Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Eво неких фотки Бена са USB камере. Оштењен je 17.03.
Dishi68_Picture_011.jpg
Dishi68_Picture_014.jpg

Stenac je presladak...joj nadam se da cu i ja imati jednog za godinu,dvije.Ovdje ima puno poznavaoca ove rase pa imam priliku da pitam:vidio sam kod par sop-ova(izmedu ostalog onaj sop s njemackim ovcarom koji je slikan)da imaju dosta cudan polozaj prednjih nogu ali opet ne svi?Koji je cilj tj. kakav bi trebao da bude sop kakvim se tezi,kakav po karakteru i izgledu,da li se popravlja sto situacija s sop-ovim u standarsu?

he,he, slatka mala zverka.Vedrane,sop jos uvek nije ociscena rasa pa tako i treba paziti sta uzimas i od koga. Desava se da dva sopa budu dosta slicna na prvi pogled a kad ih malo bolje zagledas shvatis da ima velikih razlika.Ako si mislio na Dona posto je on jedini slikan zajedno sa vucjakom onda je taj polozaj nogu dosta u standardu ali je on presirok u grudima sto moze da da opticku varku.Neki su opet isuvise uski u grudima i zato treba dobro paziti sta uzimas.Sto se tice karaktera potpuno sam siguran da sve zavisi u kakvom okruzenju raste.Ja imam srecu da mogu da se igram sa 5 sopova bez problema ali ce zato svako od njih rastrgnuti nekog nepoznatog ko udje u dvoriste sem Dona koji je prema ljudima izuzetno prijateljski raspolozen jer je odrastao uokruzenju velikog broja mojih prijatelja ali ce zato nazalost napasti svakog psa koji mu se nebude dopao ili koji bude zarezao na njega.Mnogo faktora utice na to kakav ce pas biti kao i kod drugih rasa.

Mili:
Dishi, пас ти је пресладак!

Да је барем на газду.

Ведране ове фотографије су само део оних које сам снимио тог дана а које се могу објавити и то не зато што фотографије нису квалитетне него зато што Бен а и остали Сопови не могу мировати ни на трен тако да сам то укапирао откад сам постао власник Сопа. По због тога ти се чини да нешто није уреду са њиховим положајем ногу.

Јевђо не знам руски. Родитељи су Леа и Тоша колико се сећам из родовника, али проверићу

Kad smo vec kod izbora...na koji se nacin bira stene sop-a,kakvo mora biti,po cemu su posebni prvobirani stenci i zasto su oni uvijek najveci?S koliko starosti sop pocinje pokazivati nepovjerenje prema strancima....kako dok je jos mlađi poticati njegov obrambeni nagon tj. da li ima kakve vjezbe da bi u buducnosti bio dobar pas cuvar?

vedran1:
Kad smo vec kod izbora...na koji se nacin bira stene sop-a,kakvo mora biti,po cemu su posebni prvobirani stenci i zasto su oni uvijek najveci?S koliko starosti sop pocinje pokazivati nepovjerenje prema strancima....kako dok je jos mlađi poticati njegov obrambeni nagon tj. da li ima kakve vjezbe da bi u buducnosti bio dobar pas cuvar?

I drugi vlasnici Sopova će ti reće da nema potrebe za poticanjem odbrambenih nagona. Mislim da će uslediti odgovori na tvoja pitanja od iskusnijih vlasnika Sopova

vedran1:

Vedrane nema potrebe da se potice odbrambeni nagon sop-a, jer ako bi to radio onda bi dobio izuzetno agresivnog psa sto isto nije najbolje(po meni).
Sop-ovi imaju urođen nagon za odbranu svoje teritorije i nisu potrebne vezbe da bi on bio odličan čuvar, ali ako hoces da bude totalno nepoverljiv prema svima, u prvih godinu dana nedaj nikome osim tebe i tvoje porodice da se igra sa njim i tvoj sop ce respektovati samo tebe i tvoju porodicu i nikoga više.

brane n.s:
Kuče je odlično, čestitke na izboru!

Juče i prekjuče sam pokušao da ga kao dresiram kliker metodom umesto klikera koristio sam piezoelektrični upaljač pošto ima karateristični zvuk. Kad je slučajno seo ja sam kliknuo i dao mu komadić hrane uz komandu "SEDI" i tako nekoliko puta. Posle nekoliko uspešnih pokušaja on je ostao u stavu sedi i čekao da mu dam hranu, najduže do sada od kag ga imam, biće to dobar štos za fotografiju inače nikako ga da uhvatimo u nekoj pozi non-stop je u pokretu. Pametna kuca, a tek je 8. nedelja i koji dan. inače ovako voli mnogo da me gricka i tu moram biti uporan da ga odučim od grickanja, doduše nikad nije jako zagrizao ali zubi su baš oštri a tek kada čujete kad nabrzinu otvori i zatvori čeljust, pomislite šta će biti bude malo stariji. Uskoro novo fotografije.

Kako juče nisam imao nigde da ga ostavim, a morao sam u nabavku za Bena, te sam i njega morao povesti do pet shopa u Nišu. Ben je baš mangup, šarmira sve odreda i prodavačicu u petshopu tako da je dobio hranu i lopticu da se igra, a u gradu je bio zvezda, svi su prilazili da ga vide i pomiluju, ali skoro da niko osim jedne cure nije znao o kojoj se rasi radi, tako da sam bezbroj puta ponavjao SOP je rasa nastala ukrtanjem ... Ko nije u formi i nema curu toplo prporučijem da nabavi Sopa, jer je privukao toliko lepih devojaka u jednom danu što ja nisam uspeo za ceo svoj život, ašto se tiče kondicije, ne treba vam teretana, već posle nekoliko dana sam morao da nabacim kaiš. Što reče jedan moj drug: "zmaj do maj". Bio je i malo nestapaš pošto ga je strapno nervirala fontana kod Kalče i pošto poto je hteo da se obračna sa onim vodoskocima, pa sam morao da mu stavim povodnik. Bez njega je samo sedeo jer je naučio komandu sedi i lezi i zna da za to uvek dobija hranu. Jedino me je pratio kada je bio bez povodnika. Nego ona fontana ga je stvarno iznervirala tako da se okliznu iako sam ga držao za povodnik i baš se okupao a voda je bila hladna, pa sam morao da ga obrišem i osušim pored nekog frižidera, tako da je bio i okupan i "isfeniran". Toliko o BenAkibovim nestašlucima u Nišu. Inače se ne plaši velikih pasa ni kad ga laju.

E bas mi je zao sto nisam stigao da dodjem na izlozbu i povedem bar jednog Sopa.Sta bi smo cura nahvatali!!!!!!!!!! Ubice me zena kad ovo procita ali za sopove se uvek treba zrtvovati.Pozuri samo dok ne odraste jer posle ti bas nece rado prilaziti kad vide "grdosiju".

zoran69:
E bas mi je zao sto nisam stigao da dodjem na izlozbu i povedem bar jednog Sopa.Sta bi smo cura nahvatali!!!!!!!!!! Ubice me zena kad ovo procita ali za sopove se uvek treba zrtvovati.Pozuri samo dok ne odraste jer posle ti bas nece rado prilaziti kad vide "grdosiju".

U pravu si Zorane. po tvom savetu sam pčeo da mu dajem hranu iz korpe tako da se nadam da će se navići na nju. pomalo ga izvodim napolje je u stanu preko dana izuzetno vruće kao i na terasi, samo da prođe period revakcine i mi smo ti svaki dan na Bovanskom jezeru. Za sada je OK sa nepoznatim ljudima jedino moram da pazim da ga neko ne iznervira pogotovu deca da sutradan nebi imao problema. Sav svoj bes iskaljuje jedino na meni svojim blagim ujedima. Inače je bratu pregrizao kabli džojstika za Sony PlayStation i kabli kasetofona u kolima.

Шта мислите о овим коментарима на хрватскком форуму Индекс.хр (http://www.index.hr/forum/default.aspx?q=t&idf=38&idt=114344&p=14), с обзиром да се код једног корисника СОП котира на трећем месту.

pozdrav drustvo ,evo vidim da je otvorena interesantna tema o cuvarskim psima vidim da se pise svasta ,pa da vas upoznam sa cuvarskom pasminom broj 1 u svijetu o kojoj mnogi kod nas malo znaju

CUVARSKI PAS BROJ 1 U SVIJETU JE AMERICKI BANDOG MASTIF

Americki bandog mastif koji se jos naziva i Swinford bandog nastaje iz kombinacije direktnog krizanja zenke napuljskog mastifa sa muzjakom americkog pitbull terijera ili americkog stafordskog terijera ili od vec stabiliziranih pasa kakvih ima dosta linija u svijetu ,a najpoznatija je linija Josepha Lucera ciji su psi nedavno gostovali na jednoj od najvecih Americkih reality emisija.Ovi psi su izgledom najslicniji uvecanoj verziji americkog pitbull terijera.Odrasli muzjaci imaju oko 60 kilograma na visinu od 62 do 65 cm sto znaci da su malo nizi od rottweilera ,a tezi oko desetak kilograma i da naglasim visestruko su brzi izdrzljiviji i eksplozivniji od rottweilera o snazi da se ne prica,gotovo neosjetljivi na bol izuzetno agresivni u napadu,kao i izrazito stabilni psi koji ne napadaju bez velikog razloga.Ova vrsta psa se prvi put pojavila 60tih godina proslog stoljeca i ona je najzasluznija za ono sto danas mnogi nazivaju bandogom psom koji je nocna mora svakog ozbiljnijeg uljeza.

Americki bandog predstavlja najjaceg man stoper psa u svijetu koji odraslu koliko god snaznu osobu moze za malo vremena sa lakocom savladati i to sa fatalnim posljedicama.

Mislim da ljudi trebaju razluciti kada uzimaju cuvarskog psa sto zele dali im treba pas koji ce samo javiti kada netko dolazi za sto je dovoljan i pekinezer ili im treba pas koji ce ih zastititi od provale u kuce gdje drze novac i slicno kada im je potreban daleko ozbiljniji pas od kojega strepe i naoruzani napadaci ,ako im treba ozbiljna cuvarska pasmina onda je to Americki bandog ,a ako im treba nesto za lajanje oko kuce onda je najbolje da kupe njemackog lovnog terijera ili pekinezera koji nikome nece nauditi ali ih nece ni zastititi u neko ozbiljnijoj situaciji.Inace jos jedna vrhunska cuvarska pasmina je fila brasileriro,na posljednje mjesto bih stavio dobermana,crnog ruskog terijera,rottweilera koji svi imaju mane ,a to je na prvom mjestu osjetljivost na bol sto sa americkim bandogom nije slucaj jer predstavlja psa koji ce i nakon teske ozljede vatrenim oruzjem ako mu nije pogodjen neki vitalni organ ici naprijed sa jos vise zestine u napadu.Ovaj pas ima jedan od najjacih ugriza u psecem svijetu i moze odrasloj osobi za tren otkinuti ruku sa prijelomom kosti,a ne nagristi je ili nazuljati sto je slucaj sa vecinom drugih pasmina.

Ja osobno jedini uzgajam ovu vrstu psa u Hrvatskoj imam nekoliko zenki napuljskog mastifa i vise vrhunskih radnih pitova i radim direktna parenja iz kojih se dobijaju najbolji psi,svi oni koje zanima ova vrsta psa mogu mi se slobodno obratiti na mob.0989111615 vezano za bilo kakvu informaciju inace ljubitelji borbi pasa neka zaobidju ovaj broj.

Sto se tice onih koji misle da je pistolj rjesenje, spreman sam dozvoliti da testiraju neke moje pse kada god to pozele imaju gore navedeni telefon.....

Evo vam malo slika cistih Americkih bandog mastifa

thunderdomecc2.jpg
azjp6.jpg
judo1nz5.jpg

i evo vam dva linka na kojima imate americke bandog mastife na kojima trebate pogledati snimke napada i rada sa oruzjem

www.bandog.info i www.bandog.gr

pozdrav svim ljubiteljima pravih i ozbiljnih cuvarskih pasmina ...

[Editirano 20.5.2007 4:11:00 by pitdog]

Pozdrav i ovdje...moje popis najboljih cuvara:
1.Brazilski bandog
2.Swinford Bandog
3.SOP
4.Presa
I onda dalje rot...

Back