Srpski lekari u Nemačkoj

Počinjete kao Assistenzarzt kao i svi drugi...jedina razlika je što ćete lakše doći do posla, zbog iskustva i činjenice da ste specijalista. Prvo ide proces priznavanja Aprobacije... kad se sa tim završi ide potvrđivanje specijalističke diplome...koliko tačno priznaju, ne znam...tek sam na početku. Ali svakako dobar deo priznaju. Viel Erfolg!
A meni rekose da je regija Bayern najgora regija za posao i papire. Vise ne znam u sta da vjerujem????

Pozdrav kolege!

Zanima me da li je neko u skorije vreme imao iskustva sa polaganjem FSP u Baden-Württembergu, koliko se čeka za termin i BE i kakva su iskustva sa ispita? Iskustva sa aprobacijim?

Unapred vam hvala za info, mnogo bi mi značile jer mi od toga zavisi ugovor za posao.

Pozdrav drage kolege,
Ima zainteresovanih za fb grupu. Ovaj forum ima vrlo veliku vrednost zahvaljujuci vama. Ja sam sada na B1, ali redovno citam ovaj forum. Inace sam neurolog sa 9 godina iskustva kao specijalista, ukupno 16 god.iskustva. Pa videcemo kako ce ova avantura dalje da se odvija...

Samo da pitam da li i ja mogu da pristupim fb grupi? Posto sam prevoditeljica. Ipak je to na neki nacin marketing :) No s druge strane mogu da pomognem i svojim iskustvom te prevedenim planom i programom (imam vec velik broj prevedenih, pa je time jeftinije kod mene nego da drugi prevoditelji ponovo prevode). Ne zelim da se namecem :) Pa ako me zelite, javite mi kako da vas pronadjem na fb :)

Postovane kolegice i kolege,

u potrazi smo za ljekarima kako specijalistima tako i onima bez specijalizacije.

Specijalisti:

moraju imati minimum B2 bolje C1, fleksibilnost, sposobnost za brzi pocetak rada u Njemackoj. Radno iskustvo, najvise su trazeni neurolozi,psihijatri,internisti, anesteziolozi, specijalisti opce medicine.

Ljekari bez specijalizacije:

moraju imati minimum B2, bolje C1 te naravno radno iskustvo, a mozemo Vam pomoci u sljedecim granama medicine: interna medicina, neurologija, psihijatrija, anestezija i opca medicina.

Javite nam se Vasim CV-em na mail proselectvermittlungsagentur@gmail.com

Imamo vlastitu nastavu ili uzivo u Njemackoj ili putem interneta koja ce Vas pripremati za polaganje FSP-a, a pomazemo i oko cjelokupne papirologije koja je neophodna da zapocnete raditi kao ljekari u Njemackoj.

Naravno nase usluge su besplatne.

Može li mi neko napisati koliko se kreću prevodi kod ovlaštenih prevodioca u njemačkoj po stranici? Trenutno mi jedan gospodin traži 300e za 5 stranica. Da li je to standard ili?

Niposto 300€ :O Nemojte to platiti. Kod mene je 20€ po stranici. Ako zelite, javite se na info@jj-translation.net lp

- - - - - - - - - -

Pozdrav. Mozete me kontaktirati na broj telefona koji sam ostavila ovde na viber, pa cemo Vas ukljuciti u grupu

Ako je to upuceno meni, ne mogu da nadjem Vas broj. Moj je 00436605675011. Pa ako moze da me dodate na viber. Hvala!

Da li je neko mozda na forumu povlacio zahtev za aprobaciju iz jedne pokrajine? Zeleo bih da znam, da li mogu od njihove te drzavne sluzbe (Landesverwaltungsamt) da trazim svoja dokumenta nazad, da ne bi morao ponovo sve da overavam u ambasadi, pa posle i da prevodim? Hvala unapred na odgovoru.

Back