Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Gledao sam i ja tu emisiju. Lepa je to ideja, ali... Odmah mi je palo na pamet kako će se oni brinuti o psima. Možda će im samo baciti hleb i dati im vodu, neće redovno posećivati veterinara, ko zna sa kime će se sve pariti ti psi. Moje je mišljenje da u manastirima i crkvama ne obraćaju pažnju na takve stvari.
Burek1, da li si primio neku privatnu poruku od mene posle tvog poslednjeg odgovora? Ja sam ti poslao dve poruke, ali ih nema u folderu poslate poruke (kao da ne postoje).

Gledao sam i ja tu emisiju. Lepa je to ideja, ali... Odmah mi je palo na pamet kako će se oni brinuti o psima. Možda će im samo baciti hleb i dati im vodu, neće redovno posećivati veterinara, ko zna sa kime će se sve pariti ti psi. Moje je mišljenje da u manastirima i crkvama ne obraćaju pažnju na takve stvari.
Burek1, da li si primio neku privatnu poruku od mene posle tvog poslednjeg odgovora? Ja sam ti poslao dve poruke, ali ih nema u folderu poslate poruke (kao da ne postoje).

Ne mora da znači. Čak šta više znam mnogo više privatnih vlasnika koji nikada nisu pustili psa iz boksa ili sa lanca. Manastiri su bogati, naravno samo treba videti da li bi takav poklon primili i kako bi se brinuli o njemu. u mojoj okolini. tačnije u manastiru Sveti Roman uvek su imali velike pse. znači da su se brinuli o njima.

jesam drug primio sam, nema na cemu ako sta treba samo javi pozzzz...

Леа, 4 месеца

lea2510094.jpg
lea251009.jpg

lea2510092.jpg
lea2510096.jpg

lea2510091.jpg

lea2510093.jpg

lea2510095.jpg

pozdrav Bata brdo........
ovo kao nastavak price......................

ovo je Lena 2009

By dimitrije_n

By dimitrije_n

By dimitrije_n
poreklo: Romanija /Srpsko Sarajevo-Nenad Gavrilovic/
otac :MEDO 2001 /Flojd 1997 i Aska 1999/
majka: SIVA 2008 / Ringo 2006 i Fita 2004/

O Sivoj smo pisali a Medo je Nenadov najveci i najljuci pas......pa se nadamo........
I bice parena sa Medom Romanijskim

By dimitrije_n

Nastavak sledi.... Pozdrav Bata brdo

Poslednja izmena:
Prijateli nesta mi se vrzma po glavi ovih dana kako bi moglo da se odrzi izlozba SOP-a. Znam da je za ovu godinu kasno,znate ako mi ne preuznemo prvi korak pa koce? Vreme prolazi da vidimo sta smo uradili i ko sta ima,ja zamisljam da svi ljubiteli SOP-a koji imaju i po jednog,dva SOP-a moze da se prijavi,smatram da ima dosta kvlaitetnih psa . Voleobih da se otvori komentar o izlozbi SOP-a i da se ukljuce odgajivaci,vlasnici i ljubiyeli SOP-a. Znate ako mi nepromovisemo nasu rasu i ako se neborimo i nepreuzamimo takve i slicne korake ko ce?
Ja cu za sada toliko, voleo bih da cujem vase predloge sugestije komentare pa da naprolece prosetamo nase pse. pozdrav od Sase iz Pirota. :)

www.sop.rs

Verovatno je kasno za revijalnu izložbu SOP-ova na beogradskoj izlložbi u decembru? Manje ima vlasnika Boerbola od vlasnika odgajivačnica Sopova, ali oni su to uspeli prošle godine, iako boeorboel nije priznata rasa.

Dejane ja sam mislo na izlozbu SOP-a {revijalnu} znaci izmedju odgajivaca i ljubitejli SOP-a koji imaju jednog dva psa da se vidi ko sta ima i da se druzimo.A usto da vidimo kako i sta dalje.:)
Pozdrav od Sase iz Pirota.:D

Да се надовежем на ову причу о изложби, .....
Мислим да би прво требало да се одржи специјализована изложба СОП – ова, па тек после тога да се пси представе на некој изложби паса свих раса.
На тој изложби би се видело колико има добрих паса (одгајивачи који се дуже време баве овим послом вероватно и сада знају отприлике колико их има, а сигурно знају колико су паса у стандарду продали) и колико има људи који би уопште своје псе водили на изложбе. Постоје људи који имају СОП – а, а нису ни упућени шта се дешава са расом и не занима их. Мислим да би могло да се окупи више од 50 паса ( на специјалкама других раса се број креће око 100). Добри познаваоци расе би могли да врше улогу судије који би власницима скренули пажњу на мане, врлине паса и чему треба стремити. Требало би и да се одреде пси који би представили расу на некој већој изложби паса свих раса.
Ово не може да организује неко попут мене ко скоро не познаје ни једног одгајивача ни власника, него ви, већи одгајивачи који се међусобно знате и који знате доста власника паса.
Толико од мене.

Back