Koča je srpski nacionalista, i on to ne negira. Jednom kad sam se i makar dotakao zločina na temi o četničkim zločinima koju sam postavio, poprilično me je iznapadao.
Možda ja grešim, i nikad neću braniti mržnju ni u kom obliku i smislu, ali mislim da si ili pogrešan utisak stekao o Jovanu Cvijiću, ili si ga možda pobrkao sa nekim drugim. Želio bih naglasiti da je Jovan Cvijić ne samo srpskog, već
evropskog priznanja, kao i da je on živio i radio u doba srpskog nacional-romantičarskog preporoda, a dobro znaš što to znači. A i pokraj svega, ne treba zaboraviti ni da je on bio
srpski znanstvenik.

Npr. mnogo je šteta što mnogi nisu čitali njegove stavove o albanskom narodu, kao što su se potom socijaldemokrate pozivale na njegove radove, već je preovladao utisak o nacionalnom primitivizmu Albanaca, ne samo kod Srba, već i kod ostalih Slavena, pa i kod Grka i šire evropske javnosti (uprkos "naučnom" prikazu Jovana Cvijića i "narodskijem" Marka Miljanova Popovića).
Oduvijek su mi smetali fanatici s< srpske ili sa hrvatske strane koji potpuno izvlače iz konteksta sve sitnice i napadaju Pavla Ritera Vitezovića ili Dositeja Obradovića, kada je ustvari u potpunosti besmisleno...ako znaš na što mislim. Možda možeš citirati što konkretno misliš od Cvijića?
TKD PREDATORe, pitaj Bogarta; on će ti dati precizan odgovor na to pitanjce.