Mimili, da li dresiras Cicu i ako to radis koliko je komandi naucila i da li je sve to lako prihvatila? Da li je Cica nepoverljiva prema strancima? Da li bi te branila ako te neko napadne? Da li si joj radila test karaktera? Mislim da o ovim stvarima nisi puno pisala, pa te zato sve to pitam.
Ovako, moja Cica vrlo lako prihvata dresuru u smislu da je naucila dodji, sedi, lezi, daj sapu, hodaj polako, hodaj pored. S obzirom na to da mi je Cica prvi pas kojeg cuvamo, to je ono sto smo mi umeli i znali, i to je ono sto je nama znacilo da ona nauci.
Jer, mi vreme pretezno provodimo na Borskom jezeru, u kampu gde imamo prikolicu, svaki vikend obavezno, a vrlo cesto i preko nedelje pa putujemo svako jutro na posao (to je nekih 19-20 km od Bora), i za to vreme Cica je, naravno, sa nama, i sve vreme je pustena. Dakle, mi nju ne vezujemo jer nemamo potrebe za tim, ona nikoga ne dira, ne laje, ne napada druge pse a ni ljude, seta samo na nekih 20-30 m od nas, sama ode do jezera i rashladi se, i mi smo zbog toga PRESRECNI!
Ako odseta malo dalje, dovoljno je da je malo glasnije pozovemo i ona dotrci! Ili, upalimo auto, a ona prepozna zvuk motora nasih kola i odmah dotrci

Kada je direktno ugrozena, a to se desilo samo jednom do sada, jer se valjda psi pribojavaju njene velicine pa i nemamo problema sa njima, vrlo hrabro se suprotstavlja, a laje tako da prosto ne mogu da verujem da je to moja Cica! Tako da je to samo jednom pokusao jedan pas i nikad vise, ali Cica rezi i laje kad god taj isti pas prodje pored nase zgrade, sto znaci da Cica ne zaboravlja!
Sto se testa karaktera tice, Cica nije sluzbeni pas i nemam potrebe za tim! Da li si ti ikada radio test karaktera svom psu?!