kakav je SOP za dresuru?
da li je isti kao i nemacki ovcar ili je jos i bolji??
da li je isti kao i nemacki ovcar ili je jos i bolji??
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ovako prvo pozz svim ljubiteljima pasa, procitao sa dosta toga o sopovima i stvarno sam se zaljubio u ovu rasu naravno rotovi su mi na prvom mestu, nameravam da uzmem na leto jednog sopa(trenutno mi je mnogo mali budzet), pa kasni je ko zna...Zasmetalo mi je kad sam video da je bos011 rekao da ga je rot zbog hrane napao, ja sam imao 5 rota do bre mesec dana bukvalno odrastao uz njih i sa sigurnoscu tvrdim da on nema takavu narav negde si ti napravio gresku dok je jos bio mali.pozz svima
Treba biti dosledan kada se pas kazni za neku grešku i mora se kažnjavati za stvari koje uradi a ne bi smeo.
Na cemu se svodi kaznjavanje.Milsim na metode i oblike.
Bicu iskren ali nekad moras da koristiš i represivne mere prema psu kada je to neophodno, to sam ja radio u početku dok nisam uspostavio svoj autoritet.
Kasnije i sada ga uglavom kaznim tako što ga zatvorim u boks, pošto to nevoli nikako, kada nešto skrivi i držim ga tako dan dva.(pošto moj ker nije nikad u boksu nego se slobodno šeta to mu je sada najgora kazna, a kada ga pustim iz boksa prosto se ljuti i ignoriše me neko vreme)
Neznam, imao sam i ja kera koji je bio dresiran za policiju(rot) znaci sve nepohodno: pocev od onog obicnog da sedne, da ceka, legne, do komande za napad, i to ga je cale uzeo dok je imao 1 god.,i ni jednom mi se nije desilo da zarezi na mene niti bilo koji od njih, mogao sam u svakom trenutku da im uzmem kosku iz usta ili hranu dok jede, jedino nisam smeo da stavim nekom povodac a da je ovaj drugi pusten, pobili bi se odmah.Pa ja nisam napravio nikakvu gresku.Komshija do mene ima sarplaninca>pedigre<i kada mu da hranu on se skloni,a ako se ne skloni on malo zarezi,pa posle klope on je umiljat i sa mnom i sa njim.Inace moj rot je bio sasvim OK ali smetalo mu je ako je neko blizu kada jede.Dok ova bernandinka je sasvim druga prica.Mislim da nisam napravio nikakvu gresku.Rot "ALEX" je bio bas pravi pas,naucio sam ga da udje u box,da se pozdravi pruzi sapu,da sedne,legne jedino mu je bilo slabo donosenje loptice, ali ova moja kuja je u tome ne prevazidjena.
dobro to razumem.ali mi niste odgovorili u vezi odgajivacnice u Sabcu i da li jos neko pored carskogcuvara jos se bavi uzgojem i da li ih ima u zooloskom vrtu.???
znam da je kinolog iz Sr Mitrovice gospodin policajac i da on koristi svoje SOP-ove u radu tj. u sluzbi i kako se to pokazalo mislim prakticno.?
kazes represivne,da li on to zapamti pa posle ..............
Neznam, imao sam i ja kera koji je bio dresiran za policiju(rot) znaci sve nepohodno: pocev od onog obicnog da sedne, da ceka, legne, do komande za napad, i to ga je cale uzeo dok je imao 1 god.,i ni jednom mi se nije desilo da zarezi na mene niti bilo koji od njih, mogao sam u svakom trenutku da im uzmem kosku iz usta ili hranu dok jede, jedino nisam smeo da stavim nekom povodac a da je ovaj drugi pusten, pobili bi se odmah.
Nego nisam video slike mede odavno, jer je cuo neko kako se ponasao posle dresure, jer odbija neke komande...pozz
Ja neznam ko drži odgajivačnicu u Šapcu, ali sam čuo da tamo ima dosta sopova. Koliko ja znam ima jedan momak iz Niša Zoran koji ima odgaivačnicu i Goran iz Laćareka a imas dosta ljudi koji imaju samo ženku pa tako prodaju štence.
Gospodin iz mitrovice se zove Peđa i nisam čuo da se sopovi korise u službi, to sad saznajem od tebe i ako je tako onda je to super.
Pa nemislim sada da se svaki dan tuče ker, nego kad nešto baš zgreši mora da se kazni. Ja sam možda svog kera tako kaznio dva tri puta, za pet godinaa koliko ga imam.
A zamisli da imas kera od 60-70kg, koji ne priznaje nikoga, e onda tek imas problem!
Ako je SOP nepriznata rasa, kako sam dobro razumeo,da li on spada na izlozbama u posebnu grupu pasa,ne znam kako bih je nazvao, kada se ocenjuju kvaliteti pasa?Da li je neko bio na izložbi pasa u BG? Da li je neko vodio SOP-a
evo jedne slicice mog sopa,zenka dona stara skoro 1,5 godina