Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

bato meni lično ne smeta ova malo duža dlaka ni ova boja tvojih pasa

ali sad ova tvoja izjava da zeliš kraće njuške e to već ne pije vodu
što ne predješ odmah na bordoe ili na bulmastife
ne idu zajedno babe i žabe
odluči se jednom šta hoćeš pa forsiraj tu priču ali pod nekim drugim imenom

Poslednja izmena:
pozdrav Bata brdo.......

Da malo pojasnim ................Lira je pas koji ima duzinu njuske na granici proporcijalnosti......a parenjem sa Medom se nadamo da ce se taj odnos popraviti/odnos njuska -glava/ i biti idealan kao kod Mede Romanijskog..........taj odnos daje najsnazniji ugriz i on je definisan ranije......

Mi nista ne forsiramo niti ja odlucujem kako treba da izgleda pas............to je resio Nenad Gavrilovic a mi samo pratimo taj put i prirodne zakone...............
Sva parenja unapred su nam odredjena kako bi se legla ujednacila ...................ostalo nam je jos samo jedna zenka koja stize sa Romanije i da Odi uparimo na Romaniji sa Nenadivim Medom i da narednih 30-ak godina selektujemo / 10 kuja, 5 krvne linije,3 muzjaka/ ..........
I verujem da cemo istrajati jer strahovitu podrsku i logistiku imamo ,sve veci broj ljudi veruje da radimo pravu stvar i imamo jako pouno pasa/ da ne ocenjujem da ne budem pristrasan/........
Trenutno dva legla, nadamo se da je uparena Luna i dve su nam kuje u pripremi...............
I budi ubedjen ne igramo se mi tvorca rase.......,

pozdrav .............

Poshtovanje svima,nisam mogao od pochetka sve prochitati i pogledati,ali ljudi svaka vam chast!
Ako Bog da,do kraja 2011 trebao bih zavrshiti projekat kuce u prirodi koji obuhvata i uzgajanje pasa,ali naravno samo s.o.p.-a
projekat zahvata odcepljenje od monetarnog sistema pa samim tim zahteva dosta novca,da bi bio efikasan sitem.
Zanima me dali je ok da pochnem sa dva para?
Cilj nije profit vec samo ljubav prema zivotinjama,tako da se nadam da cu dati doprinos shirenju rase i ostvariti prijateljstvo sa diskretnim herojima koji se mnogo godina unazad trude
za shirenje i ochuvanje rase,naravno misleci na Nenada Gavrilovica i zlatnih ljudi oko njega.
pitanje koje pokushavam postaviti je koliko mi je novca potrebno za shtenca ?
Meni papiri nisu bitni,naravno ni ne zanima me jer priznata rasa ili nije,sop je sop sa papirom il bez njega :)

Unapred zahvalan!

2 para su i više nego dovoljna za početak. ja bih ti predložio 2 kvalitetne ženke i po potrebi tražiš mužjake za parenje ( retko ko će te odbiti). i kasnije kada udješ u tu priču nadjes muzjaka koji će odgovarati tebi, a i tvojim zenkama.
"papire" odnosno zvaničan rodovnik ćeš sigurno dobiti, inače možeš samo da se zapitaš da li imaš sop-a.
ako budeš radio u cilju da pomogneš rasi sigurno ćeš stvarati prjateljstva sa diskretnim herojima koje pominješ.
za sad pročitaj sve što je napisano na sva 3 foruma, pitaj šta te zanima, itd...
kvalitetno štene ( 6 nedelja) možeš kupiti već od 200€.

Poslednja izmena:
Poshtovanje svima,nisam mogao od pochetka sve prochitati i pogledati,ali ljudi svaka vam chast!
Ako Bog da,do kraja 2011 trebao bih zavrshiti projekat kuce u prirodi koji obuhvata i uzgajanje pasa,ali naravno samo s.o.p.-a
projekat zahvata odcepljenje od monetarnog sistema pa samim tim zahteva dosta novca,da bi bio efikasan sitem.
Zanima me dali je ok da pochnem sa dva para?
Cilj nije profit vec samo ljubav prema zivotinjama,tako da se nadam da cu dati doprinos shirenju rase i ostvariti prijateljstvo sa diskretnim herojima koji se mnogo godina unazad trude
za shirenje i ochuvanje rase,naravno misleci na Nenada Gavrilovica i zlatnih ljudi oko njega.
pitanje koje pokushavam postaviti je koliko mi je novca potrebno za shtenca ?
Meni papiri nisu bitni,naravno ni ne zanima me jer priznata rasa ili nije,sop je sop sa papirom il bez njega :)

Unapred zahvalan!

Поздрав.

Планираш нешто попут еко комуне

http://www.elitemadzone.org/t322486
http://www.aleksinac.net/nauka/nabijena-zemlja.html#comments
http://www.aleksinac.net/nauka/kuce-od-slame.html

Pozdrav svim ljubiteljima sopova, ostenila se Megi
stenci1792010.jpg

m1-1.jpg

m4.jpg

:D

Prvi put pustena na odelo. Ni posle pucnja iz pistolja nije se predala vec je nastavila da napada. Odlican primerak zenke SOP-a, kako karakterno tako i eksterijerno. (kopirano iz informacija o klipu)

prvi ovakav trening mladog srpskog odbrambenog psa ( 6 meseci) po imenu Kama

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:

Back