Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

zoran69:
Slika te maskirne zenkice postoji na ovom forumu.Trazi,trazi pa ces naci,a ako ne nadjes poslacu ti na privatni mejl.Inace ta zenkica je u mom vlasnistvu i poklon je Nenada Gavrilovica za novu odgajivacnicu. Ja nisam video slike niti crteze tih srednjevekovnih mastifa u Srbiji sem sto se u jednoj junackoj narodnoj pesmi spominju recima "zalajalo devet ljutih lava".
Немој на мејл, закачи овде ... да сви видимо! Заиста, не зезам се, интересује ме.
п.с. ја сам једном упознала Гавриловића, попричали смо пар пута (споменуо ми је да је творац СОП-а и он ми је дао слику оног црног СОП-а), али било је давно и више га нисам срела.

pudlala:
To je trebalo odmah da ispricas, ajd sad da vidimo cija majka secernu vunu prede!
Ма, нисам хтела да се хвалим! Али тада сам први пут сазнала за СОП-а. Чини ми се да сам тада чула и да их је поклонио Зоолошком врту (или грешим?). Мислим, нисмо се ни добро познавали, само ето, долазио је тамо где сам некада радила, па ...

zoran69:
Hajde Mackic ne ljuti se,vidis da kad se podkace neznaju da stanu.Moramo malo humora da ubacimo izmedju svake runde inace ce doci do pokolja.
O cemu ti to? Verujem da se ovaj tvoj post odnosio i na mene, posto govoris u mnozini, ali ja zaista ne vidim da sam se kacio. Nije mi problem da se zakacim, ali ovom prilikom sam ucinio napor da to izbegnem. Stvarno bi mogao da izbegnes ovakve komentare, ako si vec protivnik kacenja.
pudlala:
A bilo bi baš lepo da saznamo nešto više o srpskim epskim lavovima
Pudlala, ovde su linkovi gde mozes naci informacije o toj drevnoj rasi, njenim precima i njenim naslednicima. Ocigledno je da to nije bila jasno definisana rasa, ali verujem da ce SOP biti njena zadovoljavajuca reinkarnacija.

http://www.molosserdogs.com/modules.php?name=Encyclopedia&op=content&tid=2675
http://www.molosserdogs.com/modules.php?name=Encyclopedia&op=content&tid=3263
http://www.molosserdogs.com/modules.php?name=Encyclopedia&op=content&tid=3182

Gospodine Julijan,zao mi je ako sam povredio vase visocanstvo.Mislim da sam ja prvi dao odgovor na pitanje i to fer i korektno.A ako niste shvatili salu onda je to vas problem.Suvi komentari poput tvojih su malo dosadni i previse ustogljeni a posto vlasnici Sopova nisu takvi tipovi onda nemoj ni samnom da se kacis.Ispiraj mozak nekom drugom a ne nama koji ginemo za ovu pasminu.

zoran69:
Gospodine Julijan,zao mi je ako sam povredio vase visocanstvo.Mislim da sam ja prvi dao odgovor na pitanje i to fer i korektno.A ako niste shvatili salu onda je to vas problem.Suvi komentari poput tvojih su malo dosadni i previse ustogljeni a posto vlasnici Sopova nisu takvi tipovi onda nemoj ni samnom da se kacis.Ispiraj mozak nekom drugom a ne nama koji ginemo za ovu pasminu.
E, a 'oces li i meni da posaljes preteci PP? Hajde, bio bi red... Sa mnom mozes i da se vidis, pa da pricamo i ustogljeno i manje ustogljeno, kako hoces.
Je l' ovo dovoljno lezerno? Odvadi malo sarkazam i pricaj o rasi za koju "gines".

Еј, народе, заиста не чинимо "услугу" СОП-овима овим расправама! Ту смо да пишемо о раси а не да се препуцавамо. Различита мишљења ће увек бити, то сви знамо, али на овој теми смо због самог СОП-а а не због себе. Знам, знам, да ће многи рећи "шта се, бре, она прави паметна", итд.

Gospodine Duranona, mislim da ste pogrešili mesto gde će te pokušati da dominirate.
Ući na ovu temu, i prozvati vlasnike sopova, a uz to im reći i da možete da se vidite je isto što i ići sa golom guzom u koprive, ili se kod Bate igrati lastiha.
Ja sam veoma miran čovek i takve vrste razgovora sam izbegavao i izbegavaću, pogotovo na ovoj temi.
Ovo kažem jer smatram da ste civilizovan i razuman čovek, zamislite šta se dešava da se javi dreser, shisho, trovač....., didije i zoran su već tu, oni imaju nesuglasica izmedju sebe ali kao što se moglo primetiti svi su zajedno kada treba braniti sopa, možda vam neće biti jasno od čega da brane sopa, ne znam ali je očigledno da ste u sukobu sa svima koji je nastao zbog vaše poruke o sopu.
Ovo kažem jer će tema otići predaleko, na neku drugu stranu gde će sama rasa biti u drugom planu, što nikakao ne želim kao veliki ljubitelj ove rase.
Još jednom bih zamolio da se vratimo Srpskom Odbrambenom Psu.
Unapred zhvalan na razumevanju.

E ljudi potpuno ste upravu a i dosta mi je prepucavanja. Simo moji psi su jos mladi dva muzjaka od 7 meseci,jedna zenka od 5 i druga od 3 meseca.Velike su razlike u visini izmedju njih tako da zajednicka slika i ne bi bas pokazala nesto.Za sada je tu Don dominantan pas i uglavnom je on reper za ostale.

А да ли и за СОП-а важи овај нови закон којим се забрањује било какво купирање? Схватам да ви то примењујете и не залазим у то него ме занима, тј. да ли ће то да утиче у тренутку када буде кренула изложба СОП-ова?

Back