Dishi, naravno da nije kasno da Bena das na drsuru, cak da budem precizniji sada je mozda i najbolje vreme za to. Mogao si i pre 2-3 meseca to uciniti, ali nisi zakasnio uopste. Ja sam svog psa dao na dresuru otprilike u tom starosnom dobu i covek koji je radio dresuru (inace profesionalni dreser u policijskoj jedinici za specijalne namene, radi 15-20 godina iskljucivo dresuru sluzbenih pasa) je insistirao da Boleta dovedem tek kada predje 15 meseci strarosti, jer on tako praktikuje iz svog dugogodisnjeg iskustva, sto po meni moze, a i ne mora da bude toliko bitno. Ali to je njegov nacin rada i ja se tu nisam mesao. To da SOP moze zavrsiti dresuru za 15 dana je svojevrsna bajka za decu, da ne kazem sarena laza, jer je  toliko dana potrebno samo da bi se pas navikao na dresera, a da bi se prosao taj neki prvi stepen sluzbene obuke treba bar jos 20-30 dana svakodnevnog rada sa psom. Sto se tice setnje psa na povodcu od strane dresera, bilo je identicno i sa mojim psom bas kao sa tvojim Benom, ali to je ovaj covek resio i Bole je isao, kao sto sada ide pored noge na povodcu, a i bez njega kako sa dreserom tako i sa mnom. Jedina stvar je kada je posle privikavanja psa i nekih osnovnih radnji poceo sa dresurom, morao sam ja dolaziti svaki dan na poligon kako bih radio preuzimanje komandi koje je pas ucio. Ovo je bilo samo ukratko, posto zurim i nemam vremena da vise pisem, uglavnom za dresuru Bena uopste nije kasno. Pozdrav !