Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Nove slike Rex-a sa 7 ipo meseci!

Prilozi

• IMG_2675.jpg
    IMG_2675.jpg
    72,1 KB · Pregleda: 56
  • IMG_2676.jpg
    IMG_2676.jpg
    86,4 KB · Pregleda: 61
  • IMG_2677.jpg
    IMG_2677.jpg
    69,6 KB · Pregleda: 46
  • IMG_2678.jpg
    IMG_2678.jpg
    66,5 KB · Pregleda: 45
iskreno nemam uopste lepo misljenje o ovom psu,pre neki mesec sa mojim mali labradorom sam setao,odjednom je naskocio sop i poceo da davi moje 4-mesecno kucence,jedva sam ga odvojio,od tada ih nesto uopste ne volim

vilus je upravu. Bena su na niškoj izložbi osim zlatnog retrivera, napadali erdel terijer i irski seter. u Sokobanji neki mali lovački kerovi (nisu bili terijer). Sa Šarplanincem se igrao iste starosti ali mnogo većim na niškoj izložbi , a na Sokobanjskoj izložbi je puzao da bi došao da se igra s Bernandincem. u ranijim postvima imaš sliku Bena sa Bernandincem.
Sve zavisi od vlasnika.

pozdrav Bata mramorsko brdo

pokusao sam da pod svojom lozinkom posaljem odgovor ali kako se ne objavljuje koristim priliku dok
ne proradi moj nalog da zamolim jevdju da sve komentare vezano za moje pse govori iskljucivo kao njegove licne ,da premeri medu romaniskog sestarom sa slike/mozda mu se dimenzije nece ciniti stvarnim ako ih saopstim/ pa podeli duzinu psa sa visinom i po koeficijentu vidi dali je pas kratak i zdepast a ne po svom vidjenju sopa da donosi komentare .Ne verujem da je imao prilike da ocuva nekog SOP-a a
jos manje da ocuva neko leglo a prica po forumima i iskustvo u odgajanju ,pracenje strucne literature su razlicite stvari.
zahvaljujem svima na podrsci i stojim svima na raspolaganju da koliko mogu pomognem.

pozdrav bata brdo

Bato pusti neku sliku tvog psa sa spuštenim ušima, sve slike su sa povijenim ušima unazad. Po dimenzijama mislim da odgovara standardu, samo mislim da mu je kraće kupiran rep pa više liči na rotvajlera. Gde ti je Benov stariji brat? Ja sam po njemu i Zokitovom Donu odlučio da nabavim Sopa.

Има ли неко старијег СОП-а (може и шарац) од годину дана, а да нема услова за чување. Околина Ниша пожељна. Наиме пас би требао да чува неки магацин.

Poslednja izmena:
Имаш пуно сајтова на ту тему, нарочито америчких. Чак је неки лик са наших простора и учествовао на такмичењу у вучи санки. Што се терета тиче видео сам да чак и обични пси мешанци вучу терет, наравно са примереним тежинама. Чак сам видео да и штенцима стављају амове како би их научили да их носе. Мислим да је ту битан темпо и тежина терета. Кад нађем неке линкове послаћу. Иначе амове за вучу не можете набавити код нас, мораћеш да га сам направиш. Има их неколико врста, али сви морају да имају мек део око врата и груди. Најбоље пронађи на нету harness for pulling или traking-pulling harness. Чак је и најбоља комбинација на трећој слици traking-pulling harness, с тим да мора имати са обе стране полуалке и требало би убацити преко груди неки мекши материјал.

http://www.harnessesbycarol.com/

harness1.jpg

P2126221.JPG

nylon-dog-harness-pitt-bull-reddy-2.jpg

Poslednja izmena:

I na to pitanje sam odgovorio

"Најбоље пронађи на нету harness for pulling или traking-pulling harness. Чак је и најбоља комбинација на трећој слици traking-pulling harness, с тим да мора имати са обе стране полуалке и требало би убацити преко груди неки мекши материјал."

Nisam se pojavljivao jedno vreme a kako stvari stoje više se neću ni uključivati jer ovo vređa svakog normalnog čoveka.
Bato nemoj da prozivaš Jevđu i ostale odgajivače jer su u pravu i to je mišljenje velike većine odgajivača ove rase.
Tvoji psi se razlikuju od svih sopova, pa čak i Gavrilovićevih jer Gavrilović ima pse u standardu i to su psi među najboljima u rasi.
Kažeš da su tvoji psi isti kao i Blu, pas po kome je rađen standard, i da su tvoji psi u standardu, odvedi psa kod tvog šuraka koji ima veoma dobrog sopa koji je veoma sličan psu po kome je rađen standard, primetićeš veoma veliku razliku koju primeti svaki normalan čovek kome je dovoljno da uporedi slike tvojih pasa.
Da li je neko sklanjao škart pa tebi poklonio pse ne znam ali je činjenica da neki komentari vređaju logiku normalnog čoveka.
O karakteru i hrabrosti tvojih pasa neću da pričam jer velika većina vlasnika ove rase zna o skorašnjim događejima sa tvojim psima.
Pozdravljam sve vlasnike i ljubitelje sopova

Simo sad pisem ja vlasnik Dona.Znas i sam da se i ja ne slazem satim da su moj pas i Batini psi isti ali jedini krivac u svemu tome je Nenad Gavrilovic.On je pse dao Bati sa pricom da je to pravi Sopa da mi koji cuvamo ove druge su obicni mesanci.Sto iz daljeg proizilazi da je mene Pedja prevario.Prosudite sami ali ovo je prava istina a normalno je da se Bata bori za svoje pse sobzirom da ima tri zenke i jednog muzjaka u kog se Nenad kuneda je to idealan sop.Ja ovde nista:dontunderstand:

Prvo da kažem da te cenim kao sagovornika na ovom forumu i da imaš odličnog psa.
U svojim javnim obraćanjima na ovom forumu Nenad nije rekao da su psi u standardu obični mešanci, već ih je hvalio kao i batinog mužjaka što se moramo složiti i priliči jednom auturitetu kakav je Nenad.
U telefonskim kontaktima mog rođaka sa Nenadom takođe su hvaljeni psi u standardu kao i batin pas.
Posle objavljenog DVD o sopu Nenad je dobio same pohvale od velikog broja ljubitelja pasa za kvalitet sopova u svojoj odgajivačnici što moramo svi priznati do tada to nije tako bilo.

Od jednog vlasnika sopa iz Bg sam čuo da je nedavno bio kod Peđe i da je video dve ženkice koje je uzeo od Nenada, jedna crna a druga žuta, rekao mi je da su ženkice u strogom standardu a žuta ženkica je kopija Blua (psa po kome je pisan standard), takođe mužijak iz Rume kojeg sam i ja video a koji je takođe od Nenada je u strogom standardu, Peđin mužijak koji još nema punu godinu a ogroman je takođe je u strogom standardu, ima još puno pasa koji potiču od Nenada a da su u standardu. Mužijaci od Nenada koje sam spomenuo su isti kao i tvoj pas i mnogi drugi psi kako ih nazivamo psi u standardu.

Za Batinog mužijaka koji ima sličnosti sa psima u standardu moramo priznati da je suviše kratak, zdepast, to se vidi sasvim lepo na snimku gde mu je rađena obuka. To je jedna od mana koja lično mene a pretpostavljam i veliku većinu odgajivača odvraća od tog psa, sve ostale mane bi manje više prošle.

I još jedna stvar koju nisam hteo da iznesem u javnost, pre nekoliko meseci a kad se Batin pas vratio sa obuke jedan odgajivač sopova je došao da vidi psa i tom prilikom stajao sa Batom na ulici pored kapije dok je sa druge strane kapije a u dvorištu stajao Batin mužijak, taj čovek koga pas uopšte ne poznaje se počeo penjati na ogradu, viknuvši na psa i podigavši ruku prema njemu, ovaj je savio rep i režeći pobegao daleko oko pedesetak metara, nakon toga Bata je zvao psa da se vrati ali ovaj to nije učinio.

Mislim da se neću više uključivati u rasprave o rasi gde bih mogao da napišem ovakve komentare i da isprovociram slične komentare kao što sam ja bio iritiran pojedinim tekstovima te sam možda malo burnije reagovao. Kao što rekoh neću više učestvovati u ovakvim raspravama jer hteli mi ili ne one se loše odražavaju na celu rasu.

Back