- Poruka
- 30.505
Узели химну од вас "Боже чувај цара Фрању"!!!Mi Hrvati volimo Njemce i oni nas i logično je da se pozivamo na njih. Evo vidiš da su i himnu od nas uzeli.

Баш вас воле, покуповали су вам све, сад сте голи ко пиштољи.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Узели химну од вас "Боже чувај цара Фрању"!!!Mi Hrvati volimo Njemce i oni nas i logično je da se pozivamo na njih. Evo vidiš da su i himnu od nas uzeli.
Mislim da je od ovih bas velikih i poznatih srpski epskih narodnih pesama, samo jedna spevana ekavicom. "Zidanje Ravanice", cini mi se.
Узели химну од вас "Боже чувај цара Фрању"!!!
Баш вас воле, покуповали су вам све, сад сте голи ко пиштољи.
За више од пола дубровачких писаца из периода од 16. до 19. века, хрватски 'историчари' тврде да су изричито тврдили да себе сматрају Хрватима, а свој језик хрватским, иако ниједан од њих није река ништа слично. Отворено фалсификовање историје.
Nek si ti nama rekao, sad možeš mirno na spavanje.
Nek si ti nama rekao, sad možeš mirno na spavanje.
Hrvati iz Dubrovnika su gori od najgorih dalmosha.
u smislu bolesti spram svega srpskogu kom smislu?
u smislu bolesti spram svega srpskog
Bas cudno.Pitam se zasto
Zbog par granata sto su Crnogorci ubacili u stari grad?Bas cudno.Pitam se zasto
Zbog par granata sto su Crnogorci ubacili u stari grad?
Pa onda bi Srbi trebalo danas da pucaju na svakog Hrvata cim ga vide
Zbog par granata sto su Crnogorci ubacili u stari grad?
Pa onda bi Srbi trebalo danas da pucaju na svakog Hrvata cim ga vide
Domacih ustasa u vecem dijelu Dalmacije gotovo da i nije bilo.S druge strane,partizanski pokret je bio vrlo jak tako su vec na Sutjesci Split i Sibenik svaki ucestvovali sa preko 1000 boraca.
Ti kako kazes Crnogorci su nastavili,moze se reci,tradiciju pljackanja i paljenja Dubrovnika i Konavala jos od izvjesnog Grujice Vukovica 1790.koji,ako se ne varam proziva sebe "vodom novskih Turaka" i peljesi po Konavlima 1790.a vjerojatno je bilo i prije bliskih susreta te prirode.
Četovanje je bilo jedan široko rasprostranjeni fenomen, koji nije povezan samo sa pljačkog bogatijih centara u primorju.
Kod Crnogoraca ranog modernog doba, to je bilo glavna privredna grana, odnosno maltene jedina od dve (pored bačijanja).
Domacih ustasa u vecem dijelu Dalmacije gotovo da i nije bilo.S druge strane,partizanski pokret je bio vrlo jak tako su vec na Sutjesci Split i Sibenik svaki ucestvovali sa preko 1000 boraca.
Ti kako kazes Crnogorci su nastavili,moze se reci,tradiciju pljackanja i paljenja Dubrovnika i Konavala jos od izvjesnog Grujice Vukovica 1790.koji,ako se ne varam proziva sebe "vodom novskih Turaka" i peljesi po Konavlima 1790.a vjerojatno je bilo i prije bliskih susreta te prirode.
Износите неистине и подвале. Тврдња да скоро нико са простора Далмације није учествовао у усташком покрету је потпуно неистинита. Приметна је и ваша склоност игнорисању свега што се не уклапа у наратив о српској агресији. Не помињете однос средњевековних српских држава и Дубровника, насељавање Дубровника Србима из Херцеговине, заступљеност српског имена у делима великана дубровачке књижевности и српски покрет међу католичким Дубровчанима, али зато свакако помињете сукоб Црногораца и Дубровника, о коме дајете искривљену слику и наводите низ нетачности.
За време Руско-турског рата, Дубровник је запленио једну руску лађу, због чега је избио сукоб између Русије и Дубровника, који је трајао све то 1775. Црногорски Срби су као руски савезници управо због тога провалили у Конавле 1711. године, а не да би пљачкали. Пленидба је у то време, као и данас, била саставни део ратовања, па је сама тема пљачке крајње небитна. Ваша теорија о томе да се објашњење (оправдање?) за србофобију неоусташких и сродних сегмената хрватског друштва може наћи у српској пљачци и неким пређашњим српским злоделима, граничи се са фантастичним тврдњама вашег (бар се надам да нисте наш) другог поглавника по питању Јасеновца и страдања Срба и Јевреја.
Мржња Хрвата (правих или оних који се тако данас декларишу) према Србима свакако има своје корене, али никако оправдање. Да не причам у недоглед:
Opšte shvatanje tamošnjih prilika ne postoji prije kraja Drugog svjetskog rata. Zapravo, sve do 1960-ih godina čak ne postoji subjektivni aspekt u etnologiji i antropologiji.
U prethodno vrijeme jedini jasan i izražen pristup jeste objektivni.
Austrougarska monarhija, Hitlerova rodna zemlja, njegov uspon nije ni doživjela.
To je i nejasno mnogim neinformisanim ljudima koji satanizuju ljude tih vremena ili ih predstavljaju kao bludne romantičare...ljude kao što je recimo bio Vuk Karadžić (ali i Dositej Obradović, mada ćeš, iz nekog vrlo čudnog razloga, vrlo rijetko naći tužbe na njegov, velikosrpski, račun).
Opšte shvatanje tamošnjih prilika ne postoji prije kraja Drugog svjetskog rata. Zapravo, sve do 1960-ih godina čak ne postoji subjektivni aspekt u etnologiji i antropologiji.
U prethodno vrijeme jedini jasan i izražen pristup jeste objektivni.
Austrougarska monarhija, Hitlerova rodna zemlja, njegov uspon nije ni doživjela.
To je i nejasno mnogim neinformisanim ljudima koji satanizuju ljude tih vremena ili ih predstavljaju kao bludne romantičare...ljude kao što je recimo bio Vuk Karadžić (ali i Dositej Obradović, mada ćeš, iz nekog vrlo čudnog razloga, vrlo rijetko naći tužbe na njegov, velikosrpski, račun).
Не чуди ме да Вас не занима, али то не мењеа ништа. Дотични износи историјске чињенице и теорије које су уверљивије од оних које сами пласирате.
А што се вероватноће тиче, вероватноћа тода да је данашњи анимозитет последица неког наводног пљачкања у 17. веку је мала. То само не може бити разлог, већ само један од низа разлога. Како год, то није предмет за ову тему.
Vi(posto vidim da mi persirate) morate razumjeti da meni ovaj klip sto ste okacili nema apsolutno nikakvu vrijednost,odgledao sam ga odavno,više iz zabave.
A doticni Trifkovic doktor Srdja je zasigurno nepristrasan i odmjeren znanstvenik,narocito s obzirom da mu se bibliografija koncentrira gotovo iskljucivo oko demonizacije Muslimana i Hrvata,Bas divno.
Po nekoj logici, ako nekome nesto nema nikakvu vrednost, to znaci da taj u tome ne vidi relevantnost. A mene zanima,sta je to sto Kroasanije zamera izrecenom? Sta je neistinito izreceno u tom prilogu?
- - - - - - - - - -
Zasto bi isticanje cinjenice da se hrvatsli nacionalizam zasniva na prvenstveno antisrpskom sovinizmu Starcevica trebala da bude bilo kakav oblik demonizacije? Ja sam procitao deo Starcevicevog opusa i apsolutno se slazem da je u pitanju katalizator mrznje. Savetujem svim Hrvatima da procitaju ponesto od svog "oca nacije".