mladenovici
Zainteresovan član
- Poruka
- 179
imaš temu o sopu na krstarici evo linka za podforum
procitah je ali nema tamo detaljnih informacija sem slika i o rasi a nista o odgajivacnicama,nacinu ishrane,smestaja i slicno
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
imaš temu o sopu na krstarici evo linka za podforum

Ja ti nemam bas nekakvog iskustva, ali sve sto sam cula o njima je da su uvijek spremni da odbrane gazdu, da su dobri...Uglavnom, potrazi na 'netu odgajivacnice, tamo uvijek pise nesto o rasi. Ja mislim ako uzmes SOPa da se neces pokajati. Ali nemoj mene slusati pune, nemam iskustva.
![]()
procitah je ali nema tamo detaljnih informacija sem slika i o rasi a nista o odgajivacnicama,nacinu ishrane,smestaja i slicno
jer ih ima puno koji prodaju mesance sopa sa raznim rasama zar nedruze na prvoj i zadnjoj strani nećeš naći ništa
nego prvo prelistaj forum pre nego što se zaletiš da pazariš psa , ima na forumu i odgajivača i linkova ka njihovim sajtovima
ali kao što ti rekoh prvo pročitaj malo pogledaj slike koje sami odgajivači a i oni koji su kupili od odgajivača postavljaju
ovo ti pišem čisto da ne bi morao svom psu kojeg sad kupiš da za 6 meseci ne šišaš veoma dugačke dlake iz ušiju
da ali nigde nema kontakt mailo!ja bih se prvo raspitao sve oko drzanja,ishrane i slicno jer ipak je pas zivo bice koje se treba cuvati pravilno
То је трећи форум, који уопште не ради, а претходна два су обрисана. Пеђина одгајивачница је Царски чувар. http://www.carski-cuvar.in.rs/ Имаш и одгајивачницу Отаџбина.
da ali nigde nema kontakt mailo!ja bih se prvo raspitao sve oko drzanja,ishrane i slicno jer ipak je pas zivo bice koje se treba cuvati pravilno
Sto se tice drzanja psa,SOP je pas cuvar,samim tim zahteva ogradjeno dvoriste.Naravno treba mu obezbediti prostran boks,ipak je to velik pas.O ishrani neces naci nista sto je konkretno vezano samo za SOP-a.Ako ga hranis granulama,to su granule za velike rase,a ako hoces ti da spremas,raspitas se sta mogu psi da jedu i to kombinujes(meso,povrce...).Po meni je bitnije da se raspitas o karakteru psa,pa ako ti to odgovara,lako ces za ishranu.Ovo je moje misljenje,sto ne znaci da sam ja upravu.Raspitaj se kod iskusnijih ljudi i ako se odlucis da ga uzmes,neces pogresiti.
nego dishi jel imaš u planu opet sopa da uzimaš?
a gde da se raspitam kad svi cute kao zaliveni?moj ujak ima rota i to bas velikog i hrane ga hlebom ubace jos po neku biljku i to je obrok koji dele dnevno na 2 puta
Мораш бити стрпљива, а требало би за почетак прочитати целу ову тему на овом и на другим сајтовима
citam je vec danima nemoj misliti da ne citam!a znas sta me najvise boli to je nagon nasih odgajivaca ka zaradi!svi pisu kako treba rasa da se omasovi kako ce poklanjati kvalitetne stence a pokusaj neko dobiti odmah ce ti reci moze za 200-300e a svi su oni dobili stence na poklon u pocetku.danas bio na rodjendanu gde je bilo oko 70 ljudi i niko nikad cuo nije za SOP-a jer ga u timockoj krajini slabo ima u Borskom okrugu nikako i kad ga zelim omasoviti nailazim na zid cutanja
prijatelju ti citas danima pa si nestrpljiv ja sam ga cekao 10 godina od 1991 godine pa sve do 2001 godine,a bio mi je pod nosom.
a gde da se raspitam kad svi cute kao zaliveni?moj ujak ima rota i to bas velikog i hrane ga hlebom ubace jos po neku biljku i to je obrok koji dele dnevno na 2 puta
a koliko te izadje ishrana mesecno u dinarima pitam te informativno cisto da znam