Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Meni se pokazao kao bolji, pošto sam ja ranije imao nemačkog ovčara, ali ja sam ga sam dresirao i nije to neka ozbiljna dresura, nego samo dresura na neke osnovne komande kao što su dođi, sedi, lezi, mesto, k nozi, da ne izlazi iz dvorišta i sl. ma neke osnovne komande poslušnosti. Mnogo je lakše prihvatao te komande nego ovčar i mnogo duže pamti komande nego ovčar.

To je moje mišljenje koje sam stekao kroz sopstveno iskustvo, sa kojim neko može da se složi ili ne!

to sam i pretpostavljao.moja bernandinka kada sam je dobio imala je oko godinu dana.
i sama je vec znala da ne treba da izadje iz dvorista.I svidelo mi se to sto kada je hranim
i prodjem pored nje kada jede ne rezi na mene.za razliku od rota koga sam imao koji me je jednom bukvalno napao kada je imao hranu i ako sam mu ja dao prethodno tu hranu.naucio sam je da donese lopticu i sama zna da otvori vrata od garaze.kakav je SOP povodm tog "problema" oko hrane???u principu pretpostavljam da ce pas biti onakav kako ga vaspitas"dresiras" kao i dete kasnije covek.

U suštini sve se svodi na to koliko ti budes radio sa njim i kako ga vaspitas.
Što se tiče hrane, na osnovu svog iskustva i jos nekih vlasnika sopova, prema vlasnicima su potpuno tolerantni, tako da ja svom keru mogu da uzmem ćasu sa hranom dok jede, a on na to uopšte ne reaguje. jedino se desi da nekad kad kricka kost zareži kad hoću da mu uzmem kost iz usta, ali to nije preteće režanje nego više da ga ne uznemiravam i naravno ja mu uzmem kost bez problema.
Sa sop-om mora da se uspostavi ko je gazda i kada jednom to uradis nećes imati nikakvih problema, jer će se on uvek pokoravati tvom autoritetu!

Ovako prvo pozz svim ljubiteljima pasa, procitao sa dosta toga o sopovima i stvarno sam se zaljubio u ovu rasu naravno rotovi su mi na prvom mestu, nameravam da uzmem na leto jednog sopa(trenutno mi je mnogo mali budzet), pa kasni je ko zna...Zasmetalo mi je kad sam video da je bos011 rekao da ga je rot zbog hrane napao, ja sam imao 5 rota do bre mesec dana bukvalno odrastao uz njih i sa sigurnoscu tvrdim da on nema takavu narav negde si ti napravio gresku dok je jos bio mali.pozz svima

Ovako prvo pozz svim ljubiteljima pasa, procitao sa dosta toga o sopovima i stvarno sam se zaljubio u ovu rasu naravno rotovi su mi na prvom mestu, nameravam da uzmem na leto jednog sopa(trenutno mi je mnogo mali budzet), pa kasni je ko zna...Zasmetalo mi je kad sam video da je bos011 rekao da ga je rot zbog hrane napao, ja sam imao 5 rota do bre mesec dana bukvalno odrastao uz njih i sa sigurnoscu tvrdim da on nema takavu narav negde si ti napravio gresku dok je jos bio mali.pozz svima

Pa ja nisam napravio nikakvu gresku.Komshija do mene ima sarplaninca>pedigre<i kada mu da hranu on se skloni,a ako se ne skloni on malo zarezi,pa posle klope on je umiljat i sa mnom i sa njim.Inace moj rot je bio sasvim OK ali smetalo mu je ako je neko blizu kada jede.Dok ova bernandinka je sasvim druga prica.Mislim da nisam napravio nikakvu gresku.Rot "ALEX" je bio bas pravi pas,naucio sam ga da udje u box,da se pozdravi pruzi sapu,da sedne,legne jedino mu je bilo slabo donosenje loptice, ali ova moja kuja je u tome ne prevazidjena.

Na cemu se svodi kaznjavanje.Milsim na metode i oblike.

Bicu iskren ali nekad moras da koristiš i represivne mere prema psu kada je to neophodno, to sam ja radio u početku dok nisam uspostavio svoj autoritet.
Kasnije i sada ga uglavom kaznim tako što ga zatvorim u boks, pošto to nevoli nikako, kada nešto skrivi i držim ga tako dan dva.(pošto moj ker nije nikad u boksu nego se slobodno šeta to mu je sada najgora kazna, a kada ga pustim iz boksa prosto se ljuti i ignoriše me neko vreme)

Bicu iskren ali nekad moras da koristiš i represivne mere prema psu kada je to neophodno, to sam ja radio u početku dok nisam uspostavio svoj autoritet.
Kasnije i sada ga uglavom kaznim tako što ga zatvorim u boks, pošto to nevoli nikako, kada nešto skrivi i držim ga tako dan dva.(pošto moj ker nije nikad u boksu nego se slobodno šeta to mu je sada najgora kazna, a kada ga pustim iz boksa prosto se ljuti i ignoriše me neko vreme)

dobro to razumem.ali mi niste odgovorili u vezi odgajivacnice u Sabcu i da li jos neko pored carskogcuvara jos se bavi uzgojem i da li ih ima u zooloskom vrtu.???
znam da je kinolog iz Sr Mitrovice gospodin policajac i da on koristi svoje SOP-ove u radu tj. u sluzbi i kako se to pokazalo mislim prakticno.?

Pa ja nisam napravio nikakvu gresku.Komshija do mene ima sarplaninca>pedigre<i kada mu da hranu on se skloni,a ako se ne skloni on malo zarezi,pa posle klope on je umiljat i sa mnom i sa njim.Inace moj rot je bio sasvim OK ali smetalo mu je ako je neko blizu kada jede.Dok ova bernandinka je sasvim druga prica.Mislim da nisam napravio nikakvu gresku.Rot "ALEX" je bio bas pravi pas,naucio sam ga da udje u box,da se pozdravi pruzi sapu,da sedne,legne jedino mu je bilo slabo donosenje loptice, ali ova moja kuja je u tome ne prevazidjena.
Neznam, imao sam i ja kera koji je bio dresiran za policiju(rot) znaci sve nepohodno: pocev od onog obicnog da sedne, da ceka, legne, do komande za napad, i to ga je cale uzeo dok je imao 1 god.,i ni jednom mi se nije desilo da zarezi na mene niti bilo koji od njih, mogao sam u svakom trenutku da im uzmem kosku iz usta ili hranu dok jede, jedino nisam smeo da stavim nekom povodac a da je ovaj drugi pusten, pobili bi se odmah.
Nego nisam video slike mede odavno, jer je cuo neko kako se ponasao posle dresure, jer odbija neke komande...pozz

dobro to razumem.ali mi niste odgovorili u vezi odgajivacnice u Sabcu i da li jos neko pored carskogcuvara jos se bavi uzgojem i da li ih ima u zooloskom vrtu.???
znam da je kinolog iz Sr Mitrovice gospodin policajac i da on koristi svoje SOP-ove u radu tj. u sluzbi i kako se to pokazalo mislim prakticno.?

Ja neznam ko drži odgajivačnicu u Šapcu, ali sam čuo da tamo ima dosta sopova. Koliko ja znam ima jedan momak iz Niša Zoran koji ima odgaivačnicu i Goran iz Laćareka a imas dosta ljudi koji imaju samo ženku pa tako prodaju štence.
Gospodin iz mitrovice se zove Peđa i nisam čuo da se sopovi korise u službi, to sad saznajem od tebe i ako je tako onda je to super.

Neznam, imao sam i ja kera koji je bio dresiran za policiju(rot) znaci sve nepohodno: pocev od onog obicnog da sedne, da ceka, legne, do komande za napad, i to ga je cale uzeo dok je imao 1 god.,i ni jednom mi se nije desilo da zarezi na mene niti bilo koji od njih, mogao sam u svakom trenutku da im uzmem kosku iz usta ili hranu dok jede, jedino nisam smeo da stavim nekom povodac a da je ovaj drugi pusten, pobili bi se odmah.
Nego nisam video slike mede odavno, jer je cuo neko kako se ponasao posle dresure, jer odbija neke komande...pozz

Moj rot nije bio policijski,ja sam ga sve to naucio sto je znao,imao je oko 6 meseci kada sam ga kupio.U principu nije bas ni vazno.Desava se da psi zareze,da ne skontas pogresno nije me nikada napao da me ujede i sl.,ali rezao kada je neko u blizini kada je imao hranu,ali je interesantno da nikada nije nista zakopavao u zemlju,mislim od hrane dok ova kuja bernandinka to radi.

Ja neznam ko drži odgajivačnicu u Šapcu, ali sam čuo da tamo ima dosta sopova. Koliko ja znam ima jedan momak iz Niša Zoran koji ima odgaivačnicu i Goran iz Laćareka a imas dosta ljudi koji imaju samo ženku pa tako prodaju štence.
Gospodin iz mitrovice se zove Peđa i nisam čuo da se sopovi korise u službi, to sad saznajem od tebe i ako je tako onda je to super.

Za Pedju sam saznao preko "medija" tj. kod mene postoji neka lokalna televizija koja se bavi kucnim ljubimcima,i on je bio jedanput tema.Znam da radi kao cuvar u zatvoru i da ga koristi kao sluzbenog psa,ali Pedju nikada nisam licno upoznao.Sada od Vas saznajem da se zove Pedja.

Pa nemislim sada da se svaki dan tuče ker, nego kad nešto baš zgreši mora da se kazni. Ja sam možda svog kera tako kaznio dva tri puta, za pet godinaa koliko ga imam.
A zamisli da imas kera od 60-70kg, koji ne priznaje nikoga, e onda tek imas problem!

To mi je poznato nazalost iz licnog primera.Jedan moj prijatelj je imao nemackog ovcara koji nije postovao niciji autoritet,pa je u mom prisustvu napao svog vlasnika tj, mog prijatelja i bio je jako mrzovoljan prema ljudima,on ga je kasnije mislim uspavao.Ali bio je ogroman za svoju rasu.Mislim da ga je nabavio preko COP-a u Nisu.Nisam bas siguran.

evo jedne slicice mog sopa,zenka dona stara skoro 1,5 godina

Prilozi

• Image000.jpg
    Image000.jpg
    21,8 KB · Pregleda: 43

Back