Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Hoces da kazes da je podavio tih pet malih?
Jeste da je u pitanju stvaranje nove rase, ali ja to ne bih mogla ni pod razno da uradim. Ne razumem kako ljudi imaju srca da to urade. Ako nista drugo zbog toga sto su to mali od keruse koju bi trebalo da vole. Da Tedi ima male pa makar licili ninasta ne bih mogla da ih ubijem jer su to Tedijevi mali.
A i kako mogu da budu van standarda ako su otac i majka u standardu?

Baš to pitanje sam postavio, šta se dešava sa štencima koji nisu u standardu, i dobio sam malo duži odgovor, evo vam malo kraće verzije.
Poklanjani su ti štenci koji nisu u standardu, dešavalo u mnogo slučajeva da takve ženke i mužjaci budu upareni i da se prodaju kučići kao sopovi, a oni koji su svesni da su dobili kuče na pkolon koje nije u standardu poklanjali su im toliko malo pažnje smatrajući ih škartovima da su bukvalno umirali od gladi i žeđi.

Da li bih neko od nas svake godine mogao da zadrži samo po tri kučeta koji nisu u standardu, a da se ne spominje da odgajivačnica i dalje treba da funkcioniše.
Izgleda malo surovo ali tako je bilo u nastanku svih rasa.
Na kraju svega bar su potencijalni vlasnici zadovoljni, sigurni su da će dobiti dobro kuče, i da im se neće desiti nešto slično kao vlasniku one dve ženkice čije je slike postavio zoran.

Back