Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

slika155
ja sam novi ljubitelj SOP-ova, moja Lady je stara 4 meseca i totalno je luda, odusevljena sam njom

IvaShabatz:
ja sam novi ljubitelj SOP-ova, moja Lady je stara 4 meseca i totalno je luda, odusevljena sam njom

Браво Ива. Ко су родитељи твоје Lady? За фотке мораш негде да их сместиш на нету па одатле да поставиш линк на овај форум, Можда је најбоље поставити свој блог примера ради, на Google, ако имаш gmail adresu (http://benakiba.blogspot.com/)

DSCN2064.JPG

ova Napoleonova fotka je sa pocetka aprila, tada je imao nekih 9 nedelja, a 3. lejdina fotka je kada je imala oko 2 meseca i tada je jedva prezivela ujed krpelja, a prethodne 2 njene fotke su od pre 20ak dana. Lady je moja, a Napoleon mog kuma isto iz Sapca. Inace tvoj Ben je presladak, pretpostavljam da je totalno blesav

Evo i jedna zanimljivost o neustrasivosti SOP-ova. Naime, imam i muzjaka bandoga Bozu starog 4,5 god, koji je inace velika dobrica, cim smo doneli Lady odmah je otrcala kod Boze nezaziruci od njegovih ogromnih celjusti, skocila mu je na ledja i pocela da se igra sa njim, dok neki drugi psi ne smeju mi da mu pridju, on ju je naravno prihvatio i sad su najbolji drugari

Slika138-1.jpg

Slika127-1.jpg

Da li štenci imaju pedigre, pošto je očigledno da puno odskaču od standarda, mužjak manje više ali ženka baš odskače.
Izvorni sopovi imaju malo dužu dlaku koja je ravnomerno raspoređena po celom telu, ali velika dlakavost ušiju i pojedinih delova tela se nigde ne uklapa.
Upoznat sam kao i većina učesnika foruma o sopu da se u Rumi i okolini kao i u Laćarku pojavljuju mešanci sopa koji se prodaju kao sopovi.
Sve to nje teško proveriti pre uzimanja šteneta, na netu su brojevi telefona i Gavrilovića i Peđe Balanca koji u 99% slučajeva znaju o čemu se radi.

Управо ме је контактирао неки Илијас Амерички Грк, који је видевши слике мог Бена на molosserdogs.com. пожелео да набави мушко штене Сопа и ја сам га наравно упутио на Пеђу.

Могуће да је Лејди сликана са неком нарогушеним изразом, па изгледа даима дужу длаку на глави мада ми овдашнји момци причају да неки њихов соп има дужу длаку по глави и дуж гребена, тј буквално има нешто налик гриви.

Lejdin otac je Brando, Brandov otac je Gavrilovicev Medo, Lejdina majka je takodje uzeta od Gavriloivica ne znam joj ime oca, ljudi od kojih sam je uzela su se doselili u Rumu iz Sarajeva pre 2 ili 3 god, s obzirom da je ovo njihovo prvo leglo nema sanse da su oni ti koji su prodavali lazne SOPove, a za dodatne informacije cu se obratiti Gavrilovicu licno. Inace stvarno ne znam koja je razlika izmedju izvornih (kako kaze Vedran) i ovih drugih SOPova, mada ja tu razliku niti primecujem niti mi je bitna. Uskoro cete videti nove lejdine slike, kako raste tako joj i dlaka biva drugacija, pozz za dishija i njegovog bena

Moguće je da su pravi sopovi ali da je urađena veoma loša selekcija, tačnije ako je u pitanju sop onda tu selekcije štenaca nije ni bilo.
Kontaktirao sam Peđu Balanca i Nenada Gavrilovića koji su mi potvrdili da u zadnjih 5 meseci nikom u Rumi i okolini nisu izdavani rodovnici.

kontaktirala sam Nenada Gavrilovica, potvrdio mi je da su i brando i lara od njega cak sta vise rekao mi je da su to najbolji primerci SOPova koji postoje, a rodovnik ce mi poslati sledece nedelje, tako da Simo nisi bio u pravu sto se tice stenaca, a gospodina Gavrilovica mozes kontaktirati ponovo ne bi li potvrdio ovo sto sam sada navela

Brando je meni osobno stvarno jaaaaako dobar izgledom SOP...za karakter neznam(volio bih znati ako bi mi Iva mogli reci)zenka je isto lijepa ali je muzjak strava!!!!E sad da su najbolji primjerci ne bih se bas kladio jer bi ih onda Gavrilovic sebi ostavio itd. da ne duljim...i sada me zanima o Gavrilovicu...da li on ima izvorne SOP-ove,da li ih je mjesao sa drugim pasminama,zasto uzgajivaci ga bas ne vole(isprva sam mislio zbog duge dlake kod pasa ali ovi psi koji su potekli iz njegove uzgajivacnice vidim imaju kratku dlaku),i ono sto me najvise zanima ja sam shvatio da Balanc uzgaja ove "normalne"(ne znam kako da ih nazovem) a gavrilovic izvorne SOP-ove,koja je izmedu njih karakterna i fizicka tazlika stvarno bih molio da mi to netko objasni,da li ej pametno uzimati od Gavrilovica SOP-a?!!!!Jer iskreno ovaj muzjak Brando meni izgleda najbolje od SVIH SOP-ova koje sam vidio i kad bi tako nesto mogao imati u buducnosti...

Back