brane n.s
Obećava
- Poruka
- 89
Pozdrav druže, svaka čast na Čedi vidi se da lepo napreduje.
Podseti me koliko je on sada star!
Pozdrav Brane
Podseti me koliko je on sada star!
Pozdrav Brane
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

pozdrav svima interesuje me kolika je cena jednog SOP-a
pazljivo sam procitao njegove karakteristike i hvale o njemu i sve o njemu na balkankinology.com
ali me interesuje zbog toga sto bih ga koristio kao cuvara objekta.
Pozdrav Brane,
Ceda ima 8 meseci, dobar je i raste iz dana u dan. Kako ti je Cezar!?
Da ne znas slucajno da neko ima stence!?
Stenci sopa mogu da se kupe po ceni od 100-150E pa navise. Skoro sam cuo da se stenci koji su u standardu prodaju za mnogo vise para, sto ne znaci da ovi jeftiniji ne valjaju. Rasa je mlada i kao sto verovatno znas nepriznata. Nesumnjivo je da ce nakon priznavanja i cena biti visestruko veca.
Cuo sam mnogo pohvala o toj rasi,nasao sam na nekoliko foruma sve o njoj,od gos. Gavrilovica nastanak pa do odgajivacnice carski cuvar.Ali znam da to nije priznata rasa,mada mene to u principu nesto i ne zabrinjava,ali me zanima ali ono istinski koliko su pouzdani kao cuvari objekta,kada vlasnik nije tu???
cisto neka Vasa ne pristrasna ocena.
Brane je sto posto upravu, u sta sam i sam imao prilike vise puta da se uverim. Moj stenac ima skoro 8 meseci, a vec od 5. meseca ispoljavao je nepoverljivost prema nepoznatima u svom dvoristu, dok je na ulici potpuno indiferentan prema prolaznicima. Veoma je obazriv i svaki put na nekoga nepoznatog odreaguje. Prvo pocinje slabim lavezom koji se pojacava, kasnije rezanje, a sta se nakon toga desava sva sreca pa nisam imao prilike da vidim. Zeleo bih da istaknem da dok je samnom nema sanse da ucini nesto nepredvidjeno, jer primetim da obraca paznju na mene kako bi i sam znao kako da reaguje. U kasnim setnjama dok je pusten skoro da nije bilo prilike da mi neko pridje s ledja a da on to ne primeti, okrene se ka njemu ukoci i nakostresi se. Izuzetno je odan i poslusan, kao da svaki put ceka moju komandu, tako da nema bojazni da uradi nesto a da ja pre toga to ne primetim.
Ja licno nisam video jos ni jednog Sopa koji nije u standardu. Koliko sam ja upucen bitno je da stene poseduje rodovnik, sto je ujedno i dokaz da je proverenog porekla.Malo sam se raspitao o rodovnicima i pomalo mi je jasno ono o nepriznatoj rasi i o tome da se ustvari stampaju rodovnici samo da ne bi doslo do ukrstanja sa krvnim srodnicima,a evo da Vas pitam i ovo: pomenuli ste dve "vrste" stenaca u standardu i van standarda i da postoji razlika.Izvinjavam ali nisam kinolog ali kako je moguce da posle toliko godina se dobijaju stenci van standarda?Posto mene zanimaju stenci da kazem originalni ili u standardu.I jos jedno pod pitanje kako se SOP ponasa kao cuvar mislim na njegovu socijalizaciju ili uklopljenost sa drugim rasama?Posto imam vec jednog psa kuci a hteo bih da imam na primer jos dva SOP-a.Radi se o bernardincu zenka je u pitanju,a hteo bih da budem vlasnik jednog para SOP-a.Da li je moguce drzati ih zajedno.Dva SOP-a, ili SOP-a sa drugom rasom i da on obavlja funkciju cuvara.Da ne bude ljubomoran ili agresivan prema drugoj vrsti.Mozda Vam ovo sve zvuci kao nesto nelogicno sto pitam jer sam vec video slike na nekim forumima SOP-a sa drugim rasama,ali me zanima to posto kada bih kupio (mislim na pravog SOP-a) on bi tu bio verovatno godinama sa drugim psom.Pozdrav i hvala puno na odgovorima.
Malo sam se raspitao o rodovnicima i pomalo mi je jasno ono o nepriznatoj rasi i o tome da se ustvari stampaju rodovnici samo da ne bi doslo do ukrstanja sa krvnim srodnicima,a evo da Vas pitam i ovo: pomenuli ste dve "vrste" stenaca u standardu i van standarda i da postoji razlika.Izvinjavam ali nisam kinolog ali kako je moguce da posle toliko godina se dobijaju stenci van standarda?Posto mene zanimaju stenci da kazem originalni ili u standardu.I jos jedno pod pitanje kako se SOP ponasa kao cuvar mislim na njegovu socijalizaciju ili uklopljenost sa drugim rasama?Posto imam vec jednog psa kuci a hteo bih da imam na primer jos dva SOP-a.Radi se o bernardincu zenka je u pitanju,a hteo bih da budem vlasnik jednog para SOP-a.Da li je moguce drzati ih zajedno.Dva SOP-a, ili SOP-a sa drugom rasom i da on obavlja funkciju cuvara.Da ne bude ljubomoran ili agresivan prema drugoj vrsti.Mozda Vam ovo sve zvuci kao nesto nelogicno sto pitam jer sam vec video slike na nekim forumima SOP-a sa drugim rasama,ali me zanima to posto kada bih kupio (mislim na pravog SOP-a) on bi tu bio verovatno godinama sa drugim psom.Pozdrav i hvala puno na odgovorima.
I ne postoje dve vrste štenaca i dva standarda nego samo jedan standard koji je napisan od tvorca rase. a sop van standarda uglavnom nastaje pošto ljudi ukrste sopa i neku drugu rasu pa to žele da predstave kao sopa ali van standarda.
Ja sam dobio četiri legla od mog mužijaka i ženki koje su bile u standardu i ukupno preko trideset štenaca i samo je možda jedno štene bilo van standarda tj. imalo malo dužu dlaku.
Moj savet je da ako se odlučiš za kupovinu sopa, da se pre togo dobro informišeš od koga ćeš da uzmeš štene jer svašta može da se neđe pod imenom sop i ono što jeste i ono što nije!
Skoro sam cuo da se stenci koji su u standardu prodaju za mnogo vise para, sto ne znaci da ovi jeftiniji ne valjaju.
ovo sam u vise navrata cuo ili procitao o tzv. ne standardnim stencima. Odnosno o stencima koji se okote a nemaju standard pa ih vlasnici obicno otudjuju ili poklanjaju.Posto bih hteo pravog, a znam da se jos neko bavi uzgojem koji je bolji od uzgajivaca u Sr Mitrovici carskicuvar .Mislim da se radi o nekom iz Sabca ali nisam siguran.Jedan moj poznanik kada je bio u fazonu da kupi zvao je nekog u Sapcu,ali ne znam kako se to zavrsilo.