Ne znam da li si upućen kako su odjednom nikle kuće po prigradskim naseljima, sve od tih koji nisu čekali da ostanu u getu.
Barajevo je poznatije kao malo kosovo, pitam se zašto?
I sada neko treba da ide dole da ratuje da rizikuje svoj život a i zdravlje. Jer i da se vrati kući živ i zdrav šta mu garantuje da neće dobiti rak ili neko bolesno i sakato dete kao posledicu bombi sa osiromašenim uranijumom koji su bačene dole.

Moram da budem jako oprezan u izjavama..vec sam bio banovan zbog
razlicitosti na forumu.Niko me izgleda nije ukapir'o..neka. Konacno nekog na forumu cije misljenje gotovo u potpunosti delim..Blondie2..upravo sam nesto slicno i ja pokusao da kazem,ali sizifofska uzaludnost..
moje pitanje i dalje ostaje..neka mi neko kaze nesto o nacinu na koji i protiv koga treba ratovati?? Ako me ubedi 10% ja cu se prijaviti za to..mislim ratovanje.

Ne bih da produbljujem diskusiju..moze biti da budem pogresno shvacen..
Ukoren sam i to je to..ne zelim ni da razmisljam na temu mobilizacije(prisilne)
I ko je taj koji bi smeo da pozove na tako nesto..mislim cije ovlascenje ima? Bozje, ili??
Ne zelim da ratujem jer smatram da je to besmisleno u ovom casu..nama manipulisu ogavni
politicari..ako smem da kazem svoje misljenje?? Pa forum zato i sluzi...valjda.

Ama,ne znam ni sta trazim na ovom forumu..slucajno sam zalutao i procitao nesto sto
me je iznerviralo..i tako..a krenuo sam na forum romantike..trazim one repove sagorele
komete..nema ih..ali Sizif gura i dalje..pozdravljam i ja tebe,Helena..'ku noc ili dobro jutro..
svejedno je :)

Dragutin Gavrilović

U ODBRANU BEOGRADA

Junaci!

Tačno u tri časa neprijatelja treba razbiti vašim silnim jurišem, razneti vašim bombama i bajonetima. Obraz Beograda, naše prestonice, mora da bude svetao.

Vojnici! Junaci!

Vrhovna komanda izbrisala je naš puk iz brojnog stanja, naš puk je žrtvovan za čast Beograda i otadžbine. Vi nemate, dakle, da se brinete za živote vaše, oni više ne postoje. Zato napred u slavu! Za kralja i otadžbinu! Živeo kralj!

Živeo Beograd!

*
* *

Beograd je 1915. godine, posle očajne borbe i junačke odbrane, septembra meseca već počeo da posrće i da se kloni padu. Septembra 24. izvršen je još poslednji kontranapad na neprijatelja. Toga dana stigla su odbrani Beograda dva voda sa komandantom majorom Dragutinom Gavrilovićem. Sakupivši oko sebe oficire i vojnike, kao i delove već rasutih jedinica (žandarmerijskih četa i sremskog odreda) zagrmeo je major Gavrilović punim glasom izrekavši navedenu besedu, beseda je imala mađijski uticaj; borba je bila očajna i retko koji vojnik trećeg bataljona da je preživeo taj dan. Sve je otišlo u smrt, a sam major Gavrilović je u tim borbama odlikovan smrtonosnim ranama.

da bismo se svi mi sad sirili... a sto je i najbolje od svega... siguran sam da niko od njih ne bi ni pomislio da se prevario... i da mi to ne zasluzujemo...

nemoj da zaboravis malo parizera... il' suvog mesa... a moze i domaca kobasica... jel znate, iskreno sad, da sam juce probao najbolji domaci kulen? majke mi, svaka im cast kako su ga napravili i osusili... sad bi' isto cepnuo jedno pola kila kulena sa celim 'lebom... i jogurt...

necu brate...pravi srpski vojnik ratuje cijeli dan sa pola mesnog nareska...bilo neko takmicenje izmedju sfor-a i nasih vojnika u navigaciji i tim nekim vojnim tripovima..ovi stranci rokaju neke tablete i specijalnu ishranu a ovi nasi jadnici po jedan mesni narezak na dvojicu..kad su se vratili ovim strancima pjena na usta a srpchitji idu i jos nose jednog koji se povrijedio...ma srbi su konza:) ja isto nisma vjerovao kakva sam zivotinja kad zatreba

kad bi me neko naterao da idam da pucam na nekoga...upucao bih sebe u nogu...u list recimo...

jbte kakvi frikovi zhive u ovoj zemlji...tema nikad normalnija a radi se o mobilizaciji...jel uvidjate vi to?...mi na jednom ovakvom mejsntrim forumu najopushtenije postavljamo pitanje shta ako bude mobilizacije...eeeej!!!!

Back